Tvrdoglavost

Interesuje me jedna stvar,elem posto je doslo odavno do izjednacenja medju polovima,i kod nas je ta pojava krenula da uzima maha,recite mi kada ste u vezi sa partnerom da li si ste vi taj koji vise popusta,ili ste pak tvrdoglavija-nepopustljivija polovina?:think:

....hm...pa jesam tvrdoglava kada mi je do necega puno stalo...mahom mi nije toliko stalo a mrzim da se svadjam pa deluje da me nadvlada druga strana, lako joj prepustim u ruke konce ako ih zeli ali kada udarimo u neke meni bitne stvari onda postajem natvrdji moguci bosanski zid...ali se to zbilja jako retko desava...

Poslednja izmena:
i naravno šta sledi : tvoje agresivne reakcije, ispuštanje otrovnih bodlji, glumeći nedodirljivu čistoću nevinosti...za Boga miloga, ti si devojka, mlada, lepa i pametna....živi život, nemoj da ga kritikuješ

...starh od zivota ume da sabotira participaciju u istom...svi to osecamo, ko vise ko manje...obicno su to faze koje prolaze same od sebe...

mislim da nisam tvrdoglava. mada znam da se ukopam u svoju poziciju i da me ne mrdne i buldozer.
a to kad se ukopam tako to je obicno kada je presao sve moje granice fleksibilnosti i zelje za dogovorom. tada sam uzasna.
ali smatram sebe netvrdoglavom i ne volim tvrdoglave ljude.

Interesuje me jedna stvar,elem posto je doslo odavno do izjednacenja medju polovima,i kod nas je ta pojava krenula da uzima maha,recite mi kada ste u vezi sa partnerom da li si ste vi taj koji vise popusta,ili ste pak tvrdoglavija-nepopustljivija polovina?:think:

da kažem da sam ova druga strana, ne ide...
...al isto tako ni ne dozvoljavam njenu dominaciju...jer znam da ako se popusti par puta, to ume da pređe u naviku...lošu naviku...
...gledam da sve bude po dogovoru...

Ja sam ona koja je tvrdoglavija,ja bih rekla..umem i da popustim,pa i da priznam kada nisam u pravu,naravno samo argumentima može da dokaže da nisam u pravu...:)
Ako smatram da imam pravo i da sam onako baš u pravu (dakle,ne ona slepa tvrdoglavost,u smislu teranja inata),vec zaista da smatram da sam u pravu za nešto,nema šanse da popustim.:)
Znam ja da kažu,pametniji popušta...samo ima i još ona jedna..da pametniji stalno popuštaju,svetom bi vladale budale... :)

Back