TURSKU i BUGARSKU delice zid

kristiansand

Veoma poznat
Poruka
10.393
Opste je poznato da Bugari dele zajednicko poreklo sa Turcima ali su dolaskom na ove prostore poprimili i dosta slovenske krvi.
Bez obzira zbog bratskih rodovskih odnosa sa Turcima, Bugarska planira izgradnju zida na granici prema Turskoj, naime razlog su bolesne svinje koje pristizu sa istoka.

Slichno planira i Grchka a kao razlog navodi 22000 imigranata sa istoka koji svake godine prelaze Tursko-Grcku granicu.
E sad Grchki razlozi, mislim one prave ne ove za javnost su opravdani jer Grci nisu srodnici Turaka i ako sliche jedni drugima ali Bugari jesu, a zele da se odvoje od brace. Izgleda tako je u celom svetu, jedino kod nas nije jer nas nasa slovenacka zapadna braca sada zele vise nego ikada???.
No da se vratim na Bugarsku, naime zvanicno oko 11%+ stanovnistva bugarske cine Romi(oko 750 hiljada od 7,3 miliona stanovnika bugarske), 5% otpada na Ruse, Ukrajince, Makedonce, Jermene, Jevreje i Nemce, oko 70% su Bugari i ostatak tj nekih 12% su Turci, tako pishe u WIKIPEDIJI. Kako ce reagovati oni s obzirom da zive na vise od 50% teritorije Bugarske a odkako je Bugarska u EU i dobar deo od onih 250hiljada sto su Bugari proterali se vratilo u nadi da ce iz Bugarske lakse doci do Evrope.
Pa eto hteo sam da vidim podrzavate li Vi izgradnju tog zida s obzirom da su Turci 1459-e cini mi se srusili mnogo jache Konstantinopoljske zidove tadashnjim primitivnim topovima a kako ce lako tek srushiti ove sada???.
Na ovu temu me isprovocirao "Strani provokator BRE" inache nisam imao nameru :).

Inace evo uporedite ove tipicne Bugarske kuce sa onima iz Turske pa uporedite, videcete da tu ima ne samo slicnosti nego i identicnosti, nisu uzalud Bugari braca sa Turcima.

Turska kuca-stacionar a mozda i zabaviste za tursku decu u Bugarskoj
64605155.sPmpGbmc.jpg

4183701-Trabzon-s-old-houses-1.jpg

zIp6CepIyyzL3K7_NFTnQg

64605153.8G9r6yGo.jpg

930515065_Agmq7-570x570.jpg

tarn27.jpg

plovdiv-old-town3.jpg

old_town_.jpg

Poslednja izmena:

Back