U Albaniji je aktuelan mjesovit brak izmedju religije

Cимаргл

Ističe se
Poruka
2.716
То је баш лепо.

Тако се уједињују као народ, а не да се деле, као ми Срби што се делимо на србе православце, Србе муслимане (бошњаке) и Србе католике (Крвати).
Pa i Srbi pravoslavci su imali unutar SFRJ milion brakova sa muslimanima i katolicima, a i gomile brakova sa Mađarima, Vlasima, Romima, Makedoncima idr. Između ostalog i sa Albancima.

To nema veze sa ujedinjavanjem ili delenjem.

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
187.223
Према Светској бази података, 38,8% становништва Албаније су муслимани (30% сунитски муслимани, 8% бекташи), 22% становништва су православци, а 13% римокатолици, односно хришћани чине преко трећину становништва. Међутим, многи Албанци су или атеисти или агностици.
Значи ниједна религија нема апсолутну већину и зато је ово сасвим логично.

Iskapa

Ističe se
Poruka
2.151
Према Светској бази података, 38,8% становништва Албаније су муслимани (30% сунитски муслимани, 8% бекташи), 22% становништва су православци, а 13% римокатолици, односно хришћани чине преко трећину становништва. Међутим, многи Албанци су или атеисти или агностици.
Значи ниједна религија нема апсолутну већину и зато је ово сасвим логично.
Narod bez vjere

Troubleshooter

Iskusan
Poruka
6.573
Kupuju se za pare.
Без пара не иде, али овако како си написао звучи много ружније него што јесте. Оно што сам прочитао, родбина добро провери у какву кућу иде млада и ти бракови су изгледа на опште задовољоство, жене као и мужа. Да је то лоша пракса, одавно би такав пример био на насловним странама.

Iskapa

Ističe se
Poruka
2.151
Без пара не иде, али овако како си написао звучи много ружније него што јесте. Оно што сам прочитао, родбина добро провери у какву кућу иде млада и ти бракови су изгледа на опште задовољоство, жене као и мужа. Да је то лоша пракса, одавно би такав пример био на насловним странама.
*Da to praktikuju Srbi,to bi sigurno bilo na naslovnim stranama domacih i regionalnih medija.