Quantcast

Turska firma “Makaron moda” pokrenula proizvodnju u Pirotu

nonaligned

Veoma poznat
Moderator
Poruka
11.498

Turska firma “Makaron moda” pokrenula proizvodnju u Pirotu​

Turska firma “Makaron moda“ otvorila je proizvodni pogon u Pirotu. Pogon firme je u hali nekadašnjefabrike alatnih mašina “Lola Sarlah“. U ovom trenutku zaposleno je 200 radnika.
Piše: Z.Panić 07. aprila 2021. 18.34

Turska firma “Makaron moda” pokrenula proizvodnju u Pirotu 1
Foto: Z. P.


Vlasnik kompanije Safet Saglam je izjavio da je planirano proširenje
– Ove godine će raditi 300 radnika, iduće godine još 100 a potom još 100 radnika. Planiramo da ovde radi 580 radnika- kaže Saglam.
Tokom obilaska proizvodnih pogona gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa saradnicima upoznao se sa planovima rukovodstva ove firme koja već četiri godine posluje u Velikoj Plani.
– Ovo je na neki način oživljavanje tekstilne industrije u Pirotu. Posle stečaja AHA Mure i stečaja Prvog maja, činilo nam se da smo izgubili nadu za tekstilnu isnustriju. Onda je došla firma E-Miroljo koja je kupila Prvi maj i počela proizvodnju a sada i dolaskom turskog investitora Makaron mode vratila se tekstilna industrija. Mislim da ima interesovanja radnika za rad u ovoj tekstilnoj fabrici. Plate će, po najavama vlasnika, biti za 20 posto veće od minimalne zarade. Otaranje ove fabrike je za naš grad značajno iz više razloga. Pružili smo pomoć oko otvaranja pogona i stvorili ambijent da je grad dobar za investicije. Obišli su i druge lokacije u Srbiji i izabrali Pirot-
– rekao je Vasić.
“Makaron moda“ zakupila 4.900 kvadratnih metara prostora na period od 10 godina. Uložena su značajna sredstva u opremanje prostira i opremu.
U ovoj firmi šiju se perjane jakne i drugi odevni predmeti iz sportskog programa, eksluzivni je proizvođač brendirane robe za inostrana tržišta i zauzima značajno mesto u konfekcijskoj prozvodnji u Srbiji.
– Do sada je u opremu investirano 565.000 evra. Ukupno ćemo u opremu investirati oko 800.000 evra. Sve su nove mašine i oprema. To je i zahtev naših partnera oko kvaliteta da bi mogli da obavljamo proizvodnju na najvišem nivou i bez zastoja jer radimo za poznate bredove, kaže savetnik u firmi Nenad Perić.
Ova firma od 2019. posluje u Velikoj Plani, gde radi oko 200 radnika. Otvaranjem pogona u Pirotu “Makaron moda“ širi svoje proizvodne kapacitete kako bi mogla da zadovolji potrebe tržišta i inostranih partnera.
************************************************
Koliko je plata?
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.