Turizam na hrvatski način

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Zagreb -- Ugodstitelji i turistički radnici u Crikvenici iste proizvode i usluge naplaćuju različito stranim i domaćim turistima, pišu slovenački mediji.
Kao dokaz za različite cenovnike navode ispovest jedne Hrvatice koja se pre 25 godina preselila u Nemačku.Ona, navodno, tvrdi da joj je čovek koji iznajmljuje apartman pokušao da naplati smeštaj više nego što je bilo probitno dogovoreno preko telefona.I to nakon što ju je, kako kaže, video da je sa porodicom stigla automobilom sa nemačkim registracijama. Vlasnik apartmana joj je neočekivano poskupljenje opravdao boljom finansijskom situacijom Nemaca.

Ona dodaje da ju je još jedno neprijatno iznenađenje dočekalo u poslastičarnici. Naime, njoj je sladoled naplaćen 1, 07 evra, zato što ga je naručila na hrvatskom, dok je njenom suprugu, koji je naručio na nemačkom jeziku, isti naplaćen skoro dvostruko više, odnosno 2 evra.

Slovenci navode i nedavnu izjavu ministra turizma Veljka Ostojića kojom sve turističke radnike poziva da gosta stave na prvo mesto kako bi se obezbedio povratak turista i naredne godine, i zaključuju kako se u Crikvenici tog poziva, očito, ne pridržavaju.

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2012&mm=07&dd=23&nav_id=628874

Увек сам мислио да су Хрватице бољи и лепши део Хрватске а све остало црна рупа.:cool:

O,tome se vec odavno zna ,kako ste se i na koji nacin ponasali prema srpskim turistima...Pocevsi od bezobraznog ponasanja da date do znanja srpskim turistima da -nemate parce pice ,vec komad-,do vredjanja,provokacija ,paljenje automobila i premlacivanja:think:

da ima do sada ikakav incident siguran sam da bi ga koljega mišonjo već našao, al u nedostatku toga dobre su i ovakve teme gdje neki konobar zavrne turistu, u jbte zaista nevjerovatno!!!

da ima do sada ikakav incident siguran sam da bi ga koljega mišonjo već našao, al u nedostatku toga dobre su i ovakve teme gdje neki konobar zavrne turistu, u jbte zaista nevjerovatno!!!

Da,postoji internet gde su cenzurisane vesti po pitanju tih incidenata koje sam naveo,pa da shvatim da ti se neda kopati po proslogodisnjim novinama,ovako sedis za netom,kompom..Pa,se potrudi da za 5 sekundi nadjes o navedenom.

Da,postoji internet gde su cenzurisane vesti po pitanju tih incidenata koje sam naveo,pa da shvatim da ti se neda kopati po proslogodisnjim novinama,ovako sedis za netom,kompom..Pa,se potrudi da za 5 sekundi nadjes o navedenom.

nisi me razumio, mislim na ovu godinu.
iskreno, mislio sam da će ove godine biti više ?izdarija kao odgovor na ono šta se radilo hrvatima u novom sadu i drugdje za vrijeme rukometnog prvenstva

a što se teme tiče ja bi strancima naplaćivao cestarinu skuplje nego hrvatskim državljanima, mi plaćamo cestarinu i kroz gorivo i prilikom registracije vozila.
po šemi 25 kuna hrv. državljani - 25 eura stranci
И странци плаћају гориво по истој цени, а не мислиш ваљда да је регистрација у тим државама бесплатна?

Back