Tuzno je da 5. oktobra nije uradjeno nishta...

• Začetnik teme Začetnik teme crow
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Не знам какве ово везе име са 5. октобром!?
Одлука Уставног суда је настала у једном историјском моменту (2002 година) када је избачено 45 посланика из парламента, што Милошевић (дакле ПРЕ 5. октобра) није никада ни помислио да уради... Тада се једноставно другачије није ни могло. Та одлука је политичка, као и многе друге које се сматрају "правним". Ја сам у принципу против мистификација а право као нешто независно од власти јесте једна од мистификација.
Ствар је у томе што овај систем очигледно није добар. Размишљао сам о томе да ли би било боље да усвојимо амерички систем па да администрацију бирамо директно (на изборима за председника) а Скупштина да онда то контролише. Дакле обрнуто ономе што имамо у Србији. Проблем је што је тај систем лидерски, а овде смо се добрано опекли са лидерима.

čedu da proglasimo za našeg

050211_KimJon-Il.jpg

pa kad zavede 100-godišnji 6 oktobar...

crow:
izvini Antune, bio si u pravu. nemamo shanse u ovakvoj zemlji sa ovakvim narodom
glasam za okupaciju!

Тек сад сам видео овај "реформски" бисер. Значи ти би Ешдауна, Педија "спуштених гаћа", а батице!?
Знам ја да crow не сме да ме чита... али могу остали форумаши, па му поручујем.

Окупације ће можда бити ... можда
nk4.jpg

Само биће окупирани они које ти позиваш да окупирају Србију.

ehe,brate dushe sa sekirche,jos nisam upoznao nikoga ko je toliko zaljubljen u kineze i komunizam....daleko im lepa kuca...odvratna ti je ona slika,sa onim komunjarama i petokrakama...da nisi ti onaj trivunac,ili chlan njegove komunisticke sekte???

crow brate slazem se sa tobom,ovo je tragikomichno,samo sam zaebo da gledam dnevnike i politichke pljuvaonice...prochitam blic i to je to...verujte da pomaze

Па наравно кад је Блиц стварно ЖУТА штампа... мислим није црвена штампа, онда би био за ЛДП ;)

Нису вам добри Кинези, па да видимо онда шта о окупаторима које прижељкује crow веле у Великој Британији - колевци парламентарне демократије:

Dejvid Čendler, profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu Vestminster u Velikoj Britaniji
Farsa je da neko ko je politički neuspešan u svojoj zemlji ima neograničenu upravljačku vlast u Bosni. I to podrškom Evropske Unije i Sjedinjenih Američkih Država.
Odstranjujući ponovo izabrane predstavnike i funkcionere u Republici Srpskoj, lord Pedi Ešdaun, visoki predstavnik međunarodne zajednice, doveo je u pitanje legitimitet svojih autoritarinh moći i kompetencije jer je blokirao krhki politički proces u Bosni.
Kao neko ko nikad nije bio izabran za upravljačku funkciju u Velikoj Britaniji Ešdaun – nekadašnji pripadnik vojne policije koji dolazi iz ruralne izborne jedinice, s nadimkom edi “spuštenih gaća” – s lakoćom je 18. Decembra demonstrirao svu aroganciju onih koji veruju da su iznad svake odgovornosti i ponovo guruo Bosnu u još dublju političku krizu.
Farsa je da neko ko je politički neuspešan u svojoj zemlji ima neograničenu upravljačku vlast u Bosni. I to podrškom Evropske Unije i Sjedinjenih Američkih Država. Devet godina nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma ova zemlja oskudeva u demokratiji i stabilnosti.
Umesto da preduzme odgovornost za krhku političku, ekonomsku i socijalnu situaciju u Bosni, Ešdaun veselo odstranjuje izabrane predstavnike i administrativnim merama forsira neprihvatljive zakone. Krivicu za spor posleratni oporavak Ešdaun jenostavno prebacuje na političare i narod u Republici Srpskoj i Srpsku demokratsku stranku.
Umesto da Bosnu vodi korak dalje ka boljoj budućnosti, Ešdaun i armija međunarodnih administratora i predstavnika nudi političke ekonomske i socijalne projekte koji ne mogu privući pažnju bosanskih glasača.
Ostavke Dragana Mikerevića, premijera RS i Mladena Ivanića, ministra spoljnih poslova, skrenule su pažnju na činjenicu da narod i izabrani predstavnici u RS nemaju prava da preispituju Ešdaunov nastran način odlučivanja.
Nadam se da će rešenje ove političke krize ipak doprineti reformi i ograničavanju moći visokog predstanika.
p.s. Eto, ko kaže da nismo za reforme…

marlon:
Ma ja mislim crow, da je najbolje da promenimo narod....sve nam drugo valja. :lol: :lol: :lol:
Ja cu da promenim narod samo da znas! :lol: :lol:
Cim dobijem priliku menjam drzavljanstvo ili uzimam dvojno.
Svako,ali bukvlano svako ko je imao imalo pameti,mozga i logickog razmisljanja mogao je da predvidi ovakvu situaciju sa mandatima,kada je izlgasan zakon po kome mandata pripada poslaniku.
Neverovatna je to glupost! Ja ne glasam za neku budalu koja sedi u poslanickoj klupi,vec glasam za celu stranku i njen program.
Ma znao sam da ce sve ovo da se desi...ma neka se yebu sad...ja sam ionako samo jednom izasao na izbore...ne pada mi na pamet vise.Gledam samo svoje duppe...ko da vise moze da prodje i zdravo...
Treba odrasti,uozbilji ti se,steci nesto... :lol:

Jomini veruj mi da se vrashki trudim da ne polivam, sto ti kazes...ali kada krenem da pisem...to mi ide kao voda. Same reci naviru. Uvek se trudim da mi post bude sto kraci i razumnjiji,ali nije uvek tako.
Ja se rukovodim onim sto je Karadjordje rekao:"Kada ti krme dodje pod noz,ne cekaj,nego odmah seci...kad tada ces se kajati".
Zar nisi primetio sa sam se za nijansu upristojio,sto se tice recnika u poslednjih para dana? :lol:

5 oktobar je samo skinuo Srpskog Causeskua i njegovu bandu. Nista vise. Prevratom je dosla nova gomilica nestrucnih koja se ne razlikuje mnogo od prethodnika po mnogim pitanjima. EU je mnogo vise ocekivala: ekonomski i privredni bum i sto je bitno - razbijanje korupcije. Novi sarlatani su precutali da su donacije davno ukinute i da ne umeju da vode drzavne institucije i samu drzavu za koju ih nesto i zabole posebno iako njihove firme i poslovi jako dobro funkcionisu. Nista posebno nije uradjeno tim petim oktobrom. Opet je bolje nego u slobovo vreme.

ma ne...pazi ne treba nam oqpacija....treba nam da prodamo zemlju....holandjanima recimo...mozhe i nemcima...lepo prodamo srbiju...potpishemo da moraju da ulozhe to i to...da mi moramo da imamo to i to (od neke nacionalne opredeljenosti...obichaja...itd)...oni samo nek vode zemlju i uzimaju neki profit il neshto...jer ovako ne ide...niti tje itji....

PLESsitnihDEMONA:
Svako,ali bukvlano svako ko je imao imalo pameti,mozga i logickog razmisljanja mogao je da predvidi ovakvu situaciju sa mandatima,kada je izlgasan zakon po kome mandata pripada poslaniku.
Neverovatna je to glupost! Ja ne glasam za neku budalu koja sedi u poslanickoj klupi,vec glasam za celu stranku i njen program.
Ma znao sam da ce sve ovo da se desi...ma neka se yebu sad...ja sam ionako samo jednom izasao na izbore...ne pada mi na pamet vise.Gledam samo svoje duppe...ko da vise moze da prodje i zdravo...
Svako Ples, koji je imao mozga mogao je da predvidi sta ce biti posle Brozove smrti. Vojska je imala vec razradjene planove za takticko delovanje, hrvati su jos davno bili spremni za nabavku oruzja...samo se cekao aber Velikog brata za pocetak. Sad sto je 5.oktobar drugacije konotiran, isto je moglo da se pretpostavi do cega ce dovesti postavljanje "demokratije" na "zdrave" noge u zemlji koja je bila obezglavljenja. Treba se pomiriti da neki moroni koji sede u Skupstini i sebe nazivaju predstavnicima naroda, nemaju IQ dovoljan ni za ljustenje krompira, to je uobicajeno svuda u svetu. Secam se nebuloza kada je SKY prenosio deo sednica Doma povodom agresije na Irak. Od nekih su se culi komentari koji bi zavredili da budu u sledecoj epizodi Monty Paytona. I to sto su oni kolevka demokratije i imaju tradiciju parlamentarizma ne obavezuju ih da budu kao sto John Cleese rece "something completely different". :lol:

PLESsitnihDEMONA:

Ако брате, мењај народ & држављанство, бар си искрен.
Једино би доследно било да не узмеш двојно, него се одрекнеш нашег држављанства... мада могу да схватим ако то нећеш јер наши буквално деру за такве ствари.
Ако је мени нечег доста то је онда оних који се убише да нам доказују шта је за наше добро. Не мораш бити Србин, нити држављанин Србије. Ово је доба постмодерне, време избора идентитета...
Мада је питање колико се ту може бирати. Где год да одеш то што си дошао из Србије ће те у извесној мери одређивати.

Back