TV drama "Ozračeni"

MladenS.

Primećen član
Poruka
513
Ovih dana se govori o Bjelogrličevom filmu o nesreći u institutu Vinča koja se desila 1958-e godine. Film se zove "Lančana reakcija", Dok ne budemo u mogućnosti da pogledamo taj film, na youtube možemo pogledati tv dramu u dva dela o istoj temi snimljenoj 1976-e godine, naravno koga to zanima. Obzirom da drama najvećim delom govori o lečenju naših ozračenih naučnika u Francuskoj, neke scene nisu baš prijatne za gledanje.

http://www.youtube.com/watch?v=afgQlZq7Q-w

Potresno. Jedva sam se oporavio od serije Cernobil, a ovde se govori da smo i mi imali nesto slicno..Uz dobre glumce i kakav-takav hepiend.
Lepo svedocanstvo o duhu vremena, cak i s onim `tamo je selo moje, tamo je ljubav moja...` umesto `Srbija`. ;) :cool: Nadam se da ce film opravdati ocekivanja. :)

Meni je sedamdesetih godina profesor fizike u gimnaziji bio jedan o kome se pričalo da je nastradao pedesetih u Vinči.

Bio je ćelav i ponašao se čudno, mada simpatično. Međutim nisam ga video u ovoj drami, to mi govori da je u nuklearnom institutu B. Kidrič bilo možda još nekih akcidenata o kojima se ne zna ..?

Mislim da je tako nešto spomenuto u prvom delu drame.

Back