Tvoj život tvoja odluka

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
361.300
Tvoj život nije slučajan. Ti imaš sudbinu, životni plan, koji samo ti možeš ispuniti. U Svetom Pismu piše; ”Zametak moj videše oči Tvoje, u knjizi je Tvojoj sve to zapisano i dani zabeleženi, kad ih još nije bilo ni jednoga.” (Ps. 139, 16) Bog zna sve što će se desiti u tvom životu. On ničim nije iznenađen. I On zna tvoju sudbinu. Biblija kaže da ćemo svi maksimalno poživeti 80-ak godina. Tih 80-ak godina je nevažno malo u odnosu na beskonačnost. Ipak, Sveto Pismo kaže da je ovaj život priprema za onaj večni. Bog želi da se u ovom životu vežbate za ono što ćete raditi u večnosti.

Zato vam je Bog dao vaš cilj u životu, nešto što samo vi možete da učinite. Još pre nego što ste rođeni, Bog je u vas ugradio izvesne ambicije i želje, koje vas nagone da odigrate tačno određenu ulogu – onu, koja je namenjena samo vama i koju samo vi možete odigrati.

U Bibliji piše: ”Jer smo Njegova tvorevina, sazdani u Hristu Isusu za dela dobra, koja Bog unapred pripremi da u njima hodimo.” To pojašnjava da vam je Bog, još pre nego što ste rođeni, svima dao jedinstvenu mešavinu duhovnih darova, sposobnosti, inspiracije, ličnosti i iskustva. Na celom svetu ne postoji ni jedna osoba, koja je kao vi, jer ne postoji ni jedna osoba, koja ima jedinstvenu strukturu takvih osobina i talenata, kakvih imate vi. Zato je svačiji život tako jedinstven i specifičan.

Ali postoji i jedan tragični deo – vi možete i promašiti Božiji plan za vaš život.Mnogi ljudi žive upravo tako. Naime, vi možete proći kroz ceo svoj život i sasvim propustiti priliku da živite onako kako je Bog za vas zamislio da živite. Jer to je potpuno stvar vašeg izbora. Ako ste rešili da jurite za sladostima, zabavama, popularnošću ili za novcem, umesto za Bogom, sasvim ćete promašiti Božiji plan i Božiju volju za vaš život. A to je uistinu tragično!

Božija volja nije automatska. Bog nam dopušta da pravimo sopstvene izbore. Mnoge stvari, koje vam se dešavaju, nisu deo savršenog Božijeg plana i Božije volje. Svi moramo da biramo između Božije volje i naše sopstvene volje. Na primer, ako se napijem, upadnem pijan u bazen i udavim se, to nije bila Božija volja za moj život. To bi bila moja sopstvena volja i moj izbor.

Bog ima plan za vaš život, ali On neće da vam ga nameće – morate ga sami izabrati i potražiti. Možete imati život kakav vam je Bog odredio, samo ako to poželite. Čak i kada sasvim promašite, Bog može okrenuti promašaj u svetli životni plan, koji vam je namenio.

Nikada nije kasno da imate Njegovu savršenu volju u svom životu. Samo se molite: ”Gospode, ja hoću Tvoj plan za moj život, da živim onako kako je po Tvojoj volji” i Bog će vam pomoći da imate takav život. Postaviće vas u sklad sa Njegovom voljom i Njegovim ciljem za vaš život. Bog želi da živite takvim životom, više nego što to vi želite. Zato nas je Hristos naučio da se molimo: ”Neka bude volja Tvoja i na zemlji kao na nebu.” Božija volja se savršeno sprovodi na nebesima, u Carstvu Nebeskom. Bog bi voleo da se Njegova volja savršeno sprovodi i u vašem životu.
Ali vaš život je – vaša odluka.
(Prijateljboziji)

Ovo je tekst sa neta koji mi je poslužio da pitam

Da li mislite da živimo život koji nam je Bog namenio ili sami sebi odredjuemo kako cemo živeti.
I da li je taj naš izbor zaista naš ili nas je Bog pustio da verujemo da sami odredjujemo sebi život

Da li mislite da živimo život koji nam je Bog namenio ili sami sebi odredjuemo kako cemo živeti.
I da li je taj naš izbor zaista naš ili nas je Bog pustio da verujemo da sami odredjujemo sebi život

nista nisam shvatio to sa Bogom, a nije ni bitno, ima mnogo da se cita i vec prvi pasus je neinteresantan i dosadan

ali zato ima jedna lepa izreka

covekov karakter je covekova sudbina

U dosta slučajeva Bog nas je pustio da verujemo da sami sebi određujemo život. Dosta ljudi je ograničeno svojim (ne)mogućnostima a traži im se ovo ili ono, a dosta njih brljaju iz neznanja. A kazni nikada dosta. Život je ovaj dolina suza. Veliko neznanje vlada među ljudima i o Bogu i o životu a naročito o večnosti. Smrt nije kraj.

Bog nam svakako daje zivot ali to ne znaci da ljudi imaju prava da zloupotrebljavaju mehanizam razmnozavanja i da na svoju ruku i van legitimnih preduslova ucestvuju u stvaranju novog zivota da bi nakon toga optuzili Boga da je direktno odgovoran za neko/ necije radjanje.
Primera radi,neko siluje devojku koja mu jos i rodjakinja ,rodi se neko defektno dete i onda ljudi neosnovano optuze Boga.

A stro se tice naseg odredjivanja kako cemo ziveti,Sveto Pismo nam jasno ukazuje da nasi licni izbori u globali a narocito nas odnos prema Bogom uvelikom determinise nas zivotni put.
Ove dve opcije uopste nisu kontradiktorne.

Споменик „Суђаје” се налази у Спомен комплексу Спомен-парк Крагујевачки октобар, испред Спомен музеја „21. октобар”. Скулптура је поклон вајара Јована Солдатовића из 1979. године.[1]

Фотографија споменика
Инспирисана је старословенском митологијом, по којој су суђаје биле божанства, три жене, које долазе после рођења детета и одређују му судбину или, како се још називало, срећу. Добру срећу су представљале лепе девојке, а лошу, ружне и старе жене. Ове опоре, кошчате фигуре старица, које у рукама држе новорођенче, се одмах везују за Меморијални парк и судбину оних који на његовим пространствима почивају

Odlična tema a nema više komentara. Forume, počivaju u miru!
pa kada su odgovori vec dati u uvodnom postu, pa onda nina postavlja pitanja
da ima necega zbunjujuceg mozda bih se javio da to ispravljam, ali ovako sta dodati? covek pomislja, a Bog promislja... covek i planove kuje, ali promisao je Bozija...
”Neka bude volja Tvoja i na zemlji kao na nebu.” Božija volja se savršeno sprovodi na nebesima, u Carstvu Nebeskom. Bog bi voleo da se Njegova volja savršeno sprovodi i u vašem životu.
problem su diverzanti koji kazu da na zemlji vlada knez ovoga sveta, a Hristos kada kaze - neka bude, da to znaci da vec nije, nego da ce tek da bude jednog lepog dana - znaci sve se prolongira, eto u tome je problem

jest i budet- zato mi to tako kazemo, da vec jeste, posredi nas

znaci problem su diverzanti koji kazu da je zlo po "dopustenju bozijem"... do ne znam kad, do 2. dolaska?

ti ovde pod bogom smatraš nekog dedu na nebu koji je nastao iz ničega po ničijem liku a čovek je po liku sa bradom...
ja ovde vidim kreatore naše koji su stvorili ovaj kontenjer za dušu/svest. Ti si ta svest/bog/beskonačna mogućnost koja iskušava samu sebe kroz ovo telo i doživljava jedno iskustvo od beskonačno drugih. bog ti nije dao nikakav cilj, ovde si da proživis ovo iskustvo bukvalno kako želiš, ali nažalost proživljavaš kako ti drugi nalažu čim veruješ u bilbije i to. bog ne može da zamisli kako ću ja živeti jer ja sam bog i živim kako hoću. trgni se iz te sekte, mućni glavom i proživi malo. vi ljudi biste da neko živi život umesto vas, dokle je ovo otišlo braćo moja mila. poyy

ali nažalost proživljavaš kako ti drugi nalažu čim veruješ u bilbije i to. bog ne može da zamisli kako ću ja živeti jer ja sam bog i živim kako hoću.
aha, tebe koji zivis u kontejneru cemo da poslusamo
ja ovde vidim kreatore naše koji su stvorili ovaj kontenjer za dušu/svest.
e sta sve ljudima nece pasti na pamet
Ове опоре, кошчате фигуре старица,

Back