U Havani predstavljena knjiga Aleksandra Vulina "Mrak"

Tyson Fury

Domaćin
Banovan
Poruka
4.348
U Havani predstavljena knjiga Aleksandra Vulina:
:per:

U Havani predstavljena knjiga Aleksandra Vulina

Na Međunarodnom sajmu knjiga, koji je nedavno održan u Havani (Kuba), predstavljena je knjiga "Mrak" ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina, koju je na španskom jeziku objavio Institut za knjigu Kube.

"Mrak" je prva knjiga jednog srpskog autora predstavljena posle dužeg vremena na sajmu u Havani.

O knjizi su, kako se navodi u saopštenju, govorili direktor izdavačke kuće "Novi milenijum" Ertrudes Ortiz i književni kritičar i urednik knjige Marija de los Anjeles Navaro.

Ističući jedinstven stil autora, kritičarka Navaro ocenila je da je "Mrak" primer moderne srpske književnosti. :rotf:

"Ova društveno-psihološka novela, u kojoj je obrađena socijalna tematika savremene, postpetooktobarske Srbije suočene sa promenama, nedaćama, društvenim fenomenima naroda, iscrpljenog konfliktima, priča je sa kojom bi se svaki Kubanac mogao poistovetiti”, rekla je Navaro na promociji španskog izdanja knjige "Mrak"

Ko od vas dobije Plavu Koovertu (kuvertu), dobice i pride "Mrak" (besplatno) da mu vojna obuka bude jos zanimljivija! :whistling:

_nobody_

Posto je Ministar Volina sada "objavljivani autor"

Da li mozemo da ocekujemo da uskoro upise i neke doktorske studije koje ce zavrsiti u rekordnom roku:per:

- - - - - - - - - -

Који је синопсис књиге? Надам се да ће на презентацији у Хавани носити бренд вулиновку

Stradanje i borba Mire Markovic

Posto je Ministar Volina sada "objavljivani autor"

Da li mozemo da ocekujemo da uskoro upise i neke doktorske studije koje ce zavrsiti u rekordnom roku:per:

- - - - - - - - - -

Stradanje i borba Mire Markovic

Pa dace mu Megatrend disertaciju kao poklon za prvenac...Kad je mogao Toma Grobar da zavrsi u 60,moze i voolina u svojih....45-50?Obojica su istog nivoa IQ,manji od broja cipela...

Vulinka

Jaša obojena u najmračniju varijantu sive. Toliko mračnu i specifičnu nijansu da se od strane modnih kritičara naziva još i Vulin crna (danas postoje šulje, maje, pa čak i siledži'ke u toj nijansi). Jes da nije crna-crna ali u gama setingsu joj je slajder podešen na minimum. Obiluje džepovima u koje možeš strpati tri puta veći inventar nego u prosečnom RPG-u, ali i pored toga prožmeta elegancijom dostojnom srpskog političara. Popularizovana zahvaljujući zaštitnom licu Aleksandru Vulinu, čuvenom metaliki s cvetom u kosi, ateisti, zaštitniku pravoslavnih spomenika na Kosovu i ministru nečegnebitnog u jednom.

Danas se ovaj odevni predmet koristi od strane predstavnika vlasti svih zemalja sveta, ali i običnog građanstva prilikom vanrednih situacija, poplava, armagedona, kao i inkognito ufura na teritoriju na kojoj su persona non grata.

- Svido što sam iskeširao jašu u Njujorkeru? Bila na sniženju!
- Alo, batice, skidaj tu Vulinku, nemoj da te neko vidi. Večeraske idemo u Redšuz, spasavanje Šapca bilo pre dve nedelje!

https://vukajlija.com/vulinka

Ето колико вреди кубански социјализам и слобода од клете Америке када државни институт за књигу преводи дело А. Вулина, :D

Bolje i to nego da je prevede neki slobodnjak što je srpski učio recimo u institutu Kanvas kod prof. Zlopogleđe. Mogao bi svašta nešto da ubaci u knjigu, a čega nema u originalu.

Tetkino zlato počelo da piše knjige.Stvarno je Mrak.Bog prašta Vulin nikada.
https://www.kurir.rs/vesti/politika...l-oruzja-u-kuci-ima-6-pistolja-i-cetiri-puske

1307123_0108-fotomontaza_ls.jpg

Roman "Mrak":
Roman je bio otkrovenje za mene, a pokušava da, pre svega hrabrošću pisca, odgonetne gde smo pogrešili i kako su nam se desili porazi koji su se desili. Kako je jedna ideologija izdala drugu, a onda su obe izdale čoveka, i šta se dešava kada se nađemo u mraku", rekao je Arbutina.

Kada se nađemo u mraku ili u sličnoj situaciji, ne postajemo svesni smrti koja će doći već svesni čoveka pored sebe.

"Tek tada ga bolje razumete, upoznajete i istinski volite", rekao je Arbutina.

Kako je istakao, roman "Mrak" je dobra knjiga, koja neće dolaziti na top-liste, ali koju neće moći da prećute.

Autor romana, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je "Mrak" njegova postpetooktobarska ispovest i pokušaj da poljubi rane svog naroda, da mu se pokloni i kaže da će sve biti dobro, jer naša deca zaslužuju da čitaju o našem bolu, ali ne zaslužuju da ga žive.

"Da saberem svu bol, ako je to moguće. A preduboke su rane mog naroda da bi stale u ovu knjigu, ali je moja potreba da u jednu šaku saberem šta je bolelo mene i moju generaciju", rekao je Vulin.

"Mrak" je, tvrdi, njegov pokušaj da izrazi šta ga je najviše bolelo u ovom vremenu.

"Ja ne bih bio ja da ćutim, da ne kažem šta me boli, raduje, čini srećnim, ponosnim, gde vidim nadu, kako izaći iz ovog mraka. Verujem da je to moguće", rekao je Vulin.

Ja ne znam na kojim drogama su celnici SNSa? Da li neko zaista moze da me prosvetli??? Mislim, znam da konzumiraju kokain, ali ovo ni poludebilni mozak model Voolina, heavy legiran kokainom, ne bi mogao da smisli??? :per:

_nobody_

Back