Quantcast

U Hrvatskoj zabranjena distribucija Z magazina

Iron Lord

Elita
Banovan
Poruka
20.974
Нека иду дођавола и 'рвати и З магазин!

U Hrvatskoj je došlo do problema i na kraju odbijanja distribucije magazina od strane Tiska - kako je tekla ta priča i što je bio argument Tiska za odbijanje distribucije?

Da, tu je nastao problem bez ikakve potrebe. Tisak je jedina distributerska kuća koja distribuira časopise iz Srbije u Hrvatsku, pa smo kontaktirali njihovu filijalu u Beogradu da sklopimo ugovor i da oni preuzmu časopise i postave ih na kioske u Zagreb. Beogradska filijala je poslala Tisku primerke prva dva broja Z magazina, i rekli su nam da je standardna procedura da je potrebno tri nedelje da bi ljudi iz Tiska evidentirali časopis. Nakon tri nedelje, iz beogradske filijale Tiska dobijamo odgovor da im je stigao odgovor iz Zagreba da Tisak neće da preuzme Z magazin jer se ne uklapa u njihovu tržišnu politiku, šta god to značilo, i da nije podoban za njih.

Jezus Marijan!
Neće 'rvati a neće ni Mita?
Ajd ja ću... Pretplaćujem se na obilazak sajta!
 

klikk

Iskusan
Poruka
6.426
A kakav je Z magazin?

Z magazin je osnovan 1987. od strane dvoje osnivača South End Press izdavačke kuće. Imenovanje magazina inspirisano je filmom Z, koji je režirao Kosta-Gavras, koji pripoveda o represiji i otporu u Grčkoj. Drug Z (vođa otpora) ubijen je a protiv njegovih ubica, kao i protiv šefa policije, podignuta je optužba. Umesto očekivanog pozitivnog ishoda, tužilac misteriozno nestaje a desničarska vojna hunta preuzima vlast. Bezbednosna policija pokreće se da spreči ''ubuđalost uma'', infiltraciju ``izama`` i ``sunčevih pega``.

Tokom odjavne špice, umesto spiska glumaca i filmske ekipe, izlazi spisak stvari koje je hunta zabranila. A to su: mirovni pokreti, sindikati, nošenje duge kose, Sofokle, Tolstoj, Eshil, štrajkovi, Sokrat, Jonesko, Sartr, Bitlsi, Čehov, Mark Tven, kafanska udruženja, sociologija, Beket, međunarodna enciklopedija, slobodna štampa, moderna i popularna muzika, nova matematika, i slovo Z, koje je, na poslednjoj sekvenci filma, nažvrljano na trotoaru, simbolizujući ''da je duh otpora živ''.

http://freedomfight.net/cms/index.php?page=z-magazin
Z magazin je nezavisni tromesečni magazin posvećen protivljenju nepravdi i represiji, i stvaranju slobode. Namera magazina je da pomogne naporima aktivista ka ostvarenju bolje budućnosti. Pokušaćemo da informišemo i nadahnemo ljude na borbu i rešavanje problema pitanja koje se često postavlja radikalnim aktivistima: ''Znamo protiv čega ste, ali šta želite umesto toga?''

Takođe želimo da pomognemo napore ka razvijanju vizije i strategije za nastanak budućeg društva koje bi bilo pravedno i participativno.
Z magazin izlazi četiri puta godišnje. Letnji broj - 1. juna; jesenji broj - 1. septembra; zimski broj - 1. decembra; prolećni broj - 1. marta.
 

SSSR_

Ističe se
Poruka
2.056
Читао сам први број З магазина и допали су ми се поједини текстови.Чини ми се да је магазин отворен за све прогресивне људе,јер се поред анархистичких текстова нашао и један о Угу Чавезу,који хвали реформе поменутог преседника Венецуеле.
С друге стране,радује ме што АСИ-јевци нису баш много одушевљени њиме,али кога још боли дупе шта они мисле...СЕКТАШИ! :lol:
 

Happy Valentine

Obećava
Poruka
55
Читао сам први број З магазина и допали су ми се поједини текстови.Чини ми се да је магазин отворен за све прогресивне људе,јер се поред анархистичких текстова нашао и један о Угу Чавезу,који хвали реформе поменутог преседника Венецуеле.
С друге стране,радује ме што АСИ-јевци нису баш много одушевљени њиме,али кога још боли дупе шта они мисле...СЕКТАШИ! :lol:

asijevci su klovnovi
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.