mario80
Legenda
- Poruka
- 67.062
Baka coka je anđeo koja je krimosa poslala u pakao.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zato što je u Sz to bio krajnji domet pravednosti "po zakonu". U kontekstu njihovog vremena, razmišljanja, kulture, uređenja, to je bio efikasan način da se strahom od kazne spriječi određeni postotak pojedinaca, a isto tako, za oduzimanje onog najvrjednijeg, vratilo bi se istom mjerom.Postoje nekada situacije kada je šteta popravljiva, donekle. Nikada potpuno.
Ali u većini slučajeva nije nikako popravljiva. Čemu onda služi osveta?
Није... Бркаш људску и Хришћанску правду... Људска ни себе не штеди, тако да пази...Zar ovozemaljsko suđenje (pa još po kadijskom sistemu) uopšte ima tog duhovnog smisla o kojem govoriš.
Tačno, ona se ubila jer nije mogla da podnese krv na svojim rukama. Ali nije mogla više ni da podnese maltretiranje.
Ko je tu kriv? Ispada ona jer ima savesti.
Niko neće da nosi krv na svojim rukama ali je ipak zgodno kad se neko drugi reši zajedničkog zlotvora. Malo je licemerna takva duhovnost.
Meni je teško da shvatim šta sam videla na onom snimku. Jedan deoZato što si napisala "nije normalno ubijati ljude ljude tako po ulici" kao da je baba Coka tek tako to uradila. A ona je to učinila upravo zato što vlada bezakonje, njeno delo je posledica bezakonja, nije ona inicijator.
Ne može se dozvoliti bezakonje i onda kriviti žrtva koja se brani kako zna i može.
Ne izmišljaj nešto što se nije ni desilo. Kako će Jasna da reaguje u nekojUđe ti neko kroz prozor, siluje decu i ženu, ti ga kokneš i završiš u zatvoru jer Jasna kaže da si mrtav ladan upucao nevinu žrtvu.
Nevin bi bio jedno 10-20 godina dok ga možda ne osude a vrlo verovatno ne.
Pa šta i ako je nedostatak emocija.Meni je teško da shvatim šta sam videla na onom snimku. Jedan deo
mene odbija da to vidi kao realan događaj i gledam kao film što bih
gledala. Da, ona je mrtva ladna iz mira doma svoga izašla na ulicu
i ubila čoveka. Potpuni nedostatak emocija.
Mogu da pročitam više o tome i shvatim šta ju je dovelo dotle, ali
odbijam da čoveka posmatram kao list na vetru. Evo ovo ga je dovelo
do ovde, a ono do onde.
Ali ipak ne izađemo i ne ubijemo. Možda baš zato što nemamo razlog ali ona je imala. Nije da se tako nešto dešava često i svakome.Tako gledajući baš svi imamo razlog da
izađemo sad iz kuće i ubijemo nekoga.
A da li to zaista rešava nešto?
Da i ovi što su je pozvali na suđenje su krivi što se ubila. Lepo je rekla da nećePa šta i ako je nedostatak emocija.
Kad neko maltretira godinama takav i nema čovečnosti i emocije prema njemu nestanu
Ubila čoveka...otkud znaš da je on čovek, da li se ponašao kao čovek.
I Mengele je tako čovek.
Ali ipak ne izađemo i ne ubijemo. Možda baš zato što nemamo razlog ali ona je imala. Nije da se tako nešto dešava često i svakome.
Za nju i njenog sina je rešilo.
Pogrešila je što je podlegala savesti, savesti koju je licemerna religija natuknula da se stoka (narod) ne bi branila od psihopata bez čovečnosti. Kao oni će da ga brane. Kako- pa uz pomoć boga (hehe, njihov izmišljeni bog) i zakona (opet njihov zakon koji primenjuju kako im volja).
I ti previše učitavaš nekome o kome znaš vrlo malo, to što si danas pročitala. Obrazloži svoje mišljenje, umesto što bacaš fatve okolo. Dakle, ti misliš da nije opravdano ubiti drugog čoveka jer? I kako to dovodiš u vezu sa crkvenim velikodostojnicima koji su blagosljali tenkove i vojnike?Da i ovi što su je pozvali na suđenje su krivi što se ubila. Lepo je rekla da neće
na sud. Šta su je dirali..
Njoj su celog života drugi bili krivi za sve i tako je i završila. Bez trunke lične
odgovornosti za svoj život.
Otkud znaš da su joj celog života drugi bili krivi. Daj mi linkDa i ovi što su je pozvali na suđenje su krivi što se ubila. Lepo je rekla da neće
na sud. Šta su je dirali..
Njoj su celog života drugi bili krivi za sve i tako je i završila. Bez trunke lične
odgovornosti za svoj život.
Zapravo, nalaže ti i zahteva da se braniš. Ako se ne braniš, teško ćeš dokazati silovanje.Siluje te neko i zakon ti nalaže da se ne braniš?
Nije ona pogrešila onako pravno gledajući. Nijedan sud, sad druge strane, ne odlučuje samo na osnovu dela, već uzima u obzir sve okolnosti koje su do dela dovele.Posle ti jasna kaže da si sa predoumišljajem koknuo čoveka
Meni je Jasna kul, ali zna da planeDa tako nekako mnogi ko jasna se pitaju šta fali kolačima
Nisam ja crkveni velikodostojnik. To bi morala njih da pitaš.I ti previše učitavaš nekome o kome znaš vrlo malo, to što si danas pročitala. Obrazloži svoje mišljenje, umesto što bacaš fatve okolo. Dakle, ti misliš da nije opravdano ubiti drugog čoveka jer? I kako to dovodiš u vezu sa crkvenim velikodostojnicima koji su blagosljali tenkove i vojnike?
Dobro preterala sam. Zapravo imam samo dve situacije iz kojih sam izvuklaOtkud znaš da su joj celog života drugi bili krivi. Daj mi link
Nisam planula.. vi ste planuli...Meni je Jasna kul, ali zna da plane
Neko tako doživljava svoje izbore. Eto ceo zaplet Zločina i kazne se vrti oko ista dva izbora.Izbori su joj samo život ili smrt, a koliko još mogućnosti između toga postoji?