U Americi 14 godisnjak napravio masakr u skoli

Kada se govori o vaspitavanju dece, roditelji više nisu najodgovorniji za vaspitanje, primeri stižu sa svih strana, a najviše preko medija.
Način kako se u medijima komentarišu uspešni ljudi su direktni poziv deci da se trude da postanu uspešni. Već sa 6 godina deca prihvataju informacije kojima se bombarduju od vrtića do telefona i televizije.
Svi ti mediji prikazuju nasilje i najuspešniji su oni koji su nasilnici, jer postaju influenceri, poznati i uspešni čim su poznati.

Kao što znamo nema nezavisnih medija, znači da na sve medije neko utiče, a taj neko od toga ima interes, pa ako ima interes onda ima i odgovornost, a ako je posledica porast nasilja onda znači da za svako nasilje postaje odgovoran.

Dakle, od nekog eventualnog novog Koste na nema leka nego da cekamo i sve snimimo.
Genijalno.
Okruzite skole bodljikavim zicom.
Detektorima za metal i dvoje sluzbenika da pretresa decu pri ulasku u skolu i na odmorima.
I resili ste problem nasilja u skolama

A kada se prenese nasilje na ulice resenja su kamere i opet zice,detektori...

Kad odgojite tekve generacije, mozete slobodno da cokcete i konstatujete da
"niije tako bilo u moje vreme".

Preventiva,roditeljski rad sa decom i pomoc strucnjaka su jedina alternativa nasilju.
Ako iko vise zeli normalne mlade ljude.

Poslednja izmena:
samo zbog medijske buke inace ljudi nisu nista krivi..oni su u ovom slucaju zrtve medijske kampanje.

ne moze niko da odgovara sto mu je dete psihopata... sigurno ga nisu vaspitali da ide i ubija.
U većini slučajeva ne, jer nisu svi roditelji psiholozi. Ima tu trgovaca, konobara, čistača...
U slučaju "Ribnikar" otac jeste vodio maloletno dete u streljanu i davao mu oružje u ruke (po mom mišljenju deo krivice snosi i osoblje streljane, jer ne postoji rupa u zakonu koja dozvoljava maloletnoj osobi korišćenje vatrenog oružja). Čak i za airsoft oružje (koje spada u D kategoriju i za koje nije potrebna dozvola) osoba mora imati bar 16 godina (što po sadašnjim zakonima znači da ima i ličnu kartu jer je ona sada obavezna od 16. a ne od 18. godine kao ranije). Tako da roditelji (u ovom slučaju otac) i te kako snosi deo krivice (opet, dodao bih tu i osoblje streljane, kad se radi o vatrenom oružju, ne može tu da bude "Znaš ti ko sam ja?").

Back