U Butmiru bez rezultata

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Marin55

Domaćin
Banovan
Poruka
3.091
Bez potpisanih dokumenata
U Butmiru bez rezultata, Bildt i Steinberg podijelili zadatke!
Lideri sedam vodećih bh. političkih partija nisu potpisali nikakav papir, niti je takav bio predložen na razgovorima sa švedskim ministrom vanjskih poslova Carlom Bildtom, američkim zamjenikom državnog sekretara Jamesom Steingbergom i evropskim komesarom za proširenje Ollijem Rehnom.

091009068.1_mn.jpg

Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com

Kako je na konferenciji za novinare po završetku razgovora izjavio švedski šef diplomatije Bildt, stranačkim liderima je ostavljen rok do 20. oktobra, kada će ova trojica ponovno doći u Sarajevo da ostvare napredak vezano za euroatlantski put Bosne i Hercegovine.

Na sastanku u Butmiru nije se desilo ništa specijalno. Nije postignut nikakav dogovor koji bi rezultirao potpisivanjem sporazuma. Svi prisutni lideri političkih partija iznijeli su svoje stavove i očekivanje, a švedski i američki zvaničnici ostat će u našoj zemlji narednih desetak dana kako bi pregovarali sa domaćim političarima o mogućim rješenjima.

Uskoro opširnije
(FENA)
 
Dakle, razgovori su završeni, nemamo nikakve rezultate niti konkretne zaključke, tako da i nemamo o čemu posebno da diskutujemo. Ukoliko bude nekih preokreta i epohalnih saznanja, postavljač može putem PP moderatorima tražiti da se tema otvori.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top