U AUSTRIJI PRILIV IMIGRANATA POVECAN ZA 43%

kristiansand

Veoma poznat
Poruka
10.393
http://www.kurir.rs/austrija/austrija-dnevno-primi-100-zahteba-za-azil-clanak-1647587


Ove godine Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije podneseno je ukupno 25.000 zahteva za azil, što je za 43 odsto više nego u prošloj 2013. godini
BEČ - Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije svakodnevno primi 100 novih zahteva za azil. Taj broj je nešto manji nego što je to bio slučaj tokom poslednjih nekoliko nedelja, kada je dnevno čak 200 osoba širom Austrije podnesilo zahtev za azil.

Ova godina, sa ukupno podnesenih 25.000 zahteva za azil, rekordan je u proteklih desetogodina. Broj podnesenih zahteva za azil u ovoj godini je za 43 odsto veći nego u prošloj 2013. Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije izrazilo je zadovoljstvo što je za praznike ipak obezbe]eno dovoljno smeštaja za izbeglice. Ministarka Johana Mikl-Lajtner sa olakšanjem je konstatovala da je uslišena njena božićna želja, da ne moraju da se organizuju kampovi za azilante tokom praznika.

Međutim, problem predstavlja to što većina austrijskih pokrajina nije ispunila dogovorene kvote kada su azilanti, odnosno izbeglice u pitanju. Do sada su samo austrijske pokrajine Beč, Donja Austrija i Štajerska odradile ono što su na početku i obećale, dok ostalih šest austrijskih pokrajina i dalje zaostaje za propisanim kvotama.

Do kraja januara bi i ovih šest pokrajina trebalo, prema potpisanom državnom ugovoru da ispune zadate kvote. Za prijem izbeglica do kraja januara trebale bi da budu osposobljene i vojne kasarne Ridenberg (Riedenburg, pokrajina Salcburg) i Frajštadt (Freistadt, pokrajina Gornja Austrija).


Mislim da bi ovoliki influx imigranata u pretezno konzervativnoj Austriji u buducnosti mogao da napravi velike probleme.
Moglo bi da se desi i da Srbi u Austriji napuste istu.
U principu, kao sto je vec receno.
U 99% se radi o lljudima koji su dosli da rade i zarade.
ALI UVEK IMA ONIH 1% koji naprave par incidenata i izazovu zbrku.
U konzervativnoj Austriji to bi moglo da napravi VELIKE probleme.
Ne znam o cemu razmisljaju vlasti u Austriji ali mislim da im primanje ovolikog broja imigranata nece doneti bas previse dobra.
Hoce ekonomskog ali ce na drugoj strani napraviti ogromne probleme.
 
Pa cekaj,a sto je to cudno Austrija vec dugi niz godina podrzava muslimane u Bosni,i po meni to je sve ok.

Ne podržavaju to čistokrvni Austrijanci ili ti Germani, zovi ih kako hoćeš. To podržavaju tamo njihovi muslimani koji doniraju pola svoje plaće u one islamske fundamentacije.

Da se pita nekog čistokrvnog Germana, ovi bi već odavno bili istjerani iz zemlje...
 

Back
Top