Туризам и шопинг

Bio sam u Rimu prosle nedelje i svratio u Castel Romano Designer Outlet u blizini Rima. Cene su raznolike, nemojte se nadati mnogo nizim cenama nego kod nas (tako je u svim Outlet centrima u Italiji), ali je izbor robe znatno, znatno veci i po raznolikosti i po velicinama. Npr. za zene ima velicina od34-52.
U povratku svratili samo u Markoni centar u blizini Venecije, ogroooooman trzni centar, izbor robe fantastican, samo izbor cipela u radnji Scarpi&Scarpi za ne poverovati. Cene solidne, nesto skuplje, nesto jeftinije, supruga kupila sandale Estrada za 45 E, u sklopu je i Carefor(supermarket), za svakog ponesto.Markoni je od Palmanove jos oko stotinak km dalje

Covek kaze da vozi od stana i nazad ,mislim da je rekao 85 eura .Kaze kao da kjluceve od kombija i tttu se ostave stvari a on ode u hotel ,spava i uvece nazad\
.e sad mislim da je dobro zato sto moze da stane i pored nekih drugih radnji po zelji,ne znam ,ali sve nesto mislim da li je to ok.i mi bi isle za nas u kupovinu
:)
Skoknuo sam pre dva meseca do Trsta na dva dana, da vidim kako sada izgleda, poslednji put sam bio pre 32 godine :) Odvezli smo se na dan povratka, po preporuci, i do Palmanove ali me nije impresionirala... bila je nedelja, gužva, parking krcat Italijanima, pomislio sam valjda ne dolaze bez razloga u tolikom broju... ali, kažem, nisam se oduševio izborom.

Pre 10-ak dana smo išli u Beč i usput svratili u Parndorf. E, to je znatno veći outlet, ogroman izbor i dobra prilika da potrošiš gomilu Evra, ako ih imaš. Ne radi nedeljom, a sve ostale prednosti su na strani Parndorfa.

Poslednja izmena:
I ja bi da sopingujem u Palmanovi , pa mozemo posle kombijicem da skoknemo i do Milana ako ne bude sofer mnogo umoran za soping na visokom nivou, al samo da nadjem sponzora, evo oglas,za sve ponude - moze javno moze na pp prema zelji, godiste nebitno, pol takodje nebitan.

donamileva mi je poslala privatnu poruku sa pitanjem pa sam pomislio da bi bilo dobro da otvorimo temu sa ovim naslovom.

donamileva:
Molila bi te , ako ti nije teško da mi napišeš malo o Parndorfu, gde je , kakvu robu prodaje, od koliko do koliko radi...planiram u Beč pa ko velim da ne propustim...
Osim tog outleta ima li još nekih mesta gde je isplatljivo kupovati?

Mileva, outlet Parndorf je pored samog autoputa Budimpešta - Beč, na nekih 40km pre Beča, odnosno 30-ak km od ulaska u Austriju iz Mađarske. To je kao mali gradić sa par ulica gde ima oko 150 prodavnica - mnoge poznate robne marke imaju svoje prodavnice ovde a ima i nekih radnji koje obuhvataju više robnih marki. Šemu i opis imaš ovde u ovom pdf-u: http://www.etracker.de/lnkcnt.php?et=TU3Rr3&url=http://www.designer-outlet-parndorf.at/media%2FOnline_Shopping_Guide_English.pdf&lnkname=center+plan+english

Roba koju tu možeš naći je brendirana - originalna, nema bofl robe, zato su i cene jake, ali ipak za 20, 30 pa i 50% niže od cena TE ISTE robe u prodavnicama u centru Beča, Budimpešte, Bratislave, Praga i sl... Naravno, nećeš uvek od svakog brenda pronaći ono najaktuelnije, ili neće biti možda svih brojeva... ali zato je to outlet. Na primer, ja sam sebi kupio Salamander cipele za 62€ koje inače koštaju 89€ u istoj prodavnici u centru Beča (proverio sam) - i to je sve lepo obeleženo, dakle, piše kolika je redovna cena i za koliko možeš da ih kupiš tu.
Na prospektu imaš i radno vreme, važno je napomenuti da ne rade nedeljom.

Pored kupovine najkvalitetnije i skupe robe u Parndorfu, u centru Beča je i poznata dugaaačka ulica Mariahilfer strasse u kojoj ima puno prodavnica koje imaju pristojnu a znatno jeftiniju robu. Takvih prodavnica nema još kod nas, to su, na primer, C&A i H&M kuće gde su cene niske.

Ako putujete iz Niša do Beča, ja vam predlažem da uradite sledeće: krenite dan ranije nego što ste mislili, krenite ujutru oko 9 i oko 2 popodne, pre ulaska u Mađarsku, svratite u restoran Vinski Dvor u mestu Hajdukovo (blizu granice - lako nađeš na internetu), tu ručate, malo naparite oči lepotom objekta i okoline i onda nastavite dalje. Predveče ste na samoj mađarsko-austrijskoj granici gde ima nekoliko restorana/pansiona sa mađarske strane i gde možete večerati (za oko 10€ po osobi sa sve pićem). Videćete kod graničnog mesta Hegyeshalom, pored samog autoputa su Rosza čarda i Paprika čarda, oba smeštaja su dobra, ovaj drugi je u odličnim velikim sobama (do 50€ za dvoje, sa doručkom). Besplatan čuvani parking i besplatni brzi wireless internet se podrazumevaju.
Ujutru kad se odmorite i doručkujete, krenete prema Beču i nakon 30-ak km vam je Parndorf gde ćete puni snage, ako imate para, zaglaviti sigurno nekoliko sati :) Nemojte skretati u mesto Parndorf, nego pratite table "Design outlet Parndorf" pa tu skrenite, a i videćete ga pošto je pored samog autoputa.

Dakle Parndorf: Ako ste pre puta opljačkali neku banku ili kockarnicu, ili slično :mafijas:, onda možete da svratite u Burberry ili Escada prodavnicu, tamo će vam izotimati sav plen, bez obzira što je sva roba sa popustom :) Ima, verovatno, još takvih, ove dve su mi zapale za oko zbog veeelikih popusta, na primer u Burberry-ju fina prolećna jaknica/prsluk sa 450 na 250€... eeej, uštedeo si 200€ :per: Ili, u Escadi još više možeš da uštediš, večernji lep ženski blejzer sa 1300 na 900€, pa zamisli bre kol'ka je to ušteda :maramica:

Malo se šalim, ali ja sam ipak pobornik kupovine kvalitetne robe, ima tamo dosta drugih prodavnica i brendova čije su cene prihvatljive i za naše (malo dublje) džepove.

veliko hvala...
prikupljam informacije...
još nismo načisto šta hoćemo
Prva verzija bio je taj Beč u privatnoj režiji
sad imamo i mogućnost Praga preko agencije -problem je što nisam sigurna da će nam pasoši (predati pre nedelju dana) biti gotovi (reč je o prvomajskom putovanju)
Postaviću pitanje i na putnici svih zemalja...o tome šta treba videti, koje kafane neizostavno posetiti i sl..pa ako neko ima predloge neka navrati i tamo sa spisanijama

2ij20d0.jpg

veliko hvala...
prikupljam informacije...
još nismo načisto šta hoćemo
Prva verzija bio je taj Beč u privatnoj režiji
sad imamo i mogućnost Praga preko agencije -problem je što nisam sigurna da će nam pasoši (predati pre nedelju dana) biti gotovi (reč je o prvomajskom putovanju)
Postaviću pitanje i na putnici svih zemalja...o tome šta treba videti, koje kafane neizostavno posetiti i sl..pa ako neko ima predloge neka navrati i tamo sa spisanijama

...Milesa,

ako idesh do Praga, imash outlet na kod Brna...nije velik, ali mozhe da posluzhi... Parnordf je skuplji od Palmanove, to sam vecc pisao...takodje, poslednji X kada sam bio u Parndorfu, polovinom Januara 2010., nije bilo nichega, sve su nashi "nakupci" popazarili...Mariahilfer Strasse ( u Bechu ) je dobra za shopping...ali, Budimpeshta je jeftinija i od Becha, Bratislave i Praga...mislim samo na neke shopping mol-ove tamo...npr. Arkad ( pored Ikee ), Duna Plaza, West End pored Hiltona ( kod zheleznichke stanice ) i 1km od poslednjeg navedenog u Rakoci ut. ( pravac ka Hungaria Kt i Ikei ) je najvecci shopping mol u East Europe - Arena Plaza...svuda gde nije Eur, menjaj u menjachnicama...sretan shopping...

Poslednja izmena:
STA JE JEFTINIJE ,PALMANOVA ILI PANDORF ,I STA FALI PALMANOVI ,DA LI JE IZBOR MALI ILI STA . I KAKO ICI BILO GDE ,A KAZU DA JE ROSES FASHION PORED ZAGREBA EKSTRA POVOLJAN,MARKIRANIO SVE I TRI I PO SATA VOZNJE,DAJTE BRZO IDEJU

...po ko zna koji X ti pishem...Palmanova je jeftinija od Parndorf-a...u okolini imash 2 outleta ( za koje ja znam, pisao sam ti i o njima, jedan kod Venecije, drugi kod Udina )...Parndorf je vecci, ali, nakupci iz Srbije, Rumunije, Bugarske i dr. zemalja umeju da ga opustoshe, da nishta ne nadjesh ( onda liche na radnje u Zlobino vreme - mislim na ponudu ) u 130-140 radnji, osim u Escadi, i njima slichnim...lichno meni se to desilo polovinom Januara ove godine...
...pisao sam ti i o outlet-u blizu Zagreba..."fatash" pravac prema Mariboru...pa nekih 30-40km od Zagreba...imash i kod Ljubljane...tvoj je izbor gde cesh i chime cesh...

E AJDE DA VIDIM DA LI NEKO ZNA ZA OVAJ OUTLET,AKO JESTE NEKA NAPISE SVE O CENAMA ,O ROBI I OSTALO.HVALA:)
Тебе баш сврби десни длан. :)
Зар ти информације које си добила овде о Палманови, Парндорфу.... итд. нису довољне? Хоће ли следећа тема бити о Outletu код Љубљане можда?... Мораш одлучити шта хоћеш, јер ово овако постаје помало сморно. Уосталом кад кренеш за Палманову, све те успутне Outletе можеш обићи. ;)

И било би добро кад би искључила Caps Lock на тастатури... овако делује као да вичеш на нас. :)

Trzni sentar je dosta van Zagreba, mesto se zove Sveti Križ Začretje. To je jedno obično selo, koje je "mrtvo" čim padne mrak. Do tržnog sentra možeš doći auto putem (brži i bolji put, ali se plaća putarina) i starim putem, gde se ne plaća.
Centar je urađen kao zamak, ali prilično jeftino i brzo, tako da nije baš reprezentativan. Ima veliki parking, par kafića, menjačnice nema, a sve se plaća u kunama. Ako imaš karticu sa deviznim računom, možeš da je koristiš kao i kod nas. Ja sam tako plaćao.
Cene su niže nego kod nas i to često značajno niže, ali pošto je klasični outlet, nema svih brojeva, pa je verovatnoća da neđeš svoj broj mala.
Sve su firmirane stvari, kao što su Levis, Lee Cuper, S. Oliver, Disela, Nike, Timberland, Wrangler... imaju svoj sajt pa ih izguglaj, baš je dosta brendova zastupljeno.
Meni je bilo zanimljivo da pogledam, i nekoliko puta kupim, dečju obuću Froddo, koja je odlična. Stvari koje nisu iz poslednje kolekcije su veoma jeftine.
Ako ideš do Zagreba, a imaš vremna da svratiš i do ovog outleta, slobodno ga obiđi. Mislim da ti treba malo manje od pola časa iz Zagreba. Ako misliš da ideš samo zbog outleta, ne upuštaj sa na put.

Veoma bi bilo interesantno znati ko postavlja moderatore,Mislim da su neobrazovani i prevashodno nekulturni.!Da li je moguce da medju toliko obrazovane i vaspitane omladine ,postavljaju te persone ?

..." Veoma bi bilo interesantno znati " :hahaha: ( interesantna gramatichka postavka ) shta ti hoccesh...???...otvarash 55 varijaciju teme svih outlet-a u krugu od 700km...nas nekoliko smo ti pisali i pisali o svim moguccim...jedino shto nismo postavili fiskalne rachune nasheg shopinga u njima... ako te interesuje i outlet-i u Solunu, mogu i o njima...pa da zaokruzhimo prichu, ali i posle toga docci ccesh " k' nama" sa nebuloznim pitanjima, na koje uveliko imash napisane "outlet disertacije", pa Jope NOVE OUTLET Teme...:dash:...

... i ne treba da lupash glavu...konfuzija je sa "druge strane"...trazhiccu Nobelovu nagradu za temu Outlet-i u Jugoistochnoj Jevropi, treba samo da me "predlozhite"...:lol:

На предлог Необавештене, отварам ову тему, у којој се може писати о шопингу приликом путовања, или о путовањима ради шопинга... :)

Pozdrav za Vandu...pametna dosetka da se otvori tema o sopingu na ovom pdf-u...zainteresovani mirni a nama ne zauzima celu prvu stranu outlet soping...lepo draga:ok:

Back