Kerkyra
Legenda
- Poruka
- 53.295
Znam, pa?Znaš li priču "Car je go"?
Ovaj tekst govori i o jednom i o drugom, i o kulturoloskim razlikama, i o genocidu nad Jermenima.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Znam, pa?Znaš li priču "Car je go"?
Pa Turska je odbila jer je po tome ona onda počinila 100 genocida nad Jermenima, po broju žrtava a i procentualno gledano skoro svaka država na svijetu bi onda počinila genocid.Znam, pa?
Ovaj tekst govori i o jednom i o drugom, i o kulturoloskim razlikama, i o genocidu nad Jermenima.
Mislis, to je skriveno priznanje svog genocida?Pa Turska je odbila jer je po tome ona onda počinila 100 genocida nad Jermenima, po broju žrtava a i procentualno gledano skoro svaka država na svijetu bi onda počinila genocid.
Ne, onda ono što je Turska počinila više nije genocid već 100 puta gore.Mislis, to je skriveno priznanje svog genocida?
Pa znaci priznaju?Ne, onda ono što je Turska počinila više nije genocid već 100 puta gore.
Ako su ubistva 0.5% članova neke zaštićene grupe genocid šta su onda ubistva 50% članova zaštićene grupe? Isto?Pa znaci priznaju?
Ne razumem sta hoces da kazes tacno, zasto je "car go" i ko je "car"?
Pa trebalo bi.Ako su ubistva 0.5% članova neke zaštićene grupe genocid šta su onda ubistva 50% članova zaštićene grupe? Isto?
Ne mogu biti isto. Nije isto kad ubiješ jednog čovjeka i sto ljudi. Car je Srebrenica a genocid odjeća. Pa skontaj.Pa trebalo bi.
Ali sta znaci "car je go"?
Vladajuća Stranka pravde i razvoja turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana (AKP) i njezin koalicijski partner Stranka nacionalističkog pokreta (MHP) odbacili su u srijedu parlamentarni prijedlog glavne opozicijske Republikanske narodne stranke (CHP) da se masakr u Srebrenici iz 1995. prizna kao genocid, javlja BIRN. Aktivisti za ljudska prava tvrde da je jedan od mogućih razloga za ovakvu odluku očuvanje odnosa sa Srbijom.
Kako prenosi ovaj medij, opozicijska CHP stranka je također predložila da se 11. juli proglasi Danom sjećanja na genocid u znak sjećanja na ubistva nekoliko hiljada bošnjačkih muškaraca i dječaka u ljeto 1995. godine, međutim, prijedlog je odbila vladajuća koalicija koja ima većinu u parlamenu.
“Ne mogu shvatiti kako su i zašto odbili ovaj prijedlog zakona. Ovo je skandal”, rekao je za BIRN Omer Faruk Gergerlioglu, visoki turski aktivist za ljudska prava i zastupnik iz prokurdske Stranke zelene ljevice.
Odbijanje je izazvalo žustru raspravu u Velikoj skupštini Turske.
https://n1info.ba/svijet/erdoganova...g-zakona-o-priznavanju-genocida-u-srebrenici/
Elem, kažu Bošnjaci baaa ćitav dunjaluk (nije salata od dunja i luka već svijet) prizna đenosajd kad sad ovaj nož u leđa od braće Turaka i Erdogana Milostivog.
Sabura (valjda strpljenje) nam daj da ovo prođe, tobe jarabi ko se ovom nad'o, samo neka sekiracija.
Pa sta da skontam kad mi nista nije jasno, kako je Turska dosla do toga da je "car go"?Ne mogu biti isto. Nije isto kad ubiješ jednog čovjeka i sto ljudi. Car je Srebrenica a genocid odjeća. Pa skontaj.
Turska je tim odbijanjem rekla istinu.Pa sta da skontam kad mi nista nije jasno, kako je Turska dosla do toga da je "car go"?
Objasni recima, a ne u zagonetkama.
E pa dobro, onda ima nade za pomirenjem i mnogo drugacijim odnosima i u BiH i na Kosovu. Tako proizilazi i nadam se.Turska je tim odbijanjem rekla istinu.
Teško, ne rade na pomirenju, narod bi se i pomirio da istina prevlada propagandu.E pa dobro, onda ima nade za pomirenjem i mnogo drugacijim odnosima i u BiH i na Kosovu. Tako proizilazi i nadam se.
Pa mozda je bas ovo pocetak kraja propagande i osvescivanje. Ko zna, a istina na kraju uvek pobedi, i dobro.Teško, ne rade na pomirenju, narod bi se i pomirio da istina prevlada propagandu.
Više je dobrih ljudi među svima.
Pa mozda je bas ovo pocetak kraja propagande i osvescivanje. Ko zna, a istina na kraju uvek pobedi, i dobro.
Zivot se nastavlja dalje, i mnogo toga ce doci na svoje mesto. Obicni ljudi nisu krivi, vec samo zaplaseni, ali i to ce da prodje.
Ne znam koliko je ubedljiv taj vaš argument: "Ima Bosanaca i koje nismo pobili."Ako su ubistva 0.5% članova neke zaštićene grupe genocid šta su onda ubistva 50% članova zaštićene grupe? Isto?
Ja bi volio da nije niko nigdje stradao ali procent zaštićene grupe se gleda u k.d. genocida.Ne znam koliko je ubedljiv taj vaš argument: "Ima Bosanaca i koje nismo pobili."
od te 100 hiljada bar su 10 hiljada pobili, znaci veci genocid nego u srebrenici, po njihovoj logici, pa kada ce da priznaju da su ga pocinili?Genocid i etničko čišćenje su dva različita pojma. U Sarajevu je etnički očišćeno 127 000 Srba, to je stanovništvo četiri Srebrenice.
U Srebrenici je ubijeno 700,000 žena i deceod te 100 hiljada bar su 10 hiljada pobili, znaci veci genocid nego u srebrenici, po njihovoj logici, pa kada ce da priznaju da su ga pocinili?
to je bio jasenovac. ndh - dzegeru opet ce da te banujuU Srebrenici je ubijeno 700,000 žena i dece
Nikad.od te 100 hiljada bar su 10 hiljada pobili, znaci veci genocid nego u srebrenici, po njihovoj logici, pa kada ce da priznaju da su ga pocinili?
Turska kao država zvanično ne priznaje genocid u Srebrenici jer onda bi morala da prizna genocid nad Jermenima koji je ona počinila.Turska je ozbiljna drzava i ne zajebava se sa medjunarodnim pravom, a Bosna i nije drzava da bi je podrzavali iz nekog bitnog razloga. Istina je da te zelene stranke imaju taj fasizoidni bol u grdima.