- Poruka
- 60.291
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa zar nije to već viđeno u Beogradu pre par godina kada je Patrijarh Pavle ustupio crkvu anglikancima da u njoj vrše misu, a "patriote" to pokušale da spreče?!
http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=58688 e dokonih budala![]()
Pa zar nije to već viđeno u Beogradu pre par godina kada je Patrijarh Pavle ustupio crkvu anglikancima da u njoj vrše misu, a "patriote" to pokušale da spreče?!
А Беч једна од немачких историјских престоница и једно од најжешћих католичких упоришта.
Занимљив чланак. Паде ми на памет шта би било да се дешава супротно. На пример, да у неком 95+% српском и православном већем граду, на пример Крагујевцу, крене да се насељава на хиљаде неке католичке гологузије и да им крагујевачка (или шумадијска?) епархија поклони неку крагујевачку цркву стару 300 година да је претворе у католичку.
Мада знам и заверенички одговор на ову дилему!То нам католици чине из мржње, јер желе све да нас покатоличе, а већ имамо "папског" патријарха и владике.
![]()
46. правило св. Никифора Исповедника
![]()
У цркве које су основали јеретици, напомињемо да се може ући само по нужди, и то као у просту кућу, и само када се положи крст на средину може се ту и певати; али у олтар се не сме улазити, нити кадити нити се молити, нити палити кандило или свећу.
Pa kad pomislim kolko paganskih hramova su zavrsili kao crkve.
Ovo nazivati grehom je ludilo.
Па, читав савремени зилотизам је плод једног чистог лудила.
Опстаје само захваљујући благости и толерантности савременог система према насулудијим идејама, само да физички не угрожавају никога.
Много вишевековних правосланих храмова на подручју Хрватске и БиХ су оригинално католички храмови који су остали напуштени због исељавања католика, па су преуређени у православне.
А за правила св. Никифора ме, искрено, заболе. Поштујем све људе, који су људска бића као и ја, који су у цркви, али верујем у Бога, а не у Никифоре.
Ко зна за шта је, у доброј намери, ово правило написао. Да је знао да ће бити злоупотребљаван, можда га не би ни писао, него би ћутао у манастиру.
Sveštenik katedrale Štefansdom Toni Faber izjavio je da je "odluka nadbiskupije znak snažnog ekumenizma".
"Doneli smo odluku, nažalost, uz negodovanje katolika u toj crkvi, koji su se tek sada probudili. Situacija je takva u Beču da gubimo vernike i da ćemo zbog toga predati još naših crkava sestrinskim crkvama", istakao je Faber.
...
Odluka nadbiskupije je "obrazložena i nepromenljiva", istaknuto je u saopštenju, uz napomenu da u Beču oko 750.000 rimokatolika ima na raspolaganju 172 crkve, a istovremeno oko 150.000 srpskih pravoslavnih vernika u Beču i okolini imaju samo tri hrama, što je ogroman disbalans.
...
Iz SPC u Beču nisu želeli da komentarišu proteste Poljaka, ističući da im je sagovornik bečka nadbiskupija i da ne žele da se mešaju u ovaj spor.
Волео би да и физички угрозиш зилоте?
Позиваш на насиље и ликвидацију неистомишљеника?
Ето твог правог лица.
Јер није могуће потпуно учити реч истине ако неко мисли да има праву веру, а не руководи се божанским канонима.
+Св.Теодор Студит+, Писмо I,30 (РG 99:1005D)
А Беч једна од немачких историјских престоница и једно од најжешћих католичких упоришта.
Занимљив чланак. Паде ми на памет шта би било да се дешава супротно. На пример, да у неком 95+% српском и православном већем граду, на пример Крагујевцу, крене да се насељава на хиљаде неке католичке гологузије и да им крагујевачка (или шумадијска?) епархија поклони неку крагујевачку цркву стару 300 година да је претворе у католичку.
Мада знам и заверенички одговор на ову дилему!То нам католици чине из мржње, јер желе све да нас покатоличе, а већ имамо "папског" патријарха и владике.
![]()
Оно није злупотребљено нити може да буде.Ово правило важи за јеретичке храмове.А исти кад се освете онда може да се у њима служи.
Зар се може служити у ''храму'' јеретичком, чији је олтар окренут на супротну страну?
А откуд знаш да ова цркве којој ти припадаш није секта?зилотска секта
Много вишевековних правосланих храмова на подручју Хрватске и БиХ су оригинално католички храмови који су остали напуштени због исељавања католика, па су преуређени у православне.
А за правила св. Никифора ме, искрено, заболе. Поштујем све људе, који су људска бића као и ја, који су у цркви, али верујем у Бога, а не у Никифоре.
Ко зна за шта је, у доброј намери, ово правило написао. Да је знао да ће бити злоупотребљаван, можда га не би ни писао, него би ћутао у манастиру.
Pa oni to stalno rade. Sva pravila Otaca, kanona, citate iz Pisma zloupotebljavaju i izvlace iz konteksta kao neki najgori sektasi.
Па нисам баш сигуран да су папистички храмови окренути ка западу.Само знам да је бивши англикански ''храм'' у Гилфорду претворен у храм ИПХришћана Енглеске.