U islamu muz je VLASNIK zene: U Pakistanu ljubomorni muzevi polivaju zene kiselinom

Vidi nešto , nemamo mi šta suditi o njihovim običajima , to su njihovi običaji .. Mi možemo o našim ,
u nas se osnivaju sigurne kuće jer ženama treba zaštita od agresivnih muževa .. i to je nešto što se pojavilo
tek zadnje dvije decenije , ranije žene nisu imale gdje da se sklone , a počesto su bile vaspitane da kriju zlostavljanja ..
Ako ćemo komparirati , trebalo vidjeti koliko u tim društvima tipa pakistanskog (a ima i tamo gradova i pasivnih zaostalih predjela ,znači nije svugdje isto)
ima djece da su bez očeve egzistencijalne brige, a u nas ćeš naći dosta onih koji izbjegavaju da plate alimentaciju ..
A obaška što ovakve teme služe da se islam prikaže kao zaostao .. svaka od religija je u prvom redu konzervativna ,preferira tradicionalne
muško-ženske uloge, muškarac je naravno glava , a od drugih drušvenih normi zavisi koliko se praktikuju ..

za kolko te je koza babo prodo coeku, bona? z:D

pa sta, to je maltretiranje, prvi put kad bi prosetala bez 30 kg materijala shvatila bi sta je sloboda, ne zbog ogoljenog tela da neko blene u njega nego zbog ciste udobnosti...

:arrow:

Vidi nešto , nemamo mi šta suditi o njihovim običajima , to su njihovi običaji .. Mi možemo o našim ,
u nas se osnivaju sigurne kuće jer ženama treba zaštita od agresivnih muževa .. i to je nešto što se pojavilo
tek zadnje dvije decenije , ranije žene nisu imale gdje da se sklone , a počesto su bile vaspitane da kriju zlostavljanja ..
Ako ćemo komparirati , trebalo vidjeti koliko u tim društvima tipa pakistanskog (a ima i tamo gradova i pasivnih zaostalih predjela ,znači nije svugdje isto)
ima djece da su bez očeve egzistencijalne brige, a u nas ćeš naći dosta onih koji izbjegavaju da plate alimentaciju ..

A obaška što ovakve teme služe da se islam prikaže kao zaostao .. svaka od religija je u prvom redu konzervativna ,preferira tradicionalne
muško-ženske uloge, muškarac je naravno glava , a od drugih drušvenih normi zavisi koliko se praktikuju
.
.

Poslednja izmena:
muško-ženske uloge, muškarac je naravno glava , a od drugih drušvenih normi zavisi koliko se praktikuju ..

Ako vec delis na "njihove" i "nase" obicaje zasto onda u zemljama domacinima (hriscanskim) namecete svoji vrednosti kao norme,i to na silu.

picolo bukvalno nista se ne vidi, i nije ni bitno da li se bilo sta vidi ili ne, ali kakvo je ovo sputavanje i neudobnost biti ovako umotan zbog nekih krajnje primitivnih shvatanja ....uzas.
kad vidim kako te zene zive, mi u Srbiji smo u raju.

Šojo , je li ti ideš na nudističke plaže .. nudista bi ti sigurno objasnio kako si na plaži sputana i kako ti je neudobno ..

Ko vjeruje u Islam znace da zena mora biti pokorna muzu i da je Allah odrijedio muza da bude glava porodice.Znaci zeni je dao mjesto koje zasluzuje i da bude domacica a muzu je dao obavezu da bude nabavljac i snabdevac kako bi na muzu pao zadatak snabdjevanja hranom za porodicu.Znaci to je tako napravljeno od Allaha i muslimani slijede ono sto je Allah objavio u Kur'anu.Znaci nije nista da se zena malo istuce ali ne toliko da joj ostanu modrice.Znaci moze neki samar tek toliko da se zena urazumi da mora postupiti kako muz kaze.To je islamski brak i to je ono sto mi trazimo da imamo jer necemo da od muskaraca pravimo feministe koji ce licite na homoseksualce.

Original postavio shojo maho
pa sta, to je maltretiranje, prvi put kad bi prosetala bez 30 kg materijala shvatila bi sta je sloboda, ne zbog ogoljenog tela da neko blene u njega nego zbog ciste udobnosti...

:arrow:

Original postavio bh_citadela

:tick:
apsolutno ne moze da se poredi, ima ovde nasilja nad zenama, sto je takodje za osudu i sto je uzasna stvar, ali ova polivanja kiselinama, kamenovanja zena dok im se ne prospe mozak , i jos mnogo drugih diskriminacija zena, od posebnih redova u prodavnicama za zene, posebnih autobusa, da svaka budala moze da je izmlati na ulici ako joj je halja od 30 kg za 1 mm kraca, mislim stvarno je krajnje smesno porediti ..
to su neka verovanja koja moj mozak ne moze da shvati i za mene to nije ni pecinsko doba, ne znam sta je to i kako to postoji u 21 veku.
kakvi su to ljudi i zene, koja su to razmisljanja .....zapanjena sam i lose mi je cesto kad pomislim..
hvala Bogu da sam se rodila u Srbiji

Наравно да има, али то није повезано са основама људског достојанства , а у овом случају достојанства жене да не буде фута и еуроппска ку*ва, него да се облачи достојно, елегантно и ненападно.
Каписко?

Njena je volja kako ce da se oblaci. Kapisi? NJENA! Ako ti se ne svidja , ti ne gledas. Koji si ti k...c da nekom nameces kako ce da se oblaci? Nekima moze da se ne svidja kako se ti oblacis i ne kupas, pa te niko ne dira. Tvoj problem.
To je u stvari osnovni problem koji izaziva sukobe izmedju hriscana i nehriscana; sto vi nehriscani(narocito muslimani) stalno zelite silom da namecete drugome svoju volju (iako vasi zahtevi umeju da budu veoma retardirani).

Ko vjeruje u Islam znace da zena mora biti pokorna muzu i da je Allah odrijedio muza da bude glava porodice.Znaci zeni je dao mjesto koje zasluzuje i da bude domacica a muzu je dao obavezu da bude nabavljac i snabdevac kako bi na muzu pao zadatak snabdjevanja hranom za porodicu.Znaci to je tako napravljeno od Allaha i muslimani slijede ono sto je Allah objavio u Kur'anu.Znaci nije nista da se zena malo istuce ali ne toliko da joj ostanu modrice.Znaci moze neki samar tek toliko da se zena urazumi da mora postupiti kako muz kaze.To je islamski brak i to je ono sto mi trazimo da imamo jer necemo da od muskaraca pravimo feministe koji ce licite na homoseksualce.

...ako se neko za 1400 godina ne promeni ni za pedalj ima problem sam sa sobom...:grudvanje3:

Šojo , je li ti ideš na nudističke plaže .. nudista bi ti sigurno objasnio kako si na plaži sputana i kako ti je neudobno ..

Jeste, strašno smo sputane i strašno nam je neudobno....:lol: Bingo, zatvori oči...ne gledaj ovaj blud i razvrat...:mrgreen:
heart-tan-bikini-3.jpg

Njena je volja kako ce da se oblaci. Kapisi? NJENA! Ako ti se ne svidja , ti ne gledas. Koji si ti k...c da nekom nameces kako ce da se oblaci? Nekima moze da se ne svidja kako se ti oblacis i ne kupas, pa te niko ne dira. Tvoj problem.
To je u stvari osnovni problem koji izaziva sukobe izmedju hriscana i nehriscana; sto vi nehriscani(narocito muslimani) stalno zelite silom da namecete drugome svoju volju (iako vasi zahtevi umeju da budu veoma retardirani).

z:Dz:Dz:D

Иди, лечи се...

пс
да знаш ишта о Хришћанству , знао би како треба да се облачи и понаша жена.

...ako se neko za 1400 godina ne promeni ni za pedalj ima problem sam sa sobom...:grudvanje3:

Nama je nalozeno Islamom da se moramo razlikovati od nemuslimana i da trebamo cuvati kulturu i tradiciju Allahovog Poslanika s,.a.v.s. jer bez tradicije Allahovog Poslanika s.a.v.s. muslimani bi samo lutali i pretopili bi se u Krscane.Mi muslimani to necemo i ja sam kupio jednu galabiju i calmu pa zelim ici redovno u Dzamiju kako bih se ulicom razlikovao od nemuslimana to jest da me sdvako moze prepoznati da sam musliman.
Isto tako nase zene nece mijenjati modu nego ce uvijek da se pokrivaju jer to je nesto sto muslimani cuvaju i zele da ikazu da su nam zene majke vjernika i mi ih volimo i mi ih ne kaznjavamo bez nekog velikog prestupa.To znaci da su muslimani veliki ljubavnici i da vole zene.

jeste bas ste muskarcine ako joj prilepite samar, pa to rade kukavice mlate zene, znaci muskarac slabic, koji nema dovoljan jak um krece poslednjim oruzjem koje ima a to su pesnice. to vazi i za nemuslimane koji biju zene...
znaci to nisu ni M od muskaraca, oni su preslabi i zene od takvih treba da beze.z:)

ne idem na nudisticke, ali ja znam i priznajem da bi mi bilo udobnije bez icega na sebi, tako da nema sta mene nudista da ubedjuje, tako i muslimanke koje se umotavaju dobro znaju da bi im bilo udobnije da se normalno obuku,
samo ne smeju od ovih tabadzjija njihovih
a koliko uzivaju u tome da ih neko gleda kao vlasnistvo kakvo ima i nad svojim zivotinjama videla sam kad su neke pametne avganistanke davale intervjue.

Back