U Beograd doputovalo 116 crnogorskih studenata

Дачић: Дозвола Монтенегро ерлајнзу кад је добије Ер Србија
Министар спољних послова Ивица Дачић каже да одлука о забрани слетања авиона компаније "Монтенегро ерлајнс" није политичка као ни мера реципроцитета. Истиче да је реч о мери ваздухопловних цивилних власти које се искључиво баве питањима нашег авио-превоза.

Директорат цивилног ваздухопловства Србије обавестио је у уторак "Монтенегро ерлајнс" да се суспендује право слетања авиона црногорске националне авио-компаније на београдски аеродром "Никола Тесла".

Дачић је одговарајући на питања новинара рекао да се види да и у Београду постоји неразумевање и да се лобира за интересе црногорских власти поводом одлуке Директората цивилног ваздухопловства.
Нико, како истиче Дачић, не пита (цроногорског председника) Мила Ђукановића и (премијера) Душка Марковића што нису дали дозволу "Ер Србији" да слети у Подгорицу и Тиват.
"Kада буде добила 'Ер Србија дозволу', добиће и 'Монтенегро ерлајнз'", поручио је Дачић.
"Какве мере реципроцитета? Још да њихови могу да лете, а наши не могу, и онда као то је страшна мера Србије, погодила је страшно Црну Гору. Нема ту сентименталности, када је реч о цивилно-ваздухопловним властима, ту нема политике", закључио је Дачић.
О отварању граница и административних прелаза
Одговарајући на питање новинара о отварању административних прелаза на KиМ, Дачић је нагласио да се да се Србија залаже за њихово отварање, уколико едпидемилошка ситуација то дозволи.
Додао је да што се тиче Србије, та одлука донета.
"То су административни прелази који се налазе на административној линији, са наше стране. Ја не говорим о њиховој страни", рекао је Дачић.
Министар је подсетио да је Србија отворила границе за поједине земље из окружења.
"Ми смо отворили границе, али то је једна страна проблема, а друга страна је да ли ће и они то да прихвате. Ми за сада имамо ситуацију да се неко изјашњава да хоће, а неко се још није изјаснио тако да и када је реч о административним прелазима, што се нас тиче, они могу слободно да се прелазе", додао је Дачић.
На питање да ли може са неким у Приштини да се разговара о отварању прелаза, Дачић каже да сматра да је сасвим нормално да се разговара на ту тему.

Џаба Томпсон, џаба Црвена Хрватска: „Браћа“ Хрвати отворили границе али не и за Црну Гору
Хрватска отворила границе, али не и за Црну Гору
Од
ИН4С
-
28/05/2020 13:58 Посљедња измјена: 28/05/2020 14:00
0

Подијелите
Facebook
Twitter
Telegram

Како преносе хрватски медији, Хрватска је на данашњем засједању владе донијела одлуку да отвори границе за десет европских земаља. Без Црне Горе на списку.
„Успјели смо у првом полувремену побиједити епидемију. Направили смо план по којем бисмо измијенили одлуку о привременој забрани преласка границе за држављане низа земаља, за туризам. То би се односило на Словенију, Мађарску, Аустрију, Чешку, Словачку, Естонију, Летонију, Литванију, Пољску и Њемачку. Према нашој анализи и епидемиолошким сликама, ово су земље у којима постоји или сличан резултат или су трендови такви да можемо донијети такву одлуку уз епидемиолошке препоруке и посебну апликацију, која је већ направљена за долазак држављана из ових земаља за туристичку сезону“, рекао је премијер Хрватске, Андреј Пленковић.

Додао је да је сигуран да ће се, како ситуација буде одмицала, попис земаља проширивати.
Mobilni telefon
Министар у влади Хрватске, Давор Божиновић је објаснио да држављани из десет земаља с пописа више неће морати наводити разлоге уласка у Хрватску, него ће у земљу улазити као и прије пандемије коронавируса.
Sto ih vise odhenavaju oni sve vise trce za njima.

Дачић: Дозвола Монтенегро ерлајнзу кад је добије Ер Србија
Министар спољних послова Ивица Дачић каже да одлука о забрани слетања авиона компаније "Монтенегро ерлајнс" није политичка као ни мера реципроцитета. Истиче да је реч о мери ваздухопловних цивилних власти које се искључиво баве питањима нашег авио-превоза.

Директорат цивилног ваздухопловства Србије обавестио је у уторак "Монтенегро ерлајнс" да се суспендује право слетања авиона црногорске националне авио-компаније на београдски аеродром "Никола Тесла".

Дачић је одговарајући на питања новинара рекао да се види да и у Београду постоји неразумевање и да се лобира за интересе црногорских власти поводом одлуке Директората цивилног ваздухопловства.
Нико, како истиче Дачић, не пита (цроногорског председника) Мила Ђукановића и (премијера) Душка Марковића што нису дали дозволу "Ер Србији" да слети у Подгорицу и Тиват.
"Kада буде добила 'Ер Србија дозволу', добиће и 'Монтенегро ерлајнз'", поручио је Дачић.
"Какве мере реципроцитета? Још да њихови могу да лете, а наши не могу, и онда као то је страшна мера Србије, погодила је страшно Црну Гору. Нема ту сентименталности, када је реч о цивилно-ваздухопловним властима, ту нема политике", закључио је Дачић.
О отварању граница и административних прелаза
Одговарајући на питање новинара о отварању административних прелаза на KиМ, Дачић је нагласио да се да се Србија залаже за њихово отварање, уколико едпидемилошка ситуација то дозволи.
Додао је да што се тиче Србије, та одлука донета.
"То су административни прелази који се налазе на административној линији, са наше стране. Ја не говорим о њиховој страни", рекао је Дачић.
Министар је подсетио да је Србија отворила границе за поједине земље из окружења.
"Ми смо отворили границе, али то је једна страна проблема, а друга страна је да ли ће и они то да прихвате. Ми за сада имамо ситуацију да се неко изјашњава да хоће, а неко се још није изјаснио тако да и када је реч о административним прелазима, што се нас тиче, они могу слободно да се прелазе", додао је Дачић.
На питање да ли може са неким у Приштини да се разговара о отварању прелаза, Дачић каже да сматра да је сасвим нормално да се разговара на ту тему.
malo glume pred izbore...ništa drugo

Šiptari i Srbi su dve totalno različite nacije. Nisu mogli baš nikada zajedno živeti u nekoj harmoniji.

То једноставно није тачно! Арнаути и Срби су две потпуно различите нације, али су вековима живели у оном што би "браћа" назвала "суживотом". Ратовали и сарађивали. Црногорци су иста нација, али су "пице са сто лица", највећи Срби у Београду, највећи Миловци у Подгорици.

То једноставно није тачно! Арнаути и Срби су две потпуно различите нације, али су вековима живели у оном што би "браћа" назвала "суживотом". Ратовали и сарађивали. Црногорци су иста нација, али су "пице са сто лица", највећи Срби у Београду, највећи Миловци у Подгорици.
Ne znam, nelogično mi je da je baš ceo svet nepošten, a ti i Ratko Mladić nedužni prolaznici.

Treba ponovo pretresti ko je tu ___.

Moj komsija stomatolog, Nemac, studirao stomatologiju u Beogradu jer ovde nije mogao
da dobije mesto.
Poseban program studija je pored stadiona CZ i P stomatologija vadjenja zuba...
Inace kukaju i studenti i pacijenti da stomatolozi bez mnogo prakse vise izgledaju kao polir majstori koji izmisljaju sitne kvarove nego ozbiljni stomatolozi..

Screenshot_20201126-135204~2.png

Back