Tužilaštvo SAD utvdilo da Nastići nisu zlostavljali kćerku i sina

Torrente Bgd

Buduća legenda
Poruka
34.549
SAKRAMENTO - Kancelarija američkog državnog tužioca je nakon uvida u fotografije, zbog kojih su Vuk i Verica Nastić optuženi za seksualno zlostavljanje svoje dece Nastasije (5) i Damijana (8), uputila pismo Ministarstvu za socijalna pitanja i navela da su Nastići nevini. Državni tužilac pokrenuo je istragu da li je prema Nastićima prekršen zakon, a američke vlasti su dopustile ocu da nakon nekoliko meseci konačno vidi svoju decu.
Kancelarija američkog državnog tužioca u Sakramentu, glavnom gradu Kalifornije, pregledala je fotografije i uputila pismo Ministarstvu SAD za socijalna pitanja. U pismu tužilac je naveo da je očigledno da je problematične fotografije snimio sin, odnosno Damjan Nastić, a ne roditelji, kako je to navedeno u optužnici Agencije za zaštitu dece. Pismo je kasnije prosleđeno i Ministarstvu pravde u Vašingtonu.
- I kancelarija okružnog tužioca u San Hoakinu i ova kancelarija odustale su od tužbe protiv roditelja, jer su zaključile da je fotografije snimilo jedno dete. O tome je obaveštena i Agencija - napisao je američki državni tužilac Bendžamin Vagner, koji je prosledio slučaj federalnoj policiji.

- Pokušavamo da utvrdimo da li je u ovom slučaju prekršen savezni zakon i da li su Nastići tretirani na pogrešan način - izjavio je portparol FBI, a izjavu i tekst pisma državnog tužioca prenelo je 90 američkih medija.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/22...lo-da-Nastici-nisu-zlostavljali-kcerku-i-sina

Kancelarija ombudsmana Saše Jankovića: Naši političari i nestručni ljudi poput konzula Srbije u Čikagu treba da prestanu da izvlače opstvene zaključke! Šta ako su Amerikanci u pravu?
predsednica Saveta zaštitnika građana za prava deteta dr Nevena Vučković-Šahović:- Najbitnije je zaštititi tu decu, a političari i ostali nestručni ljudi poput konzula Srbije u Čikagu treba da prestanu da daju nestručne izjave po medijima. Treba razmisliti šta će biti ukoliko deca jesu zlostavljana, a mi to još uvek ne znamo.

Sta sad kaze taj Jankovic....hoce li se zaliti federalnom sudu USA da ipak jos jednom razmisle da li treba decu vratiti roditeljima?

SAKRAMENTO - Kancelarija američkog državnog tužioca je nakon uvida u fotografije, zbog kojih su Vuk i Verica Nastić optuženi za seksualno zlostavljanje svoje dece Nastasije (5) i Damijana (8), uputila pismo Ministarstvu za socijalna pitanja i navela da su Nastići nevini. Državni tužilac pokrenuo je istragu da li je prema Nastićima prekršen zakon, a američke vlasti su dopustile ocu da nakon nekoliko meseci konačno vidi svoju decu.
Kancelarija američkog državnog tužioca u Sakramentu, glavnom gradu Kalifornije, pregledala je fotografije i uputila pismo Ministarstvu SAD za socijalna pitanja. U pismu tužilac je naveo da je očigledno da je problematične fotografije snimio sin, odnosno Damjan Nastić, a ne roditelji, kako je to navedeno u optužnici Agencije za zaštitu dece. Pismo je kasnije prosleđeno i Ministarstvu pravde u Vašingtonu.
- I kancelarija okružnog tužioca u San Hoakinu i ova kancelarija odustale su od tužbe protiv roditelja, jer su zaključile da je fotografije snimilo jedno dete. O tome je obaveštena i Agencija - napisao je američki državni tužilac Bendžamin Vagner, koji je prosledio slučaj federalnoj policiji.

- Pokušavamo da utvrdimo da li je u ovom slučaju prekršen savezni zakon i da li su Nastići tretirani na pogrešan način - izjavio je portparol FBI, a izjavu i tekst pisma državnog tužioca prenelo je 90 američkih medija.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/22...lo-da-Nastici-nisu-zlostavljali-kcerku-i-sina

Kancelarija ombudsmana Saše Jankovića: Naši političari i nestručni ljudi poput konzula Srbije u Čikagu treba da prestanu da izvlače opstvene zaključke! Šta ako su Amerikanci u pravu?
predsednica Saveta zaštitnika građana za prava deteta dr Nevena Vučković-Šahović:- Najbitnije je zaštititi tu decu, a političari i ostali nestručni ljudi poput konzula Srbije u Čikagu treba da prestanu da daju nestručne izjave po medijima. Treba razmisliti šta će biti ukoliko deca jesu zlostavljana, a mi to još uvek ne znamo.

Sta sad kaze taj Jankovic....hoce li se zaliti federalnom sudu USA da ipak jos jednom razmisle da li treba decu vratiti roditeljima?

KAKVA SU GOMNA , TESKO JE IZRECI .
Pravi Jugosloveni .

Испорућити Настиће демокрацијском правосуђу еуропске творевине.
Они знају како треба са србима.

gospodin ombudsman cija je uloga prva i poslednja da zastupa javnost u sporu sa drzavom bi prvi trebao da zna da su Nastici nevini dok se ne dokaze suprotno, i shodno tome treba da se ponasa.
"nema tu sta ako se", nastici su nevini ni manje ni vise.

Neobično mi je drago što če ta deca konačno biti vraćena roditeljima i što je ta faza agonije okončana. Za tu porodicu ova trauma će trajati doživotno ali ima u svemu tome nešto što me raduje.

Elem, ako ih Nastići ne odvale svirepo na temu obeštećenja niko neće.

Budžet Kalifornije naročito Trećem svetu deluje kao vreća bez dna ali se ipak nadam da će Nasići biti jedni od retkih koji će mu uzeti pravu meru.

Ko je zahebo tamo u ime države mora da plati robijom a država da isplati obeštećenje ovoj porodici sa kojom nisu sasosećali samo najljigaviji govnari.

Poslednja izmena:
Janković - ostavka.
Šahtović - ostavka.

Država amerika - iskreno se nadam, tužba roditelja zbog pretrpljenog duševnog bola i bla bla.

edit: i na kraju krajeva: da se presele ljudi u neku normalnu zemlju za život.

Slažem se da roditelji treba sada
da im "tresnu" zahtev za jednu deblju odštetu....
Kad smo mi za onog našeg bilmeza mogli da platimo
milion dolara,neka i američko tužilaštvo posegne za "bisagama"....!!!

Sad je Zapad malo histeričan .. tu se ne smije pomilovati komšijsko dijete po glavi, što je u nas dugo bio običaj ..

Evo ti dokaza o zapadnoj otuđenosti !!!
Njima je pojam emocije i porodične bliskosti stran.
Oni ispoljavaju nežnost samo u ljubavnim filmovima
u svrhu pripreme za koitus....
Ne bi me čudilo da članovima porodice čestitaju rođendan
putem interneta.
Zato je,Citadelo,pravoslavlje "number uan"....!

putem interneta.

Balkansko ispoljavanje bliskosti je kada se zapijes sa ortacima ispred Zadruge, ili kada se prezderes na drugarovoj slavi. Tako da smo i u tom pogledu retardirani i nemamo pojma.

putem interneta.

Prema islamu rođendani se ne bi trebali slaviti .. posebno ne da neko slavi svoj rođendan,
tu imaju možda šta roditelji proslavljati .. mislim da je tako i u pravoslavlju ..
Biće da je slavljenje rođendana došlo sa Zapada ..

putem interneta.

Kakve crne veze ima vera sa svim tim?

Zapad je otišo u bestraga. Otprilike ovako: Anarhija => Civilizacija => Dekadencija => Anarhija.......

Međutim, u dokumentarcu "Divided States of America" snimljenom od strane grupe Laibach, ima jedan prigodac citat na ovu temu: "Amerika je jedina zemlja koja je iz anarhije prešla u dekadenciju, bez uobičajnog perioda civilizacije." To je TO. Amerika je dekadentna, Evropa je postala dekadentna.... A znamo svi šta sledi posle toga. Pitanje je samo koliko će još bajka potrajati pre sumraka.

Zapadni čovek je frustriran. Frustracije izazivaju strah. Iz straha se uvode nova pravila koja dodatno frustriraju. Od kako se intenzivirao problem pedofilije, Evropljani, a Amerikanci pogotovo su postali veoma frustrirani. Počeli su dase plaše, ne samo pedofila nego i samih sebe. Plaše se da će u nekom postupku možda neko primetiti nešto pedofilsko. Onda su redom počeli da seku sebi slobode: pomilovati dete po kosi, slikati ga dok se kupa, imati fizički kontakt sa učenicima u školama... To sve proizvodi dodatnu paranoju, koja izaziva još veći strah. Sve na kraju preraste u totalno histerično ponašanje u kojem se u svakom pokretu ili svakoj reči traže neke pedofilske konotacije. To se obično završi na tako nekim bednicima koji se povlače po sudovima zarad ničega.... Što peru deci dupe kad je prljavo....

I mi na žalost klizimo ka tome. Već je počelo sa zabranama korišćenja "batina" kao vaspitnog sredstva, sa medijskim satanizovnjem raznih profila ljudi... Nije daleko momenat kada ćemo i mti morati da krijemo od prvog komšije sve i svašta, da pazimo da se pogrešno ne izrazimo....

Dobar primer ovoga je što se sada svaki razgovor o gej populaciji koji započinje protivnik prava iste započinje sa "...ja nemam ništa protiv njih." Već sada je postalo potrebno da se naglasi kako nismo nedaj bože "homofobični" (šta god to značilo), jer postoji opasnost da nam neko prišije tu etiketu. Za 5-6 godina će biti dovoljno samo pogrešno mignuti pa da postanemo homofobi. oš ako biti homofob postane ilegalna kategorija kao pedofil, eto nama prve zabave.
Drugi dobar primer je: "ja ne podržavam fizičko kažnjavanje dece (ali ga ponekad malčice šljepim kad previše bezobrazno)". Za sad je samo u toku medijska satanizacija ćuški zarad sprečavanja nasija u porodici. Naravno nasilje u porodici i klepanje dece kad su krajnje bezobrazna nema veze jedno s drugim, ali ajde. Za 10 godina, možda i brže, biće dosta da nadrndana komšinica (svi imaju po jednog arhineprijatelja u komšiluku) nazove centar za socijalni rad, pa da nam se desi isto što i sirotim ljudima s početka teme.

Već danas kad se neko pobuni što čopori pasa litalica "zavode reda" po Beogradu je sasvim dovoljno da ga proglase bezdušnim, neljudima, ludacima. Onaj ko ubije psa (to doduše stvarno nije u redu i zakonom je regulisano) više nije "ubica psa". On je sad "potencijalni serijski ubica" Barem se narod spinuje u tom smeru na Blicu i ostalim šmrkavim medijima.

Eto gospodo, frustracije i kod nas rastu, paranoja se širi... znači idemo evropskim putem.

Back