U Grckoj moguc Vojni Puc-Rusija i Srbija jacaju Vojnu saradnju

Istocni Vetar

Domaćin
Poruka
4.571
CIA upozorava da je u Grckoj moguc Vojni Puc..

http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=report-military-coup-possible-in-greece-2011-05-29

Русија и Србија намеравају да подигну сарадњу у војној и војно-техничој области до нивоа билатералних односа, који су успостављени у политичкој и економској сфери. Ова мисао је изречена данас на преговорима у Москви између начелника Генералштаба Оружаних снага две земље генерала армије Николаја Макарова и генерал-пуковника Милоја Милетића. Са Србијом имамо посебне односе, засноване пре свега на дубоким историјским коренима, и нас брине ситуација која постоји у самој Србији и државама које су њени суседи, рекао је генрал Макаров по окончању прве рунде преговора са српским колегом. По његовим речима, последњих година војна сарадња између наше две земље врло се интензивно развија. У другој половини ове године Србију ће посетити министар одбране РФ Анатолиј Сердјуков. Са задовољством истичем да наша сарадња са Србијом има тенденцију даљег развоја и теба да избије на онај ниво који би одговарао пријатељским односима међу нашим дражавама, подвукао је начелник Генералштаба Оружаних снага РФ. Он је такође саопштио да је у току преговора разматрана ситуација у Северној Африци и на Блиском Истоку. Разменили смо оцене о тим догађајима и оне су се подудариле са свим питањима, са задовољством је констатовао Николај Макаров.

Poslednja izmena:
Вероватно опет пакет. Ми ћемо од њих да купујемо мало војне опреме, а они ће нама, вероватно, да дају кредит за железницу... И то би била чича-мичина причица :)

Uglavnom,izduvacemo ga kao i uvek kada saradjujemo sa Rusima...kupovina oruzja od njih je novo bacanje prasine u oci Amerikancima a taj kredit za zeleznicu ce opet pojesti ko zna ko pa ce Mrka opet morati kod Jugoslava da nam prica kako je sve zapravo super ali mi to ne vidimo...

logo.gif

Српске оружане снаге опремиће Русија

general-nikolai-makarov.jpg

Са Србијом имамо посебан однос, заснован пре свега на дубоким историјским коренима, и ми смо били забринути ситуацијом која постоји у Србија и у суседним земљама" - рекао је генерал Макаров након прве рунде преговора.

Шта ове речи значе генерале Макаров, ситуацији у Србија и како ће изгледати та сарадња?

- Верујем да је ово пре свега позив на партнерство. Подсећамо да је Југославија, онда Савезна Република Југославија била традиционално пријатељским држава на Балкану. И данас та Србија која је остала од некада велике Југославије, још увек за нас представља приоритетног партнера на Балкану.

Разуме се, наш главни интерес у сарадњи - јесте војно-техничке везе. Ми планирамо да Србија дамо довољно велики кредит за куповину руског оружја додатном опремањем комплекса српских оружаних снага.

То је, пре свега, наравно, могућност куповине система одбране као што су С-300, као и широку номенклатуру авиона. Конкретно, модернизацију и реновирање флоте у српској ваздухопловства МИГ-29 ловаца. Као и на многим другим областима које се односе на пружање војно-техничких услуга. У овом је наш интерес у Србија.

- Током разговора, разговарали су о ситуацији у Северној Африци и Блиском истоку, и евалуација странака о овим питањима поклопио. Шта може да прати?

- Са практичне тачке гледишта, ништа. Због утицаја земаља НАТО-а "Операција Одисејева зора" не можемо. Да, може се констатовати подударност заједничких ставова, али увек треба да изгледа, и шта следи из овог је стварна. Данас је реалност да НАТО користећи ратну машинерију решава проблем војним средствима.

У принципу, исти проблем Алијанса одлучила на Баканов у то време. Памтимо бомбардовања Југославије, утицај на Косову, на крају доводи до анексије тог дела старе српске територије и успостављање тамо режима косовских Албанаца који су након свега, била призната као независна држава. Мислим да је у практичном смислу, наравно Србија, видевши своју војну угроженост, заинтересован да развија односе са Москвом.

http://rus.ruvr.ru/radio_broadcast/no_program/51150371.html

Poslednja izmena:
Са Србијом имамо посебан однос, заснован пре свега на дубоким историјским коренима, и ми смо били забринути ситуацијом која постоји у Србија и у суседним земљама" - рекао је генерал Макаров након прве рунде преговора.

Шта ове речи значе генерале Макаров, ситуацији у Србија и како ће изгледати та сарадња?

- Верујем да је ово пре свега позив на партнерство. Подсећамо да је Југославија, онда Савезна Република Југославија била традиционално пријатељским држава на Балкану. И данас та Србија која је остала од некада велике Југославије, још увек за нас представља приоритетног партнера на Балкану.

Разуме се, наш главни интерес у сарадњи - јесте војно-техничке везе. Ми планирамо да Србија дамо довољно велики кредит за куповину руског оружја додатном опремањем комплекса српских оружаних снага.

То је, пре свега, наравно, могућност куповине система одбране као што су С-300, као и широку номенклатуру авиона. Конкретно, модернизацију и реновирање флоте у српској ваздухопловства МИГ-29 ловаца. Као и на многим другим областима које се односе на пружање војно-техничких услуга. У овом је наш интерес у Србија.

- Током разговора, разговарали су о ситуацији у Северној Африци и Блиском истоку, и евалуација странака о овим питањима поклопио. Шта може да прати?

- Са практичне тачке гледишта, ништа. Због утицаја земаља НАТО-а "ОперацијаОдисејева зора" не можемо. Да, може се констатовати подударност заједничких ставова, али увек треба да изгледа, и шта следи из овог је стварна. Данас реалност је да је НАТО користећи ратне машинерије решава проблем војним средствима.

У принципу, исти проблем Алијанса одлучила на Баканов у то време. Памтимо бомбардовања Југославије, утицај на Косову, на крају доводи до анексије тог дела старе српске територије и успостављање тамо режима косовских Албанаца који су након свега, била призната као независна држава. Мислим да је у практичном смислу, наравно Србија, видевши своју војну угроженост, заинтересован да развија односе са Москвом.

http://rus.ruvr.ru/radio_broadcast/no_program/51150371.html
Vise puta sam pisao da Rusija u Srbiji vidi samo trziste za svoje naoruzanje,a naravno svoje namere lepo nafiluje pricama o tradicionalno bratskim odnosima..
Ono sto sam podvukao to potvrdjuje.

01/06/2011 12:24

Поред војне и техничке сарадње између две земље, биће главни правци на пољу међусобне контакте за обуку официра, заједничка обука појединих јединица, размену искустава и разговори о сарадњи у мировним операцијама.

http://rian.ru/defense_safety/20110601/382824468.html

Vise puta sam pisao da Rusija u Srbiji vidi samo trziste za svoje naoruzanje,a naravno svoje namere lepo nafiluje pricama o tradicionalno bratskim odnosima..
Ono sto sam podvukao to potvrdjuje.

Каже генерал Макаров да Русија учествује на тендеру који је расписала Хрватска за набавку борбених авиона са МИГ-овима 29.

Реално ако купимо МИГ 29 М фронтовски пресретач који спада у 4++ генерацију имаћемо најбезбедније небо у региону, а можемо и суседним земљама да понудимо заштиту ваздушног простора.

Каже генерал Макаров да Русија учествује на тендеру који је расписала Хрватска за набавку борбених авиона са МИГ-овима 29.

Naravno da ucestvuje...Rusija sem nafte i naoruzanja nema sta drugo da ponudi na svetsko trziste...bas da vidimo sta ce odluciti hrvati

Naravno da ucestvuje...Rusija sem nafte i naoruzanja nema sta drugo da ponudi na svetsko trziste...bas da vidimo sta ce odluciti hrvati

Не верујем да ће смети да се одлуче за руског произвођача и ако је он по квалитету и по цени повољнији од земаља НАТО, Хрватска је у НАТО пакту и највероватније ће се одлучити за произвођача из НАТО земље.

Не верујем да ће смети да се одлуче за руског произвођача и ако је он по квалитету и по цени повољнији од земаља НАТО, Хрватска је у НАТО пакту и највероватније ће се одлучити за произвођача из НАТО земље.

Svabe su im ponudili 20 F-4 Phantom iz sastava svoje Luftwaffe, namenjenih za otpad, ali razmatraju jos jer nemaju prebijene pare ni za odrzavanje, a kamoli za nabavku novih ...

Back