U islamu muz je VLASNIK zene: U Pakistanu ljubomorni muzevi polivaju zene kiselinom

Зар не постоји тамо онај мула-судија који би требало да брине и о односима у породици.
Или где се завршава уопште у шеријату приватно и јавно. То значи да би муж могао и да је убије, а да за то не одговара?
Мало ми то нешто..

Znas sta je najsmesnije, sto ovi sto kukaju nad sudbinama jadnih pakistanskih zena, na sav glas kukaju kako su nase zene raskalasne, piju, puse, idu polugole i one su krive sto nam je natalitet nikakav...

Pa me sad interesuje, ako je reper slobode ono sto nase rade, idu u minicima, piju, puse i sede na ladan beton a to je lose, sta onda da rade muslimanke?
То је тачно. Али,то су две крајности и сад је питање које је зло мање. Ја кажем да су духовно здравије муслиманке од већине атеистичких жена на западу(па и код нас) које су постале ништа друго до дро*е неспособне да буду супруге и мајке. Али, нису жене главни кривци, него мушкарци. Жене се понашају у складу са слободом која им је дата, тј вољом мушкараца. Кад би мушкарци обратили пажњу на морал, не би жене могле тако да се понашају.
Жена може да се обуче елегантно и модерно ,а да изгледа пристојно и да не открива своје тело. Али, док ми, мушкарци, дозвољавамо да имамо власт и уређење које промовише еуропске "вредности" типа Секс и град, онда ће нам жене бити ... такве какве су.

Monoteizam - je vjerovanje u samo jedno, univerzalno i sveobuhvatno božanstvo . Zbog tog vjerovanja žene po Alahu se pokrivaju .Da bi bile drugacije od drugih žena između ostalog ..
I ne vidim problem u tome ako neka žena odluci da se pokriva , to je njen izbor .. cini po svojoj vjeri .

Ne vidim ni ja, osim na 40 stepeni na plaži...to je malo čudno, a i ovo s kiselinom...

Lepo telo se i ispod mantije vidi...prema tome dzaba sva prica.

:lol:

24202_burka-francuska-reuter_f.jpg

Ne vidim ni ja, osim na 40 stepeni na plaži...to je malo čudno, a i ovo s kiselinom...

Pa ako je to njen izbor jer živi prema K'uranu , neka joj bude :)
Btw.. drugacije podnosi ona 40 stupnjeva a drugacije mi .. (ako cemo o navikama života u podneblju di jesi )

Meni se cini da tamo drugacije tumace K'uran što se tice odnosa prema ženama, okej islam je stroži ..al nigdje ne piše da baca kiselinu na nju itd ..
NPR - ono piše da je muško zaštitnik žene ..a glup musliman cita - da mu je ona robinja ..

Monoteizam - je vjerovanje u samo jedno, univerzalno i sveobuhvatno božanstvo . Zbog tog vjerovanja žene po Alahu se pokrivaju .Da bi bile drugacije od drugih žena između ostalog ..
I ne vidim problem u tome ako neka žena odluci da se pokriva , to je njen izbor .. cini po svojoj vjeri .

Ženama u "tvrđim" islamskim državama
(Saudi Arabija,Iran,Pakistan....) nije dato pravo na izbor.
Tu nema - ako hoće nek se pokriva,
ako neće,i ne mora....
Tu je to zakonom naloženo.
Čak idu u extremnost; nagone žene strankinje
da poštuju odredbe tog zakona (Iran) pod
pretnjom zatvora ili proterivanja....

Back