Tužba za "pola Mađar – pola ustaša"

s_O_k_O

Iskusan
Poruka
5.042
Novi Sad -- FK Vojvodina najavila da će tužiti svakog fudbalera Partizana koji je pevao šovinističku navijačku pesmu "Pola Mađar – pola ustaša", nakon finala Kupa Srbije.

Generalni sekretar novosadskog kluba Radisav Rabrenović rekao je da su igrači Partizana vređali stanovnike Vojvodine pesmom "Pola Mađar-pola ustaša".

Protiv fudbalera će takođe biti podneta prijava zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, rekao je Rabrenović za Radio 021.

On je naveo da klub ima podršku iz vrha vojvođanske vlasti da se stvari "isteraju na čistac".

"Igrači Partizana su predvođeni Markom Jovanovićem, sa mikrofonom u rukama, pevali tu pesmu. Ne znam samo kome su to pevali, Novosađanima, Vojvođanima, kome", navodi Rabrenović.

On je tu pesmu okarakterisao kao "čist izraz mržnje" i dodao da su u planu konsultacije sa advokatskim timom, posle čega slede tužbe.

"Šta će Vojvodina preduzeti povodom ovog skandala, videćemo nakon razgovora sa našim advokatima. Ono što je sigurno je da će tužbi sigurno biti", naveo je generalni sekretar novosadskog kluba.

Igraci partizana preko mikrofona pokrecu i pevaju pesmu o navijacima Vojvodine i nazivaju ih madjarima i ustasama!

“Uz Partizan odrast’o sam ja,
Za Vojvodinu sada navija
p..a najveća,
duša prodana
pola Mađar, pola ustaša”

Poslednja izmena:
Ali pazi ironije, da se navijači najsrBskijeg kluba deklarišu kao velikosrbi, a osnovao ih Krcun. :roll:

:eek: Kakve to veze ima? I dan danas u Kroaciji imaš dileja koje navijaju za Patlidžan, a Zvezda je najomraženiji klub gore... I da, niko nije Velikosrb, nego jednostavno i ponosno - Srbin :mrgreen:

Što se tiče meča, od pre neki dan navijam i za Vojvodinu i Novosađani imaju potpunu podršku s moje strane... Bravo momci.

To zbog onog "mrzim Beograd" ili..?

Ma jok, ne mrzim ja Beograd, pa pobogu navijam od malih nogu za klub iz tog grada, ali sve više počinjem da dobijam takva osećanja prema Partizanu, iako to nebi trebalo da je slučaj u sportu... Samoooo, što je i Partizan kao takav, danas daleko od sporta, pre svega svojim mutljavinama u fudbalu. Da sam navijač Partizana, dobro bih sebe preispitao, pre nego što bih se bacio na osudu drugih klubova :D

Pa dokle više Srbi da se dijele na Vojvođane,Krajišnike,Srbijance...?

Šta je u tome problem. To postoji kod svakog naroda... Hodi do Zagreba, da vidiš šta stari purgeri misle o dalmošima, idi u Sarajevo i vidi šta misle ljudi o pridošlicama iz ruralnih delova... Da ne pričamo o Italiji, Francuskoj, Engleskoj, Turskoj... To je apsolutno normalno.

Šta je u tome problem. To postoji kod svakog naroda... Hodi do Zagreba, da vidiš šta stari purgeri misle o dalmošima, idi u Sarajevo i vidi šta misle ljudi o pridošlicama iz ruralnih delova... Da ne pričamo o Italiji, Francuskoj, Engleskoj, Turskoj... To je apsolutno normalno.

Nije normalno, zato što se misli na nacije a ne na teritorijalne odrednice.

Back