Tv karta

Energie man

Početnik
Poruka
4
Imam problem sa tv karticom Intex Tv Capture card.Nakon instalacije drivera,instalirao sam sam program.Međutim,program se ne pokreće nego izbacuje poruku Initial H/W fail.
Probao sam i sa drugim programima za TV kartice ali se kod ostalih samo pojavljuje izvještaj o grešci.Ako je neko imao slična iskustva i zna kako da riješi ovaj problem,molim da mi odgovori.Unapred hvala!
:)

Da li si potpuno ispoštovao proceduru instalacije. Moja TV karta zahtijeva da se neke stvari instaliraju PRIJE nego što se ona postavi u komp. Zatim moram ubaciti karticu i završiti instalaciju i nakon toga ugasiti komp (nije dovoljan reset) i upaliti ga ponovo. Tek tada radi kako treba. Ako se zeznem (pogotovo ako ubacim karticu prije pocetne instalacije) stvar ne radi i ne može se riješiti bez reinstalacije Win-a. Zato i pitam jesi li pročitao uputstva i postupio po njima.

Tv karta mi je već ugrađena u kompjuter.Nakon prve instalacije je radila.Kasnije sam ponovo podigao sistem i tu je nastao problem oko kartice...O čemu sam već pisao.
Šta znači Initial H/W fail?

Back