Turska zapretila SAD: Isteraćemo vam sve vojnike iz Turske ukoliko nam uvedete sankcije zbog S400!

Sećam se da su naši rusofili Erdogana zvali Prdogan pre tog puča.

Tako da je jasno ko je pokušao tu neuspešnu smenu državnog vrha.
GRU, jasno....nego da li ste upratili kako su Tursku hteli rasporiti, ali su kilavi Grci zahebali stvar...,misle to
ponoviti...za 1 godinu je jubilarna ...100 god.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Osmansko_Carstvo



1576269549217.png
 
AMERI VS TURCI: Američki F-35, namijenjeni Turskoj, pronašli novog kupca

F-35 Lightning II avioni, koji su u početku trebali biti isporučeni Turskoj, integrirat će američke zračne snage, prema Defence Newsu
22. Jula 2020.

0 0

FOTO: (Public)
FOTO: (Public)


235
PREGLEDA

Podijelite na FacebookPodijelite na Twitter






Američka avijacija kupit će osam lovaca F-35 Lightning II pete generacije prvobitno proizvedenih za Tursku, izvještava stranica Defense News koja se poziva na dokumente Pentagona.
Prema njegovim informacijama, dotični avioni su već sastavljeni i nalaze se u Sjedinjenim Državama. Prije nego što budu stavljeni u službu u avijaciji SAD-a, avioni će ipak morati proći rekonfiguraciju u skladu sa svojim standardima. Stranica podsjeća da avioni namijenjeni Turskoj nikada nisu isporučeni zbog Ankarine paralelne kupovine protuavionskih raketnih sistema S-400 Triumph.

Ovaj je dogovor dodatno zakomplicirao ionako zategnute odnose Washingtona i Ankare. Nakon što je odbila odustati od ruskog raketnog sistema S-400, Turska je isključena iz razvojnog programa američkog borbenog aviona F-35. Prošlog je tjedna Kongresu SAD-a podnijet zakon o uvođenju sankcija Turskoj zbog njezine kupnovine S-400.


(TBT)
 

Back
Top