U Kanadi trenutno gori stotine požara

Sensei

Master
Moderator
Poruka
55.377
U Kanadi je od 6. juna bilo 426 aktivnih šumskih požara, prema Kanadskom međuagencijskom centru za šumske požare (CIFFC). Od toga, 240 požara je trenutno "van kontrole", upozorava CIFFC.

Ovo predstavlja jedan od najgorih početaka sezone požara u Kanadi ikada zabeleženih, izvestio je NBC News. Prema vestima, savezni zvaničnici su izvestili da je više od 6,7 miliona hektara zemlje već izgorelo u požarima ove godine.

„Tokom poslednjih 20 godina nikada nismo videli tako veliku površinu koja je spaljena tako rano u sezoni“, rekao je za Rojters Jan Bulanžer, istraživač iz Kanade za prirodne resurse. „Delimično zbog klimatskih promena, vidimo trendove ka povećanju spaljenih površina širom Kanade.

1686165935143.png
 
U Torontu će loš kvalitet vazduha trajati do vikenda, upozorili su zvaničnici u sredu.

„Kvalitet vazduha i vidljivost zbog dima od šumskog požara mogu da variraju na kratkim udaljenostima i mogu značajno da variraju iz sata u sat“, rekli su zvaničnici u „Posebnoj izjavi o kvalitetu vazduha“. „Dim od šumskog požara može biti štetan po zdravlje svih čak i pri niskim koncentracijama. Nastavite da preduzimate mere da zaštitite svoje zdravlje i smanjite izloženost dimu.“

1686166064263.png
 
Stanovnici Čikaga probudili su se u utorak ujutro uz najgori kvalitet vazduha na svetu, sa maglovitim nebom i mirisom dima. Stanovnici Vindi Citija nisu bili jedini koji su se bavili uslovima; AirNov.gov je pokazao da su pogođeni drugi delovi Ilinoisa, kao i skoro ceo Mičigen, Indijana, Ohajo i Viskonsin i oblasti Minesote, Ajove, Kentakija i Zapadne Virdžinije.

1687900021974.png
 
Loši uslovi vazduha rezultat su sezone požara u Kanadi koja je među najgorim u istoriji nacije, sa posebnim poteškoćama u istočnoj provinciji Nova Škotska. U utorak rano popodne, 488 aktivnih šumskih požara gorjelo je širom Kanade, prema Kanadskom međuagencijskom centru za šumske požare, pri čemu se više od polovine (259) smatra „van kontrole“.
 
Нека канађани лепо ЗАМОЛЕ РУСЕ За Помоћ.
Рус је питома Душа,као што је помогао Линколну да савлада јужњаке,
тако ће Рус да пошаље силне Летелице тамо,СПЕЦИЈАЛИЗОВАНЕ за гашење Пожара,било којих размера.
 

Back
Top