Turska od Sarajeva do Kabula !!

NalimInTheHous

Primećen član
Poruka
735
izgleda da je trenutna plejada politikanata u turskoj odlučila da poruši i spali sve ono što im je ataturk ostavio... o reviziji berlinskog kongresa se sve više priča, a knjiga adolfa.h. - moja borba se prodaje ko alva ( https://www.google.rs/#hl=sr&sa=X&e...pw.r_qf.&fp=6f4654f52ce80975&biw=1024&bih=640 ) ... još jedan dokaz da su turkelje nacističko - zločinačka bagra :rtfm: erdogan je pušten s lanca... udarila mu vlast u lobanju... vreme je da ga neko odvede kod veterinara :ok: s druge strane, onaj mali pacov davutoglu, poziva poturiče, pomake, šiptare na neposlušnost svojim ratnohuškačkim izjavama... navući mu ludačku košulju i vezati za lancima... bilo bi previše blago prema tom psihopati...

inače, dobar tekst :ok:

ПОЧЕТКОМ деведесетих година минулог века громким најавама пробуђених глобалних амбиција Турске истицао се покретач неоосманистичке ревизије кемалистичке спољне политике Тургут Озал. Остао је запамћен по предвиђању да ће 21. век бити "век Турака" и да ће они доминирати "од Јадрана до Кинеског зида". Ни његов наследник, знатно уздржанији и опрезнији Демирел, није одолео да се у неколико наврата придружи тој утопијској визији.

4minarett.jpg

Неки аналитичари турских прилика склони су процени да је, захваљујући политичким успесима и неоспорној харизми, садашњи премијер Ердоган, ако још увек не и Ататурка, у срцима већине Турака успео да потисне свог учитеља Озала. Како било да било, карактеристичном мегаломанском реториком несумњиво га је већ засенио.

57116_tadic-erdogan-beta_f.jpg

После низа "јаких" изјава, најновијом је просторе турског националног интереса протегао од Сарајева до Кабула. Још само да, као својевремено Буш сениор говорећи о америчком, прокламује да се турски национални интерес заступа на свакој тачки света, јер је Америка, односно Турска, светска сила.

scaled.php

Од саме изјаве занимљивији је, међутим, контекст у коме је дата. Ердоган је политички говорио на једном пријатељском ифтару, у светом месецу рамазану, дакле о верском празнику, за шта се не тако давно у секуларној Турској ишло у затвор (и он је то лично искусио, па променио). Затим, почео је беседу тиме да му замерају што се бави Газом, Сарајевом и Кабулом, а запоставља стање у неким турским градовима.

hanging-550x368.jpg

Критике је отклонио тврдњом да је, благодарећи Алаху, Турска "повезала све што је у прошлости имала - 81 покрајину" (то је, иначе, обавио Ататурк), али да је кадра да се паралелно брине и о "Шемидинлију, Дамаску, Гази и Сарајеву, Хакарију и Аракану, Кабулу и Дијарбекиру, Трабзону и Чанкирију". Симптоматично је да се у овом, свакако не насумичном, набрајању нашло неколико места и крајева насељених Курдима, с којима званична Анкара одавно има много главобоље.

hedges_armenian_300.jpg

Захвалан бившем пријатељу на турској бризи за Дамаск, Асад је пре извесног времена погранично подручје уз Турску препустио на самосталну управу Курдима који су већ формирали свој Национални савет. Они се, засад, не сукобљавају ни с његовом војском ни с побуњеницима. Имају друга посла... А нису ни терористи, већ се, као и у ирачком Курдистану, опет уз границу с Турском, залажу за сопствену државу. Далеко су Сарајево и Кабул...

http://www.vidovdan.org/index.php?o...2012-08-23-13-18-00&catid=48:vesti&Itemid=103

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...o-Tanaskovic-Turska-od-Sarajeva-do-Kabula-ili
 
...Turska je jedna slatka zemlja. A Osmanlije su slatki ljudi. Mnogi bi dali sestru za dobrog Osmanliju.

И још штошта, нпр. трљали леђа брату османлији или ударили Србина ако им то османлија затражи.

Ердоган се за***ао, зар није Турска од Беч до Кабула?
 
Bitno je da su vama bili gazde 500 godina.
Ali ja da sam Turcin mene bi bilo sramota jer su napravili jednog takvog izroda kojeg ti drzis na avataru.

Mozes ti njega da mrzis koliko hoces, to je problem u tvojoj glavi, ja ti pomoci ne mogu..
A to sto su bili odve 500 godina i OPET otisli podvijena repa, to je opet dokaz da smo NEUNISTIVI...

Pa sad saberi i oduzmi..

Ponovicu..
Imas pravo da mrzis, ali mrznja jede tebe...
 
Mozes ti njega da mrzis koliko hoces, to je problem u tvojoj glavi, ja ti pomoci ne mogu..
A to sto su bili odve 500 godina i OPET otisli podvijena repa, to je opet dokaz da smo NEUNISTIVI...

Pa sad saberi i oduzmi..

Ponovicu..
Imas pravo da mrzis, ali mrznja jede tebe...

Ja njega ne mrzim,zasto bih ga mrzio,on sad trune kao zadnji pacov u Haagu zbog svojih zlocina.
 

Back
Top