U KAKVOM SU STANJU TADIC I DS OSTAVILI SRBIJU: ZA PLATE/PENZIJE PARE SAMO DO AVGUSTA!

Тихи

Starosedelac
Poruka
165.739
Plate i penzije samo do avgusta
Izvor: Beta

Beograd -- Mlađan Dinkić najavio da će nova vlada u prvih nekoliko meseci morati da se zadužuje jer u budžetu ima sredstava za plate i penzije samo do kraja avgusta.


1278409724500d7650ccaa6329581556_640x427.jpg


Lider Ujedinjenih regiona Srbije rekao je novinarima u Skupštini Srbije da neće biti smanjenja ni zamrzavanja plata i penzija i da će, ukoliko bude izabran za ministra, u avugustu obezbediti sredstva za redovne isplate primanja.

"Razgovaraćemo i sa Ruskom Fedracijom da deo kredita od 800 miliona dolara koji je odobren za Železnicu konvertuje u budžetsku podršku. Imamo signale da će deo od par stotina miliona dolara biti konvertovan u budžetsku pomoć", kazao je Dinkić.

Nova vlada će pozvati, istakao je, i Svetsku banku i Međunarodni monetarni fond (MMF) na nastavak razgovora. Srbija će tražiti promenu aranžmana sa MMF koji, kako je ocenio, nije dobro ugovoren i zahtevati da sredstava MMF-a ide u budžet.

"Prva stvar koju ću uraditi biće analiza stanja u državnoj kasi iako se već sad sumnja da je stanje katastrofalno", istakao je Dinkić i dodao da će nakon toga uraditi analizu rashoda, odnosno analizu koje agencije i fondovi mogu da se ukinu.

"Ta analiza biće završena u prvih mesec dana rada vlade", kazao je on.

Dinkić je kazao i da će hitno morati da se napravi i program antikriznih mera za privredu kako bi Skupštini predložiil rebalans budžeta i program fiskalne konsolidacije tokom septembra. Prvo osetno smanjenje budžetskog deficita može se osetiti tek sledeće godine jer je 2012, kako je naveo Dinkić, propala.

Kandidat za ministra finansija i ekonomije u novoj vladi Srbije kazao je da će u septembru u Skupštini Sribje biti predlozi oko 12 zakona, među kojima i zakoni o profesionalizaciji upravljanja u javnim preduzećima, o ukidanju nepotrebnih agencija i državnih organa i izmene zakona o budžetskom sistemu i zakona o PDV-u.

Dinkić, koji je učestvovao u radu i odlazeće vlade Srbije, kao ministar ekonomije od njenog formiranja u julu 2008. do marta 2011, rekao je da je Demokratska stranka šest godina vodila javne finansije, i napravila rekordan budžetski deficit od preko sedam odsto BDP-a.

"Dokazaću da deficit može da se spusti na ispod tri dosto bruto domaćeg proizvoda (BDP), odnosno na evropski standard", kazao je
Dinkić.

Kako je ocenio Dinkić, ključna mesta u finansijama u mandatu prethodne vlade držali su nesposobni kadrovi, precizirajući da misli na ministra finansija i premijera Mirka Cvetkovića.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=07&dd=23&nav_id=628962

Sada nadam se vidite da je sva moja mrznja prema Borisu Tadicu i Demokratskoj Stranci u potpunosti opravdana.

Niko Srbiju i srpski narod nije toliko ekonomski devastirao i ruinirao kao sto je to ucinio rezim Borisa Tadica i Demokratske Stranke.
 
Poslednja izmena:
Pa ništa idemo na posao bez plate i u prodavnicu bez para:DJa kažem da se uvede vojna diktatura i hrana na tačkice a vi meni neka neka moja partija da pobedi prvoA gladan vojnik Kosovo ne brani
Od koga da brani, premijer kosova Taci dobija potpredsednicko mesto u novoj vladi Srbije...zato i kasni pocetak skupstine Srbije.
 
dinkic je vodio ministarstvo ekonomije

ministarstvo ekonomije se bavi investicijama proizvodnjom izvozom uvozom itd.

a inace ovo plate penzije prihodi troskovi to je resor FINANSIJA

a finansije je vodila prvo dijana dragutinovic a zatim onda mirko cvetkovic - sve kadrovi Demokratske Stranke

Svejedno, Dinkic je unistio privredu i bankarstvo, a odatle se puni budzet.
 

Back
Top