Turčin u klanici izbo zemljaka: Ubistvo u Ćupriji, čovek preminuo na putu do bolnice

Sensei

Master
Moderator
Poruka
81.884
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Ćupriji uhapsili su S. H. (46), državljanina Turske, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo.

Kako se sumnja, on je danas oko 16,00 časova, na radnom mestu u klanici u okolini Ćuprije, oštrim predmetom ubo pedesetsedmogodišnjeg muškarca, takođe državljanina Turske, koji je na putu do bolnice preminuo.

Osumnjičeni je pobegao, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila.

https://www.novosti.rs/hronika/zloc...a-ubistvo-cupriji-covek-preminuo-putu-bolnice
1729633558553.png

trenutak besa, a onda vise godina robije...posle smirivanja besa, dolazi prvo da kajanja za ubistvo, a posle griza savesti...vecina ljudi, ima grizu savesti
To vecina se izgubilo , ali neki deo ima...ali cisto sumnjam da je vecina, jer vidis da ljudi podrazumevaju da su svi ljudi zli , to pomera u mozgu misli od grize savesti ka flegmatizmu....bar sto se toga tice, dok ostaje bitno to sto je kaznjen...tu nastupa kajanje, a ne zbog samog cina likvidacije..
I mislim nema to veze sa zaboravom, to je tek drugi fenomen....kad se osoba fokusira na sopstvenu emotivnu sliku a zaboravi svoje impulse koji su doveli do rezultata....malo cudan apsurd, zaborave emotivnu sliku , ali se secaju emotivnog besa sto su osudjeni...i zbog toga se kaju, sto je jos zanimljivije...ali se ne secaju besa, niti kajanja zbog ubistva.....
Dok ima dosta ljudi koji ne razmisljaju o sebi kao coveku , ali razmisljaju o zrtvi kao zrtvi , tj stvarno prozivljavaju grizu savesti , bez spajanja sebe kao coveka sa tim delom, sto opet nije dobro , jer pate ali ne sazrevaju....nego se kaznjavaju i okrecu kaznjavanju...
Po meni najbolje je ako vec imas grizu savesti , da to i iskoristis pa prodjes kroz sazrevanje i preispitivanje svojih reakcija...to se vidi na zatvoreniku, eto bas to , da li prolazi preispitivanje svojih reakcija....ili samo svoje krivice...

Mnogi utrnu, video sam to ....kao da se udalje i zaborave zasto su tu....ne secaju se...

Back