Tvoj potez...

GODFATHER10

Iskusan
Poruka
6.064
Temu sam otvorio za sve one koji treniraju i ne treniraju ,koji su trenirali i koji bi trenirali,da opisu kako bi i sa kojim potezom ili tehnikom sebe odbranili na ulici ,ili gde god da se zadesi tuca.
Ono, sto sam primetio je da se na mnogim temama raspravlja koja je vestina bolja ili koja tehnika u relanoj tuci ,pa me zanima da kolege podela svoja iskustva na koji nacin i kojom vrstom tehnike se brane ili napadaju...Oni,koji to nisu iskusili takodje zelim cuti ,na koji nacin bi atakovali ili se branili ,sto jednostavnije ili ono sto su ucili u klubovima

Pa,ako ima zainteresovanih za ovu temu ,da krenemo.

Sve zavisi od situacije,i da li treniras nesto ili ne.
Ako se bavis boksom normalno da ces da se pesnicis,ako se bavis nekom hvatackom vestinom ici ces na to da ga omlatis o beton.
Ako treniras MMA mozes da biras :)

Sve zavisi od situacije,i da li treniras nesto ili ne.
Ako se bavis boksom normalno da ces da se pesnicis,ako se bavis nekom hvatackom vestinom ici ces na to da ga omlatis o beton.
Ako treniras MMA mozes da biras :)

Ok, ako treniras MMA, (dajem primer) ,dal ti se desilo da odreagujes udracem u glavu i koliko puta si tako odreagovao ,bez obzira sto si treninzima automatski -podesen- da koristis nesto iz MMA?!

Za sat vremena 19 ljudi je pregledalo temu,i niko da se odluci sta bi uradio ?! Ljudi ,jel se bojite da vas neko ne proziva zbog onoga sto bi napisali ili je nesto drugo posredi?

Pa ne mogu ja da ti pisem sta bih uradio, levom nogom ono, desnom rukom ovo... :lol:

Ali ajde kada si navalio. Gledao bih da ne razmenjujem udarce sa distance ili poludistance, nego da "udjem" kako se to kaze u Aikidou. Napravim ulaz, tako da budem sto vise zasticen, a da mogu da udaram iz blizine (lakat koleno itd.) a svaki kontakt koji ostvarim (hvat - misilm da napadac mene uhvati) bih probao da iskoristim da napravim polugu... Naravno SAMO AKO mogu i POSLE udarca, ne treba juriti ruku da uhvatis da pravis polugu, ne radi se tako...

Poslednja izmena:
Pa ne mogu ja da ti pisem sta bih uradio, levom nogom ono, desnom rukom ovo... :lol:

Ali ajde kada si navalio. Gledao bih da ne razmenjujem udarce sa distance ili poludistance, nego da "udjem" kako se to kaze u Aikidou. Napravim ulaz, tako da budem sto vise zasticen, a da mogu da udaram iz blizine (lakat koleno itd.) a svaki kontakt koji ostvarim (hvat - misilm da napadac mene uhvati) bih probao da iskoristim da napravim polugu... Naravno SAMO AKO mogu i POSLE udarca, ne treba juriti ruku da uhvatis da pravis polugu, ne radi se tako...

Podcrtano; Samo me konkretno zanimalo koji bi potez bio upotrebljen ,jer cisto sumnjam da se koristi ono sto se trenira ,to mozda dodje u nekoj fazi sredine tuce ili pred kraj ,ali mislim da mnogi prvo upotrebe -pesnicu ka glavi - ili se varam?!

Opisano ; Jesi li imao vec aikido zahvata u realnoj tuci?

Poslednja izmena:
Ok, ako treniras MMA, (dajem primer) ,dal ti se desilo da odreagujes udracem u glavu i koliko puta si tako odreagovao ,bez obzira sto si treninzima automatski -podesen- da koristis nesto iz MMA?!

Pa jesam par puta,polukrose neki u bradu.Ovi ulicari em drze ruke dole pa im je glava na izvolte,a tek sto ne umeju da trpe udarce to je smesno.
E sad da krene ozbiljnija razmena sigurno da bih skratio distancu i verovatno bih ga oborio dole,pa bih pokusao neki GNP iz full mounta ili gusenje.Imam milion opcija,sami pruze ruku za polugu ili glavu za gusenje.
Pola posla urade sami

Pa jesam par puta,polukrose neki u bradu.Ovi ulicari em drze ruke dole pa im je glava na izvolte,a tek sto ne umeju da trpe udarce to je smesno.
E sad da krene ozbiljnija razmena sigurno da bih skratio distancu i verovatno bih ga oborio dole,pa bih pokusao neki GNP iz full mounta ili gusenje.Imam milion opcija,sami pruze ruku za polugu ili glavu za gusenje.
Pola posla urade sami

Koja ti je bila najzahtevnija ili najgora tuca kroz koju su prosao?!

Nisam imao ozbiljnih tuca,hvala bogu.Uglavnom se sve resilo sa par udaraca.
Mada sam mogao par puta da fasujem dobro ali smirenoscu sam izbegao vece posledice,pa i ubod noza jednom prilikom.
Najcesce sam se po povratku iz grada susretao sa nabedjenim klincima koji izlaze u grad kako bi njih 5 olesili jednog ili dvojicu,u situacijama kada su najjaci.

Podcrtano; Samo me konkretno zanimalo koji bi potez bio upotrebljen ,jer cisto sumnjam da se koristi ono sto se trenira ,to mozda dodje u nekoj fazi sredine tuce ili pred kraj ,ali mislim da mnogi prvo upotrebe -pesnicu ka glavi - ili se varam?!

Opisano ; Jesi li imao vec aikido zahvata u realnoj tuci?

Pa verovatno bi bila pesnaja pravo u vugla... :lol: A moze otvorena saka ne toliko zbog udarca nego da sto vise zakolinim vidno polje... :idea: Znaci bilo kako samo de priblizim da izbegnem udarce sa distance.

Nisam, od kada treniram Aikido niko nije smeo da me napadne! :) :cool:

Nisam imao ozbiljnih tuca,hvala bogu.Uglavnom se sve resilo sa par udaraca.
Mada sam mogao par puta da fasujem dobro ali smirenoscu sam izbegao vece posledice,pa i ubod noza jednom prilikom.
Najcesce sam se po povratku iz grada susretao sa nabedjenim klincima koji izlaze u grad kako bi njih 5 olesili jednog ili dvojicu,u situacijama kada su najjaci.

Da, neverovatna kolicina adrenalina u nocnim satima ,posebno jos ,ako je je neka zgodna mala u drustvu ,nema nista -muzevnije-,nego se dokazivati pred njom.

Pa zavisi, ako je tuca 1 na 1 onda bi drzao distancu i samo zadavao udarce nogama. Verovatno niske to jest po koljenima ili telu (u zavisnosti od protivnikove visine mozda i u glavu mada su ovi rizicni ako se promasi, a druga osoba zna da se tuce). Kada bi bio previse blizu za udarce sa nogama onda sve ide mada bi laktovi bili najbolje resenje.

Ja treniram "thai boxing" ili "muay thai" (u drugim recima kik boks gde je upotreba laktova i kolena dozvoljena) i samo sam jednom imao potrebu da koristim nauceno. Prvo sam koristio pesnice da bi napravio rastojanje a onda samo "push kick" (kada odgurnes osobu nogom) i "high kick" (udarac u visini tela to jest od pojasa do ramena). Uplasio se lik iako je bio neki bokser.

врло незахвална тема...
Причати шта би било кад би било је благо речено неозбиљно...
Такође је неозбиљно и претпоставити да ће нечији “омиљен потез“ који је једном испунио циљ бити од помоћи и при некој другој ситуацији...

врло незахвална тема...
Причати шта би било кад би било је благо речено неозбиљно...
Такође је неозбиљно и претпоставити да ће нечији “омиљен потез“ који је једном испунио циљ бити од помоћи и при некој другој ситуацији...

U, terminu -nezahvalna tema- , jeste poenta da ljudi daju svoje komantare koji bi potez izveli ,tj. Koji potez najcesce koriste u tuci ,s obzirom da vise-manje svi na ovakvim temama nesto treniraju...Razne vestine ,sa raznim udarcima. I ,bas zato sto neko trenira Aikido ili Taekwondo ili sl ..Da, opise dali bi poceo tucu ili odbranu sa onim sto je naucen kroz treninge ili bi ono sto vecina praktikuje ,udarac u glavu ,pa onda sve ostalo.

Sta bi bilo ,kad bi bilo ,kolega nije neozbiljno ,jer ako si procitao forumasi su do sada izneli komentare kada i na koji nacin su koristili poteze...

Kolega ,omiljen potez moze da postoji kod nekoga ,ali taj neko nece koristiti -omiljen potez- ,jer sve zavisi od lokacije gde se desava tuca, zavisi od protivnika i sve vezano za njega.

aman ljudi...atletika je majka mara
Beganova majka nikad nije zakukala :D

Godinama nisam ucestvovao ni u jednoj tuci, ali mi je nasimpaticnije drzati odstojanje dok protivnik ne napravi glupost (a obicno naprave kad ne mogu lepo da te dohvate). Recimo, pre gotovo 10 godina je decko tako hteo da me udari nogom, ali sam nekako bio tik izvan dometa, pa sam mu uhvatio nogu i elegantno je podigao. On na patosu, ja se okrenuo i otisao :)

evo ovako najiskrenije, trenirao sam svashta i znam da se bijem ali na ulici je retka fer tucha... najcheshce se zakachim sa grupom ili naoruzanim protivnikom

u svakom sluchaju reagujem tako shto se odmah vatam za ciglu, motku ili bilo koji tup predmet i olupavam ga prvom dostupnom majmunu o glavu.

ako je jedan lik sa nozem, isto, dovatim motku i olupam ga.

e sad' ako je vec grupa ljudi sa nozevima ili motkama, onda trchim do shteka po prangiju. :)

ako neko uperi pishtolj ili pushku u mene, a ja nemam nishta - onda ga molim da me ne upuca. :lol:

to bi bilo to. :mrgreen:

Back