Quantcast

U Hrvatskoj filmska potera za državljaninom Srbije, pokušao da izgura policiju s puta

toz972

Iskusan
Poruka
6.538
VIDEO: U Hrvatskoj filmska potera za državljaninom Srbije, pokušao da izgura policiju s puta
Državljanin Srbije star 31 godinu uhapšen je u noći između ponedeljka i utorka na autoputu u Hrvatskoj nakon dvadesetominutne filmske potere.

https://www.021.rs/story/Info/Region-i-svet/215881/VIDEO-U-Hrvatskoj-filmska-potera-za-drzavljaninom-Srbije-pokusao-da-izgura-policiju-s-puta.html


Nekoliko minuta pre ponoći policijski službenici koji pojačano rade na suzbijanju krijumčarenja ljudi pratili su na autoputu kombi vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka za koji su sumnjali da se koristi za krijumčarenje ljudi, javio je MUP Hrvatske, piše zagrebački "Jutarnji list".

Iako su mu zvučnim i svetlosnim znakovima davali do znanja da se zaustavi, vozač je ignorisao upozorenja, naglo povećao brzinu i nastavio da beži autoputem u smeru ka Zagrebu. U nekoliko navrata pokušao je da izgura policijsko vozilo s puta.

Policija je krenula u poteru, ali vozač nije odustajao već je jurio u pravcu Zagreba. Kako bi ga zaustavili pre ulaska u grad, na naplatnim kućicama Lučko postavili su policijske blokade vozilima.

Nakon dvadeset minuta potere, dolaskom do Lučkog vozač kombija se nije zaustavio, već je prvo kombijem probio rampu, pa se u punoj brzini zabio u dva policijska vozila, što ga je onemogućilo da beži.

"Uz upotrebu telesne snage i sredstava za vezivanje, vozač je uhapšen i utvrđeno je da se radi o 31-godišnjem državljaninu Srbije. Pregledom tovarnog prostora kombija policijski službenici pronašli su 33 osobe, najverovatnije nezakonite migrante, koji nisu povređeni. Dovedeni su u službene prostorije na kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio njihov identitet i status njihovog boravka u Republici Hrvatskoj", objavio je MUP.

Vozaču je pružena lekarska pomoć u KBC Zagreb, gde je utvrđeno da je tokom probijanja blokade teško povređen.

Nad njim će se sprovesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio krivično delo protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Tokom potere nijedan policajac nije povređen, a prilikom probijanja blokade na Lučkom oštećena su dva policijska vozila.


Šta li je ovaj mislio,ako je uopšte mislio?
 
Top