Турнир Адриа Тоур-а у Бaњој Луци!

Marko BL

Iskusan
Poruka
5.498
Дружимо се и у Бањој Луци на великиом тениском догађају, 3. и 4. јула.

Турнир организује фондација Новака Ђоковића, а партнер је Тениски савез Републике Српске!

Формиран је организациони одбор на челу са г. Додиком, и градоначелником Радојичићем.

Наредних дана пратимо припреме ...

104250771_3370443613020061_4055615398066330114_o.jpg
 
Poslednja izmena:
Турнир ће бити одржан на теренима тениског клуба Младост, у парку Младен Стојановић.

Централни терен који се користи за Српска опен, биће терен број 3 у овом случају.

Централни терен Адриа Тур гради се наново, капацитета ће бити скоро дупло већи него онај на теренима Новак

Добродошлица свима у Бању Луку!!!!

104282434_1702926203180051_8951179918309914134_o.jpg
 
Poslednja izmena:
Od velikog spektakla, ''Adria Tour'' se pretvorio u veliki problem, još trojica imaju koronu!

Drugi vikend ''Adria Tour-a'' sinoć je trebalo da bude krunisan velikim finalom u Zadru, susretom Novaka Đokovića i Andreja Rubljova, ali nepun sat pre početka tog susreta, Grigor Dimitrov je objavio da je pozitivan na koronavirus.

S obzirom da je bugarski teniser bio u brojnim kontaktima i sa teniserima i sa navijačima, kako u Zadru, tako i u Beogradu nedelju dana ranije, turnir je momentalno prekinut, finale je otkazano, a svi akteri su morali na testiranje.

I, već jutros, nove zabrinjavajuće vesti - HRT je preneo da su još trojica tenisera pozitivna na koronavirus, a N1 je otkrio da je jedan od njih i najbolje rangirani hrvatski teniser Borna Ćorić.

''Index'' navodi i da je jedan od zaraženih i kondicioni trener Grigora Dimitrova.

S druge strane, ''Večernji list'' donosi još konkretniju informaciju, s obzirom da su dobili izjavu načelnika Štaba civilne zaštite Zadarske županije Šima Vickovića.

''Od 23 testirana tenisera još je jedan pozitivan, kao i dva trenera'', rekao je Šime Vicković, a ''Večernji'' takođe.nezvanično dodaje da je pomenuti teniser zapravo Borna Ćorić, sa kojim se Đoković sastao u subotu, u drugom kolu turnira u Zadru.

Sportske net

Nastavak adria-toura je pod velikim pitanjem i najvjerovatnije da će biti otkazan.. šteta za Banja Luku, za sport uopšte, ali zdravlje je na prvom mjestu.
 
Šta je tu je. Nastavićemo kad se okolnosti poboljšaju.

Imao sam bolje mišljenje o Hrvatima. Pokazali su da ništa bolji nisu od nas. Jednako smo aljkavi.
Ili možda jednako smo naivni, u Srbiji je zbog izbora pušteno onoliko ljudi a oni su rizikovali zbog turizma. Sad smo svi u kanalu. Sa aspekta Banjaluke možda bolje što se kola nisu slomila na nama, mada ni ovako nije dobro. Žao mi Noleta, neko mu je garantovao da ovo može ovako da se radi.

Ne mogu vjerovati da dovedu svjetski igrački vrh, a onda se grle, ljube, idu u narod, a da prije toga nisu testirani. Mada opet, šta vrijedi test uopšte, kad minut poslije testiranja možeš pokupiti virus. Morala je postojati distanca, maske, dezinfekcija, i mnogo manje publike. Uz takve mjere predostrožnosti taman i da se desilo, manje bi priče bilo. Sad je luda kuća, samo lete slike diskoteka, fotkanja sa djecom, punog gledališta. Da je neko htio bolji zicer da pljuje po Noletu, ne bi ga sam iskreirao
 
Poslednja izmena:
Nema Adria tura, ali Banjaluka dobila stadion po svjetskim standardima


Novi teniski teren u parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci biće završen u predviđenom roku i pored činjenice da je otkazan nastup prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića u sklopu Adria tura.


Banjaluka je trebalo da bude posljednja stanica turnira planiranog za 3. i 4. jul koji je organizovao najbolji teniser svijeta, ali sve je prekinuto jer se Đoković zarazio virusom korona pa je trenutno u izolaciji kao i još nekoliko učesnika koji su zajedno sa njim igrali u Zadru na drugom turniru serije.

Bez obzira na to, Teniski savez Republike Srpske privodi kraju građevinske radove na novom terenu, koji je nastao spajanjem nekadašnjih terena dva i tri Teniskog kluba Mladost. Reflektori su postavljeni i pušteni u upotrebu, a prema ranijim najavama, svjetlost koju emituju ima više od 2000 luksa, što je standard ATP masters turnira.

Ujedno, pri kraju je postavljanje stolica i novi stadion moći će da primi hiljadu gledalaca, mada postoji mogućnost da za mečeve velikana kapacitet bude proširen na četiri i po hiljade mjesta postavljanjem montažnih tribina. Šljaka na terenu se valja, izvlače se linije, svlačionice samo što nisu spremne, a vrlo brzo biće okončani i radovi oko terena u vezi sa pristupom tribinama, kao i ograda.


Takođe, VIP loža je gotovo spremna i radnici već polako u nju unose namještaj, a biće sređena po svjetskim standardima. Vrijednost radova procijenjena je na 900.000 maraka, a fotografije novog stadiona, pored kojeg se fotografišu mnogobrojni posjetioci parka "Mladen Stojanović", svjedoče da će on izgledati evropski, tako da će Banjaluka i Republika Srpska imati odličnu infrastrukturu za razvoj tenisa, kao i organizaciju egzibicionih mečeva velikih teniskih imena, dok će i čelendžer “Srpska open” biti osvježen novim terenom koji će mu dodatno popraviti ionako odličnu reputaciju na ATP turu.

Za sada nije poznato kome će pripasti čast da odigra prvi meč na novom stadionu, ali će sve biti mnogo jasnije nakon sjednice Organizacionog odbora koja je na rasporedu sutra.



Glas Srpske
 

Back
Top