U Albaniju po mladu?

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Gledam slike ovih mladih koje su naši doveli i nisu uopšte loše.
Kažu i da se vredne, pomažu u gazdinstvu, dosta su privržene...
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/teme/teme.97.html:tema-134-Mlade-iz-Albanije

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=04&dd=06&nav_id=702384

Uglavnom ljudi iz ruralnih sredina idu tamo i vraćaju se sa Albankama, sve je legalno, tamošnjim devojkama očajno treba muškarac jer su njihovi otišli da rade po belom svetu.
Posrednicima se valjda plaća, ali radi se o par hiljada evra sa sve putnim troškovima, smeštajem itd...

Ja bih doveo jednu, ali pitam se kako bi to izgledalo u gradskoj sredini. Bio bi to zanimljiv eksperiment, učio bih je jeziku, manirima, čitali bi zajedno Vitgenštajna, Šopenhauera, slušali Šopena, pili vino, kuvali zajedno.... Malo me brine njena porodica, oni će da se interesuju za nju, ne bih voleo da mi njen brat iz belog sveta dođe u goste npr...

- - - - - - - - - -

Ili ste pre za ove naše?

„Do 1903. godine njihovi stari bili su pravoslavci koji su kasnije pokatoličeni. Veoma su pobožne, privrženije su Bogu od nas ovde u Srbiji, ponašaju se u duhu svetosavlja“, dodaje Kovačević.

Starina Petar Pucarević iz sela Vodena poljana na Zlataru kod Nove Varoši priseća se da su u ovaj kraj pre petnaestak godina pokušali sa „uvozom“ devojaka iz Ukrajine i Rusije, ali – nije išlo.

„Došlo je dvadesetak devojaka iz Ukrajine i Rusije u Požegu, a mi smo sa mladićima otišli da ih vidimo. Bejahu lepe, nema šta, moderno obučene, kratke suknjice, lakirani nokti, preterano našminkane, što mi se nije svidelo, ali nisam bio siguran i da li su bile „ispravne“. Samo jedna se udala u naš kraj i taj se brak brzo rasturio, htela Ukrajinka po svome i brzo se vratila kući“, pomalo šeretski nam reče Petar Pucarević koji je kao provodadžija već bio u Skadru i odatle se vratio – vrlo zadovoljan. Kako i ne bi kad mu je buduća nevesta njegovog unuka Radoslava kad su je, kako veli „kaparisali“ i verili, iz poštovanja prema dedi Petru prala i – noge!

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/teme/teme.97.html:tema-134-Mlade-iz-Albanije

Uglavnom ljudi iz ruralnih sredina idu tamo i vraćaju se sa Albankama, sve je legalno, tamošnjim devojkama očajno treba muškarac jer su njihovi otišli da rade po belom svetu.
Posrednicima se valjda plaća, ali radi se o par hiljada evra sa sve putnim troškovima, smeštajem itd...

Ja bih doveo jednu, ali pitam se kako bi to izgledalo u gradskoj sredini. Bio bi to zanimljiv eksperiment, učio bih je jeziku, manirima, čitali bi zajedno Vitgenštajna, Šopenhauera, slušali Šopena, pili vino, kuvali zajedno.... Malo me brine njena porodica, oni će da se interesuju za nju, ne bih voleo da mi njen brat iz belog sveta dođe u goste npr...

- - - - - - - - - -

Ili ste pre za ove naše?

ovo lepo zvuči. kao oblikovanje male "životinjice" prema svojim intelektualnim i kulturološkim navikama i afinitetima:)
a podseća me i na jedan stari film my fair lady
ali u stvarnosti mislim da za takav ekspreriment ipak ne možeš biti siguran koliko je devojka podesan materijal za takvo nešto (nebitno koje je nacije) zato što ti je sasvim nepoznata. to mi deluje kao pomalo rizična rabota, potencijalna mačka u džaku.
o albankama koje dolaze u srbiju čujemo da se uglavnom fino uklope ali u seosku sredinu. a ti moraš da budeš svestan činjenice da će svaka, ali apsolutno svaka devojka ma iz kakve tradicionalne vukoyebine prispela, čim oseti svetla velegrada lii kako jedan kolega reče, čim sjaše sa magarca, potpuno promeniti svoje pređašnje navike, ponašanje, krotkost i pokornost. retko koja ostane imuna na to u onom pozitivnom smislu (ne mislim da treba da ostane primitivna, naravno) ali treba dosta istraživati ne bi li pronašao baš takvu.

ovo lepo zvuči. kao oblikovanje male "životinjice" prema svojim intelektualnim i kulturološkim navikama i afinitetima:)
a podseća me i na jedan stari film my fair lady
ali u stvarnosti mislim da za takav ekspreriment ipak ne možeš biti siguran koliko je devojka podesan materijal za takvo nešto (nebitno koje je nacije) zato što ti je sasvim nepoznata. to mi deluje kao pomalo rizična rabota, potencijalna mačka u džaku.
o albankama koje dolaze u srbiju čujemo da se uglavnom fino uklope ali u seosku sredinu. a ti moraš da budeš svestan činjenice da će svaka, ali apsolutno svaka devojka ma iz kakve tradicionalne vukoyebine prispela, čim oseti svetla velegrada lii kako jedan kolega reče, čim sjaše sa magarca, potpuno promeniti svoje pređašnje navike, ponašanje, krotkost i pokornost. retko koja ostane imuna na to u onom pozitivnom smislu (ne mislim da treba da ostane primitivna, naravno) ali treba dosta istraživati ne bi li pronašao baš takvu.

buducnost je u ubrzanom kloniranju
"ocu malo od toga, malo od ovoga, ovo dupe ove sise, podgrejte na 250 C da naraste na 25-27 "
i onda je edukujes
ako su pravilni kvalitetni geni imas izgledan % verovatnoce na uspeh

"ocu malo od toga, malo od ovoga, ovo dupe ove sise, podgrejte na 250 C da naraste na 25-27 "
i onda je edukujes
buducnostjeuubrzanomkloniranju.jpg

- - - - - - - - - -

Ili ste pre za ove naše?

Covjece, to su prave zene sa sela kao moja mater i obje babe.

i onda je edukujes

zamisli svet u nekoj dalekoj budućnosti.
sex je prevaziđen i reprodukcija kao i uzgoj ploda u veštačkoj materici potpuno izbacuje iz upotrebe tradicionalnu kohabitaciju.

btw, moj avatar je jedan takav davno zamišljeni futuristički lik , žena-replikant serije "nexus 6" :D

zamisli svet u nekoj dalekoj budućnosti.
sex je prevaziđen i reprodukcija kao i uzgoj ploda u veštačkoj materici potpuno izbacuje iz upotrebe tradicionalnu kohabitaciju.

btw, moj avatar je jedan takav davno zamišljeni futuristički lik , žena-replikant serije "nexus 6" :D

znam to
znas li ti da je ta glumica posle stalkovala nekog u rl ne mogu da se setim kog glumca :lol:

znam to
znas li ti da je ta glumica posle stalkovala nekog u rl ne mogu da se setim kog glumca :lol:

hehe, ne zezaj, nemam pojma :rotf:
nemoj mi reći da je na kraju koknula i njega i sebe?!:lol:

nigde je posle nisam gledala ili možda i jesam ali se ne sećam. blade runner mi je bio sjajan film u nekoj ranoj mladosti i par puta sam ga gledala posle, uvek sa jednakim oduševljenjem.

hehe, ne zezaj, nemam pojma :rotf:
nemoj mi reći da je na kraju koknula i njega i sebe?!:lol:

nigde je posle nisam gledala ili možda i jesam ali se ne sećam. blade runner mi je bio sjajan film u nekoj ranoj mladosti i par puta sam ga gledala posle, uvek sa jednakim oduševljenjem.

glumila je u Ejs Ventura zensku za koju se ispostavi na kraju da je tip :lol:

evo naso:

Allegedly accused of harassing and stalking James Woods after their relationship ended.

aupich :cepanje:

Poslednja izmena:
nisu one šiptarke, niti muslimanke već su iz područja skadra

albanci svoju zemlju zovu shqiptaria...iz tog razloga ih i mi zovemo šiptari...
nije to nikakav pogrdan naziv, namenjen samo za ove sa Kosova...
ako oženiš albanku ili turkinju ili nebitno iz koje države i ako prihvatiš njeno poreklo, onda ne vidim što bi imao problema da prihvatiš i njenu porodicu...ako si već izbacio predrasude prema njoj kao čoveku drugog naroda, onda bi trebalo i da si raščistio s tom pričom...

...da sam u toj situaciji i ja bi verovatno pribegao tom rešenju...jer to su godine kad ti je izbor ozbiljno sužen i kada nemaš alternativu...a ovo je više od toga....mada bi se nekako više opredelio za ukrajinku/ruskinju, iako sam čuo da su dosta namazane, lukave, prevrtljive i da oće da nestanu kad opelješe jadnička...

- - - - - - - - - -

Ili ste pre za ove naše?

Meni se uopste ne svidja ta ideja.Mislim,odes u Albaniju i kupis zenu kao da je neko govece.Niti ti volis nju niti ona voli tebe.Nego samo trgovina.
A druga stvar,ja sam nekako pun predrasuda kada su takve stvari u pitanju.Nikako nebih voleo da se mesam sa njima niti da imam bilo kakve veze sa Albancima,Siptarima ili kako god.Ne zato sto sam rasista ili nacionalista vec zbog verskih,kulturoloskih i mentalnih razlika koje su izmedju Srba i Albanaca ogromne.
Znam coveka koji je prodao zemlju na selu i za 12.000 eura kupio zenu negde na Kosovu.Ona nikako nije mogla da se uklopi i vratila se posle par meseci.Pare im naravno nikada nisu vracene.
Tako da ti ne preporucujem da se petljas sa tim stvarima.

Back