У Будимпешти масовни протести професора, ђака и родитеља

комшија

Stara legenda
Poruka
83.616

Masovni protest profesora, đaka i roditelja


1826173[1].jpg


18.11.2022 | 22:30

Mađarski učitelji, đaci i roditelji izašli su danas na ulice tražeći veće plate za prosvjetne radnike i obrazovne reforme, formirajući kolonu dugačku deset kilometara u centru Budimpešte, dok su se manji protesti održali u ostatku zemlje.

1668817753756.pngUčitelji su osnovali pokret “Želim da predajem” u septembru, pozivajući na građansku neposlušnost i tražeći veće plate za prosvetne radnike i adekvatan broj radne snage, prenio je Rojters.

1668817791961.pngNekoliko učitelja je otpušteno iz srednje škole u Budimpešti jer su se priključili pokretu.

Učitelji kažu da imaju platu od oko 500.000 forinti (1.270 dolara) i napominju da jedva imaju da prežive, kada plate komunalije.

link


Масовни протести крећу у свим регионалним центрима где влада Црна интернационала! Видели смо два величанствена протеста у Бањалуци, коју тек чека "Мајдан" због системске изборне крађе и покушаја гушења опозиционих медија oд стране лажног ентитетског председника, затим два велика протеста Црногораца у Подгорици, а данас су ђаци са својим професорима марширали Будимпештом. Ускоро крећу протести и Београду, јер Газела се ужелела народа!
 

bas kao

Elita
Poruka
19.885
U Rusiji i Belorusiji nema masovnih protesta, znaci tamo su zadovoljni tj prezadovoljni sa svojim platama prosvetari.
radi se o tome sto su u eu skupe komunalije, pa ne ostaje para ni za hranu, a mene amera boli uvo i za struju i za gas i za benzin kolko kostaju, a tek za jaja, kao da cemo da pojedemo 100 dozens eggs, pa da mi bude skupo $3 ili $5
комшија:
Učitelji kažu da imaju platu od oko 500.000 forinti (1.270 dolara) i napominju da jedva imaju da prežive, kada plate komunalije.
a gde je rata za kucu, auto, osiguranja, gde je zimovanje, letovanje, gde je novac za dzeparac, provod, itd? sve su pojeli skakavci iz laznog otkrivenja? OPLJACKANO BRE, VAS SU OPLJACKALI DO GOLE KOZE EU BANKARI, LOPOVI! zalosno, ali tek cete se nauciti pameti
 
Poslednja izmena:

bas kao

Elita
Poruka
19.885
treba da dođu za srbiju da rade malo za 400 da nauče kako se preživljava!
$400 nije dovoljno ni za car payment u usa
i sad zamisli da nastavnici mojoj deci nemaju mogucnost ni da dodju u skolu, na posao, kako ce bez auta?
vas je neko zayebao, kao i madjare, ja mislim da su krivi eu bankari koji su sve pare pokupili za sebe, jer kako to da mi ameri imamo i pretice nam [trenutno gledam sta mi jos treba za treci auto da bude u top formi, kocnice sve sredjene, sve novo], a vi ste stalno kratki, pri cemu sam ja neka niza srednja klasa, nisam bogat, nisam doktor pa da mlatim milione? neko skida vas kajmak.
 

bas kao

Elita
Poruka
19.885
Kobna greška vlade Mađarske da uvede sankcije Rusiji skupo će koštati mađarsku ekonomiju.
Ovi ljudi valjda demonstraju da se ukinu sankcje, valjda je to logično.
ako vise vole prekookeanski ukapljeni plin, moze, samo im fali jos panonsko more da usidrimo brodove, i da plate 2, triput skuplje
i da odluce sto pre, nemamo ni mi bas za izvoz da zadovoljimo sve potrebe na svetu
 

bas kao

Elita
Poruka
19.885
Hrvat , pobrkao si temu , mađarski prosvetari pate zbog malih primanja jer je zvanična Mađarska uvela sankcije Rusiji.
oups moja greska, nosfi, koga ignorisem je croat, a ne ja

izvini krinka5, mada ja mislim da je on gastos, mora da se slihta germanima, inace aus... provincijalac koje pere svapske zadnjice, hehehe
 
Poslednja izmena:

Top