TV antena

Royz

Obećava
Poruka
78
Htjela bih da pitam sve one koji su imali slicnih iskustava sledece:da li moze jedna antena (eksterna) da se koristi za dva TV-a koji se nalaze na različitim spratovima? Cula sam da postoji nesto kao "lopov" koji razdjeljuje signal izmedju dva TV. Da li dolazi do rasipanja signala odnosno da li ce mi slika i na starom TV-u biti losija nego prije? Ne bih da kupujem jos jednu antenu, a kablovska je jos daleko od moje kuce. :)

Kad niko nece da ti odgovori, probacu ja, laik :)
Moze sigurno tako, ne postoji nesto kao "rasipanje signala" u tom smislu. Vazno je samo da je sve lepo povezano. Ako se pokvari slika, onda znaci da je kabl negde ostecen. Valjda. Ali ja nisam elektricar/mehanicar/tehnicar, nego filolog, pa ti vidi da li ces da me poslusas :)

1. može da se koristi jedna antena za dva televizora
2. dolazi do slabljenja signala koje ćeš primetiti na kanalima sa slabijim prijemom
3. ukoliko imaš problema sa slabljenjem signala ugradi pojačivač koji uglavnom na sebi već ima razdelnik za dva tva

pozdrav

Koja kombinacija je najbolja da bih imao prijem svih tv kanala sa kvalitetnom slikom je li tako nesto izvodljivo?Da li se to moze (nemoze) postici postavljanjem nekoliko antena na jedan nosac (znam da dolazi do ometanja jeni drugih) ili postavljanjem jedne antene (ili dvije posebno uhf i posebno vhf) na rotator ili nemogu dve na rotator nego jedna uhf vhf antena.Citao sam da ove nase antene u kompletu sa motorom i nisu dugovjecne pa bih uzeo posebno motor neki bolji,onaj sto se koristi za sat.antene.

Back