tupperware

• Začetnik teme Začetnik teme pajamaca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tupperware je fenomenalan. Ja sam od skora pocela da ga koristim a i da radim.Pruza Vam se prilika da zaradite i da dodjete do posuda koje su ne zamenljive u kuhinji sto se tice cuvanja hrane i ustede novca. Moj muz je bio nepoverljiv ,kao i svi muskarci, ali kada mi je izrendan kupus stajao nedelju dana u frizideru i izgledao kao da sam ga juce izrendala, on se odusevio.
Drzala sam prezentacije i mnogi ljudi beze od toga ali to je tako dobro druzenje. Prosto se pretvori u zurku. Mi malo i kuvamo na tupperwerov nacin, napravimo neke kolacice i u tome svi ucestvuju. Naravno domacice za svoje gostoprimstvo dobijaju poklon prvo od mene a posle i od Tupperware.
Ono sto je bitno. Nema smaranja. Ja prva ne volim da me neko smara kupi...kupi....
Sta mislite o svemu ovome?

"Kraljica" sluzi za mucenje mikserom illi rucno a osnovna namena je dizanje kiselog testa.
Stranice te posude su duple tako da je neposredno pre upotrebe mozete ugrejati tako sto ce te sipati vrucu vudu u nju i ostaviti par minuta. Nakon toga vodu prospite i zamesite u njoj testo. Na tuppeware nacin svi potrebni sastojci se jednostavno stave u nju, posuda se zatvori i onda mucka (pri tome drzite sredisnji poklopac koji moze da se otvori). Ostavite je da miruje i nakom 25-30 min testo ce se podici.
Onaj ko mesi testa zna da je za dizanje potrebno 1H do 1,5H.
Mene licno je ova posuda odusevila zato sto mi u kuci volimo da jedemo krofne ali me mrzelo da se petljam sa njima po vise sati cekajuci da se digne testo.
"Kraljica" je bila prva posuda koju sam kupila. Naravno u njoj mozete recimo cuvati salatu u fruzideru, voce itd.
Nadam se da sam pomogla

Upooomoooc! Poucena prijatnim iskustvima prijateljica kupila sam ciniju "kraljica" od 5l. I? Ama bas nista. Radila sve sto bi trebalo: prvo toplom vodom, pa onda muckala zatvorenu,cekala satima...Testo nadolazi kao i obicno. 1h-1.5h. Pri tom mi se nikada poklopac nije otvorio. NIKADA. Zena od koje sam je uzela nije voljna da primi reklamaciju. Sta da radim? Cena cinije nije nimalo naivna,a i mama moje drugarice ima isti problem sa takvom cinijom...

Kutija za hleb
čuva svežinu kako vekne hleba tako isto i isečenog na kriške
treba joj da se par puta otvori poklopac na dan, i ne sme da stoji na izvoru toplote
tako da ako postupamo po uputstvima upotrebe hleb će dugo imati svežinu i ne može se desiti da se osusi niti da se ubuđa.

Imam kutiju za hleb i uopšte nisam zadovoljna.Isečene kriške se osuše preko noći kao da nisu ni bile u kutiji.Hleb u komadu je posle dva dana suv kao i ranije.
Kod mene u uputstvu piše da se ne ostavlja otvoren poklopac i da se kutija pere,ali neznam koliko često.

Valja, ja imam kutiju za hleb, koja izgleda bas kao obicna cetvrtasta kutija bele boje sa zutim poklopcem. Jako sam zadovoljna ocuvanjem svezine hleba u njoj. Rekla mi je prijateljica koja se ranije bavila Tapp. da su kutije koje su radjene kao prave kutije za hleb( one sa zutom kondenz resetkom koja se podize) manje kvalitetne od ove moje-iako su skuplje...Moja izgleda jako prosto,ali radi posao!

Ne mogu da verujem!Ja imam ovu drugu, a žena od koje sam kupila rekla mi je da su ove nove bolje jer sada kondenz rešetka stoji na sredini a ne gore kao pre.Kod nje navodno hleb ostane svež po 5-6 dana a kod mene 1.:dontunderstand:
Mislila sam da kupim i kutiju za sir ali :think: jer i na radi na principu kontrole vlage.

Imam tu kutiju za sir. Onu srednju-cetvrtastu. O.K. je,ali je iskljucivo za sir>CITAJ KACKAVALJ<! Iako je reklamiraju za svasta nesto,ona je bas za sir. Sve druge namirnice u njoj posle nekog vremena postanu lepljive( probala sa sunkom). To NEKO VREME je,otprilike, nedelju dana. Ako mene slusas, uzmi za beli sir one plavo-zelene pravougaone sa gumom u poklopcu. Jeftinije su, a ucinak im je isti,ako ne i bolji! Srecno!

:telefon:Kraljice 2 razmisljam u cemu bi bio problem sa tvojom "kraljicom". Poklopac i ne mora da ti se otvori. Nije ni meni. Prvo ta posuda je bas velika od 5l. Ako u njoj zamesis testo sa manje brasna ne moze ni da nadodje toliko da bi bila puna posuda (samo se u tom slucaju poklopac otvori). Mozda zbog velicine i ne nadolazi tako brzo testo. Probaj da zamesis testo sa 2kg brasna.
Inace posude za sir sa kondenz control resetkom su iskljucivo za kackavalj. Moze se u njoj drzati recimo dinja a za suvomesnato imaju sada nove posude pa i za kackavalj koji je secen na listice. Posude imaju resetku pa mozete i sveze meso drzati u njima.
Tih posuda nema u katalogu. Ponuda je jos ove nedelje.
U pravu si sto se tice posuda za beli sir. Najboje su upravo univerzalne sa poklopcem koji ima silikonski obruc tako da potpuno zatvara posudu tj. hermeticki. Naravno ona sluzi i za kuvanu hranu, peceno meso, suve namirnice u ostavi.

Poslednja izmena:
Draga Branka, HVALA BOGU, da je iko ko se bavi Tupp. odgovorio na moju poruku. Moguce je, da je bas to sto si navela, problem moje cinije?! Kolicina brasna! Iskreno, o tome nisam razmisljala. Probam sledeci put, bas sa tom kolicinom i javljam ti. A, reci mi, molim te, nesto vise o tim posudama za suvomesnate proizvode...Ako ih nema u katalogu sa sajta, da li nam ih ti mozes ovde postaviti? Volela bih da ih vidim...Pozz.

Hvala. Pogledala...Posto CheeSmart posudu vec imam,reci mi,molim te, na kom principu radi dublja posuda? Cini mi se da ona nema nikakvu resetku...Ili se varam?! Sta je cini posudom za suvomesnato? P. S Obavezno mi salji nedeljne akcije! Volela bih da sam u toku, a posto mi nista posebno ne treba, uzimacu povremeno "KORISNO A SA POVOLJNOM CENOM" Kraljica BG

Ta posuda ne zatvara se sa hermetickim poklopcem. Suhomesnato i meso ne treba drzati pod hermetickim poklopcem koji je ne propusta vazduh. Inace za ovakva objasnjenja najbolje je da pozoves drugarice na druzenje a ja sam voljna da donesem posude pa bi vam objasnila sve sto vas interesuje.

Zdravo svima!
cula sam da su sada na snizenju posude nova klasika za voce i povrce. Taman sada kada ide leto a i da od aprila ide novi katalog sa novim cenama :telefon:

Joj! trebalo bi kupovati sada do 04.aprila moze da se uzima po starim cenama. Ima nekih posuda koje sam zelela da kupim kao sto je fridge smart za cuvanje povrca u frizideru. Fenomenalna stvar. Posuda ima ventile na sebi koji u zavisnosti od povrca koje drzite regulise protok vazduha a dno im je rebrasto tako da kondenz koji se stvara u posudi ne dodiruje povrce i ono tako dugo ostaje sveze.
Sto je najgore neke posude izlaze iz kataloga :besna:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back