Bobana, zapoceo sam par redova o materijalnom , pa sam obrisao, jer mislim da se tu razumemo. Poenta je u duhovnom, konkretno u , po meni , glavnom nedostatku u danasnje vreme - nedostatku pravog partnera. Mozemo mi da imamo vise ili manje, ali ono glavno sto te cini jakim, zadovoljnim, samouverenim, to je kada to sto imas ili nemas dovoljno, delis sa nekim. Svo nezadovoljstvo je u tome sto smo se negde pogubili i zaboravili kako treba da izgleda partnerski odnos.Odatle je sve krenulo. Zaboravljeno je pravo tumacenje reci " drugarstvo". Bez obzira sta smo jedni drugima - supruznici , rodjaci,komsije, glavno je biti drug - paralelno sa ostvarivanjem licnog interesa voditi racuna i o tudjem bez iskoriscavanja i kad god se moze uciniti gest-pruziti partneru ono sto voli.Uzajamnost u tome obezbedjuje dovoljno zadovoljstvo da se i nedovoljni standard lako podnosi, naravno lepse je gde se ima dovoljno za osnovno.
A "VODJA" , pa vodja je u nama , to sto zelis za sebe je tvoj vodic.Zastanes , definises i krenes sa postavljenim parametrom kroz zivot, vodis racuna da ostanes normalan i dosledan kako si lepo rekla - i potrazis kroz svakodnevne obaveze i slobodne trenutke pravog prijatelja ili virtualnog, za pocetak nebitno,selekcija je spontan proces koji vremenom sve dovede tamo gde mu je mesto. Vazno je samo ne biti pasivan i krenuti u kontakte, nikako se ne povuci u sebe.A to sto se nalece na negativce, pa to je njihov problem i hendikep - naletis, uocih ih i zaobidjes, ides dalje. Sta te briga sto je agresivac ljut sto si zastitila dobrog i slabijeg i kakva je njegova reakcija.Pa njegova ljutnja i prostota je upravo dokaz da je tvoja plemenitost bila jaca. Posle toga samo produzis dalje,samouverenija i sa vise nade u bolje sutra.
A na Dulu sam " ljut" - taman me je prosla ljutnja na samog sebe sto nisam otisao na koncert "Dugmica", kad ona onako lepo i ukratko u par reci izgovori mnogo vise i vrati mi samokritiku sto sam bio u fazonu "ma mrzi me" i propustio da me nostalgija ponese u toj masi.