Pa sad pitanje je treba li uopšte i roditelji da odgovaraju.
Mislim ne može niko sad da kontroliše svoje dete 24 sata i da ga 24 sata drži na oku i prosto još uvek je misterija kako ljudski mozak funkcioniše i svaka osoba je mikro-kosmos za sebe i ne postoje dve osobe koje imaju identične moždane talase, tako da nikad ne možeš da znaš šta je zaista nekom u glavi (pogotovo deci koja su često još uvek osetljivija i labilnija), pritom verujem da ni jedan roditelj ne bi pomislio da bi njegovo dete ikad učinilo tako nešto, neki roditelj bi možda i pomislio da bi njegovo dete ne znam možda se potuklo, ukralo nešto, bežalo sa časova, počinilo nekakvo razbojništvo, uzelo drogu ili tako nešto ali mislim da ni jedan roditelj ne bi pomislio da bi njegovo dete moglo da ode u školu ili negde i hladokrvno pobije 10 ili 20 ljudi, verujem nijedan, a pritom kad živiš u zemlji (kao što je SAD) gde se oružje prodaje u slobodnoj prodaji i gde automatsko oružje možeš da kupiš kao sok ili žvake verujem da samo dodatno otežava stvari i povećava verovatnoću da se desi tako neka tragedija.