Tužilaštvo BiH formiralo predmet kojim je obuhvaćen i premijer Republike Srpske Radovan Višković

комшија

Stara legenda
Poruka
83.616
1600446048980.png

Tužilaštvo BiH formiralo predmet kojim je obuhvaćen i Radovan Višković

1600446071793.png


18.09.2020.


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u Posebnom odjelu za ratne zločine već ranije je formiralo predmet koji se odnosi na više osoba, uključujući i Radovana Viškovića, aktuelnog premijera Republike Srpske.


Informacija je za N1 potvrđena iz ove institucije.


"U Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, u Posebnom odjelu za ratne zločine, od ranije je u radu predmet koji se odnosi na više osoba, te između ostalog i na osobu koju navodite u upitu. Više informacija ili detalja ne možemo davati", saopšteno je.


Tužilaštvo BiH u Posebnom odjelu za ratne zločine, ima preko 4.100 prijavljenih osoba iz svih krajeva BiH, prema kojima se postupa na isti način - saopćeno je.


Podsjećamo, ranije je objavljena izjava zaštićenog svjedoka M-16 koji direktno povezuje Radovana Viškovića sa lokacijama za genocid u Srebrenici, ali i kasnije prikrivanje i premještanje i aktivno podsticanje u prikrivanju masovnih grobnica.


Memorijalni centar Srebrenica je pozvao Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da pokrene istragu o krivičnoj odgovornosti premijera Republike Srpske Radovana Viškovića, a vodeći se navodima zaštićenog svjedoka M-16 koji je na Sudu BiH 2017. godine na suđenju u predmetu "Josipović i drugi" naveo da mu je "Radovan Višković nudio novac da premješta masovne grobnice".


I član Predsjedništva Željko Komšić se pridružio pozivu Memorijalnog centra o pokretanju istrage o Viškoviću.

link
Па зар ово није фантастично?! Тужилаштво БиХ не сме да губи време већ мора да што пре нареди привођење Вишковића. Виће то велики ударац за режим у босанско-херцеговачком ентитету РС!
 

Top