"U Jasenovcu je bio genocid, u Srebrenici nije" Vulin Plenkoviću: Rezolucija može da smeta samo potomcima Ustaša

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je hrvatskom premijeru Plenkoviću koji je danas izrazio oštro protivljenje zbog usvajanja rezolucije o Jasenovcu u Skupštini Crne Gore.​

Pogledajte prilog 1581641
Foto: Profimedia

- Rezolucija crnogorske skupštine o Jasenovcu može da smeta samo potomcima Ustaša jer ne vole da ih kao članove EU podsećaju na zločine njihovih dedova, ili potomcima Jasenovačkih mučenika koji smatraju da se u Rezoluciji nigde jasno ne kaže ko su zločinci a ko su žrtve. Premijer Plenković može i sam da objasni kojoj grupi nezadovoljnih pripada, a potomak jasenovačkih mučenika nije. Ne razumem kako je Rezolucija crnogorske skupštine o Jasenovcu prepreka dobrosusedskim odnosima Hrvatske i Crne Gore, a Rezolucija o Srebrenici je temelj dobrosusedskih odnosa između Srbije i onih koji su glasali za rezoluciju a protiv Srbije. Uz još jednu bitnu razliku, u Jasenovcu je bio genocid u Srebrenici nije - poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin hrvatskom premijeru Plenkoviću koji je crnogorskom predsedniku danas "još jednom izrazio oštro protivljenje usvajanju rezolucije o Jasenovcu u Skupštini Crne Gore" kako je napisao na društvenoj mreži "X".

https://www.novosti.rs/vesti/politi...-vulin-andrrej-plenkovic-rezolucija-jasenovac

Odličan potez. Tako se brani obraz Srbima.
Četnici bi da kroje ustašku kapu hrvatima? 🤔

Tema je Jasenovac i bez obzira na to cu ti odgovoriti.
Dobrovoljac iz Hr u HVO-u,.Ako te bas interesira moje misljenje o tome procitaj mojih zadnjih par postova.
Ti? Gdje si bio?
suprotmo...o Jasenovcu i pricamo...samo, sto je izjava Vulina, obicna zaebancija i sprdacina o tom istom Jasenovcu...ne sa,o Vulin, vec i ostala garnitura bivsih i sadasnjih vlastodrzaca, koja se vise sprda sa bilo cime, koje ima predznak srpski...potpuno folitantska izjava, za skretanja energije i pozitivnosti kod vecinskoh gradjana Srbije...

Fali vulin na poternici!

1722596_24-011.jpg

Slazem se izgubili smo Derventu kao i kasnije taj dio posavine.
Bilo bi dobro kada bi ti znao raspravljat, ali moram ti napisati da ne znas. Citiranje se odnosi na raniji upiis i to je bit citiranja, a ne pisanja sta zelis. Koliko je Derventa udaljena od Save o kojoj si pisao? Ocito si u svom filmu i ostani u njemu. Znas samo tipkati, a kada sam te zvao da uzivo popricamo sta je bilo? Mogli smo popiti cugu i popricati (ne mislim na svadu pod time), ali ti si samo jak na tipkovnici.i svaki poziv si ignorirao. kao i ove zadnje.

Da sam bio pametniji sada gledano ne bi ni sudjelovao u tom sranju, ali jbg. Na traktorijadu mogu biti ponosni samo oni koji nisu shvatili do sada pozadinu cijele price u kojoj su stradala sva tri naroda.
Ja ne živim u Srpskoj već u Srbiji. O tom pozivu se i ne sjećam, čak i da jeste rekoh ne živim u Srpskoj.
Dolazim u nju , imam tamo rodbine , saboraca , prijatelja ali to je drugo , nisam konstantno.

Tema je Jasenovac i bez obzira na to cu ti odgovoriti.
Dobrovoljac iz Hr u HVO-u
Kao što sam i rekao. Bojne iz rijeke (istra) i osijeka su okupirale posavinu, azra dva noža je tvoj saborac bila. Jedna od istaknutih krvoloka u Derventi.
Taj upad HV u posavinu još u trećem mjesecu 1992 nije agresija bila? No je samo srbin agresor....
Bla bla...

Tim prepadom velik je zulum učinjen nad Srbima u posavini Derventi pogotovo.
Ne znači da si bio krvoloka ali sa krvolocima si bio. Ta HV koja je usla u Bosnu u posavinu najvece je zulume počinila nad srbima sto se tiče generalno sukoba hrvata i Srba u bosni. Možda je samo gore bilo u čapljini i tom delu...

Vidim da se samo fokusiras na Srbe, a gdje su u cijeloj prici Zidovi, Romi i ostali? Izgleda da je to nebitno?

U kraju gdje ja zivim tesko da ces dozivjeti ikakvu neprijatnost. To se odnosi na Primorsko Goransku Županiju i istru, ostatak zemlje je druga prica.
Tacno ostatak zemlje van istre je ustasluk.

Ne fali. Šešelja je je Sloba smatrao korisnom budalom, a za Vulina je očigledno bio uveren da nije ni koristan.

pogrom i genocid u ndh mora da se istera na cistac i kraj price.

ne kayem ja da je u logorima ubijeno 500 do 700 000 ljudi

neka je oko 100 150 000

zato sirom fasisticke tvorevine ndh je ubijeno od 500 do 700 000 ljudi minimum

u sremu je u sremskoj mitrovici samo u dan dva streljano 9 000 a priznalo se 7000
ubijano je sirom fekalije krvoloka ndh, po livadama proplancima sleima gradovima dvoristima...

ali sutvoji ako si odavde eto bili u domobrnaima pa ti nemas osecaj yalbe i ryaumevanja ya tim

a znas sta je razlika izmejdu ustasa i domobrana ?

prvi kolju a drugi cuvaju strazu i zvizducu dok prvi kolju

dakle pusti tu temu ne mjesaj se . to ce siterat i kraj price.

Poslednja izmena od moderatora:
mogu da se pohvalim da sam bi jedan od onih koji je izgleda stavio hemmeta i njegovu ekipu na traktor i poslao ih nazad za ndh kiflu te 92 iz posavine u nju spada i bivsi srbin nikolic bolje poznatiji kao ante drkacin :cepanje:
Kapetan Draganče ti li si??
Sorry što te nisam odmah prpoznao po nick nameu..
Meni si mogao istjerati evenualno iz Medačkog Džepa,Ramljana,Kapele..
A nisi..
Teško si mene mogao vidjeti u Posavini..
Pozdrav kapetane i naravno..
Dogodine u Kninu!!!:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Samo priznanje i proglašenje najveceg genocida posle holokausta u II SV RATU
pogrom u čitavoj ndh koji je bio najkrvoločniji u tom ratu. Gde je sve ukupno ubijeno preko pola miliona Srba.
Što bi priznavali i proglašavali nešto što je riješeno i zatvoreno još 1946 u Nurenbergu. I koliko puta tako? Svaki put kad netko naguzi Srbiju hajde da se Hrvati izvinjavaju i priznavaju neki zločin zarad ravnoteže u svemiru? Neće ići. I dokle ta licitacija s brojkama. Sam predložiš neka je 100 000 pa u idućoj rečenici pola miliona. I uvijek tako nekakve licitacije s brojkama Pfff. Ako ste popisivali mrtve u ww2 kao što je Štrbac popisivao mrtve nakon Oluje, ne priznam vam ni jednog jedinog a kamoli pol miliona.

Градоначелник Дубровника поздравио усташким поздравом, потпредседник владе аплаудирао

20:28 21.07.2024

Градоначелник Дубровника Мато Франковић завршио је свој говор на свечаном отварању Спомен парка у месту Циста Велика у Имотској крајини усташким поздравом „Бог и Хрвати- за дом спремни“.
Франковић је синоћ на свечаности поручио окупљенима да њих и њихову децу увек воде две реченице које никад неће бити старомодне и које ће их увек позивати да буду спремни да одбране своју домовину, пренео је Индекс.

"Те две реченице су 'Бог и Хрвати и за дом спремни'", рекао је Франковић за шта је добио велики аплауз окупљених, између осталих и од потпредседника Владе Хрватске Томе Медведа.
У Цисти Великој, у Имотској крајини синоћ је отворен Спомен парк Мате Вучка Чигре, припадника Хрватске војске који је погинуо током рата деведесетих у Хрватској.

Samo priznanje i proglašenje najveceg genocida posle holokausta u II SV RATU
pogrom u čitavoj ndh koji je bio najkrvoločniji u tom ratu. Gde je sve ukupno ubijeno preko pola miliona Srba.
Okej
Me bi li bilo logično da tu rezoluciju usvoji Srbija, a ne da metne sirotim Crnogorcima do balčaka, prst u uho i pjevaj borbene?

Okej
Me bi li bilo logično da tu rezoluciju usvoji Srbija, a ne da metne sirotim Crnogorcima do balčaka, prst u uho i pjevaj borbene?
logika je u redu.

no mozda je razlog u tome sto se zapadni svet (znamko koji deo zapada na celu sa usa) dobro potrudio da su srbi od 90ih predstvaljeni kao monstrumi i ljudozderi pa uz svu ovu rezoluciju o necemu sto nije genocid je uzaludno da bilo sta srbija kaze
dok su hrvati abolirani za sve, o tome se ne prica, i vi ste u stvari jadna nevinasca

mozda je zato bolje da to ucine drugi

mada postoj ii drugo resenje, ne dopusta to titoisticka udba

Prva konkretna posljedica crnogorskog zavlačanje Srbiji

Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske poslalo je služben dopis klubovima i reprezentaciji da ubuduće bojkotiraju utakmice u crnogorskom Kotoru. Razlog za to je što se bazen u Kotoru zove po Zoranu Gopčeviću, nekadašnjem igraču Primorca. U dopisu stoji kako je on bio čuvar u logoru Morinj 1991. godine te da je sudjelovao u ratnim zločinima prema građanima Hrvatske.

:lol:

Back