U AVGANISTANU PONOVO JAVNO UBIJENA ZENA 22god. ZBOG PRELJUBE

Sve više sumnjaju u pobjedu: Talibani „bacili peškir“
Visoki dužnosnik talibanskih snaga priznao da nisu realne šanse da talibani pobijede u afganistanskom ratu

Autor Anadolija | Objavljeno 11.07.2012. u 04:54

thumb.php


Stručnjak Odjela za ljudska prava na Harvard Univerzitetu i bivši predstavnik UN-a za Afganistan Michael Semple intervijuisao je jednog visokopozicioniranog talibana, koji je želio ostati anoniman, i koji je kazao da je poraz talibana u Afganistanu izvjestan, a da je za pobjedu potrebno čudo.

Engleski list New Statesman je objavio intervju u kojem se navodi da je više od 70 odstotTalibana ljuto na Al-Kaidu i da je smatraju „katastrofom poslanom sa neba“.

„Da budem potpuno iskren, smrt Osame bin Ladina došla mi je kao olakšanje. On je uništio Afganistan. Da je on doista vjerovao u džihad on bi to uradio u Saudijskoj Arabiji, a ne u Afganistanu. Trenutni omjer snaga u afganistanskom ratu je jasan. Svaki talibanski lider koji misli da može osvojiti Kabul je u zabludi. Naši lideri nas motivišu, ali oni su svjesni činjeničnog stanja“, rekao je talibanski vojnik.

Dnevni Avaz
 
Ljudi moji pa ovaj SVET je otisao dodjavola ili je vec ovako bilo a da ja to nisam znao...

Сад че дочи Мигел да нам нешто исприча о демократии у муслиманском свету.Минго да нам исприча како Афганистан је једна слатка муслиманска земља....
 

Back
Top