U Bugarskoj upozoravaju: Ekonomija zemlje na ivici opstanka zbog visokih cena struje!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
173.351
U Bugarskoj upozoravaju: Ekonomija zemlje na ivici opstanka zbog visokih cena struje!!!
200w.gif

Udruženja poslodavaca i sindikati u Bugarskoj upozoravaju da je ekonomija zemlje „na ivici opstanka“ zbog visokih cena električne energije. Oni upozoravaju da će, ukoliko im nadležni ne obezbede kompenzacije, izaći na proteste i blokirati puteve.

U Bugarskoj je do kraja 2024. godine bilo na snazi ograničenje cene električne energije (do 180 leva za MV/č – nešto više od 92 evra), a ako je cena bila veća, predstavnici privrede su dobijali nadoknadu od Fonda „Bezbednost elektroenergetskog sistema“. Međutim, u 2025. godini ta naknada je ukinuta i sada je cena po MV/č za privredu više od 250 leva (nešto više od 127 evra).

ahs-breakdown.gif

„Bez nadoknade, sledeći računi za struju biće duplo veći. To će veoma pogoditi ekonomiju, smanjiti njenu konkurentnost, dovesti do inflacije i osiromašenja građana“, rekao je Vasil Velev, predsednik Upravnog odbora Udruženja industrijskog kapitala u Bugarskoj.

Istovremeno, predsednik Bugarske privredne komore Dobri Mitrev ističe da je cena struje već u decembru bila neprihvatljiva, a da će izostanak podrške od države dovesti do „dramatičnih posledica“. Sindikalna organizacija „Podrška“ saopštila je da će zbog izostanka nadoknade za troškove struje početi da se zatvaraju vrtići, škole i bolnice.

Konstantin Stamenov, predsednik Komiteta za energetiku Konfederacije poslodavaca i industrijalaca Bugarske, rekao je da je u trenutnoj situaciji privreda zemlje „na ivici opstanka“. On je napomenuo da se cena električne energije u zapadnoj i istočnoj Evropi značajno razlikuje.

„Mi prodajemo (naše proizvode) na međunarodnim tržištima gde nas niko ne pita koliko smo platili struju i prirodni gas. Tamo stojimo pored proizvođača iz Japana, Turske, SAD i sa svih strana. A ako vam je struja pet puta skuplja, prirodni gas dva ili tri puta skuplji, nemoguće je prodati svoje proizvode“, rekao je on.

https://lat.sputnikportal.rs/202501...anka-zbog-visokih-cena-struje-1181480209.html

Ko sa Rusima saradjuje, taj zivi lepo

Ko sa Rusima ratuje vojno ili ekonomski, taj zivi KO POSLEDNJI KLOSAR!

Poslednja izmena:
Очекујем да Трампина уради праву очинску ствар,
обећа Путину да неће увлачити Украјину у Нато.

Путин би се повукао из Украјине
за две, три године Европа би опет цветала,
а руски магнати куповали све на шта наиђу.

На свету би опет завладао рај.

Sta bi dali Bugari za jednog Grcica.
Pakao EUrobske Unije!!!! z:D

Istovremeno, predsednik Bugarske privredne komore Dobri Mitrev ističe da je cena struje već u decembru bila neprihvatljiva, a da će izostanak podrške od države dovesti do „dramatičnih posledica“. Sindikalna organizacija „Podrška“ saopštila je da će zbog izostanka nadoknade za troškove struje početi da se zatvaraju vrtići, škole i bolnice.

Pakao EUrobske Unije!!!! z:D

Ja sam troškove sredio a trošimo isto
Demonstrirao sam ukućanima silu
Pošto su oni "demokrate" uvek su ko stipse plaćali kako je pisalo.
U tom periodu su računi bili od 4.500 do 6.500 (pre poskupljenja)
Sad kad sam ja preuzeo tu stavku da im pokažem magiju ćute ko zaliveni
Posle poskupljenja - račun 2000-2500
Šta radi Lepi Stojko?
Sem što je Lep Stojko je i Pametan
Jel znamo da je distribucija "država u državi"?
Znači ne kači se sa njima nego ih poštuj.
Kad je stizalo 6000 Stojko uplati 7
Kad je stiglo 4000 Stojko uplati 5
Od tih 1000 pola uzmu oni a pola kao umanjenje za sledeći račun
Sad 2000 a nema šta nije radilo po kući, ovaj put im nije trebala hiljadarka
Opet ću uplatim 3000

Milioni Bugara hteli u BG za Novu, ali im nisu dali da dodju u susednu zemlju nade, bogatstva i obilja jeftine struje.
За милионе не знам, али од како сам у привременом смештају у хотелу у Књажевцу до завршетка реновирања стана, сваког викенда повећи хотел је препун Бугара! Већ сам почео полако и да их разумем, мада ми то није била намера.

Ko sa Rusima saradjuje, taj zivi lepo

Ko sa Rusima ratuje vojno ili ekonomski, taj zivi KO POSLEDNJI KLOSAR!

Ti misliš da je u Rusiji nešto bolje? Oni možda imaju energente ali su zato u svim drugim oblastima propali. Voditi rat i biti pod sankcijama je ozbiljan teret za svaku zemlju, u tim uslovima možeš da opstaneš jedino u propagandi. Zato predlažem da svi odustanu od svojih maksimalističkih zahteva, nađu neko kompromisno rešenje i privode taj besmisleni rat kraju.

Ti misliš da je u Rusiji nešto bolje? Oni možda imaju energente ali su zato u svim drugim oblastima propali. Voditi rat i biti pod sankcijama je ozbiljan teret za svaku zemlju, u tim uslovima možeš da opstaneš jedino u propagandi. Zato predlažem da svi odustanu od svojih maksimalističkih zahteva, nađu neko kompromisno rešenje i privode taj besmisleni rat kraju.

Naravno da je bolje

Rusija ima veću stopu privrednog rasta od bilo koga u Evropi

Ja sam troškove sredio a trošimo isto
Demonstrirao sam ukućanima silu
Pošto su oni "demokrate" uvek su ko stipse plaćali kako je pisalo.
U tom periodu su računi bili od 4.500 do 6.500 (pre poskupljenja)
Sad kad sam ja preuzeo tu stavku da im pokažem magiju ćute ko zaliveni
Posle poskupljenja - račun 2000-2500
Šta radi Lepi Stojko?
Sem što je Lep Stojko je i Pametan
Jel znamo da je distribucija "država u državi"?
Znači ne kači se sa njima nego ih poštuj.
Kad je stizalo 6000 Stojko uplati 7
Kad je stiglo 4000 Stojko uplati 5
Od tih 1000 pola uzmu oni a pola kao umanjenje za sledeći račun
Sad 2000 a nema šta nije radilo po kući, ovaj put im nije trebala hiljadarka
Opet ću uplatim 3000

Ma bravo Krivi, ups Lepi Stojko :D

Back