Tuđman: Slobo, bićemo najbolji saveznici !

E još kad je ta njihova veza provaljena .
photoregionhrvatskafera.jpg

:super:
 
Ta podela BIH je nesto najrealnje sa Hrvatima sa obzirom da smoj jos u 9 veku delili BIH sa Hrvatima. Odnosno Srpske i Hrvatske knezevine.
S aobzirom da je po tom pitanju Tudjman imao velike "apetite" to nije bilo ostvarivo.

Zvonimir Trajkovic, dugogodišnji Miloševicev, a potom Karadžicev najbliži savjetnik je izjavio u jednom interviju>

I Ja sam jedan od ucesnika tih razgovora iz 1991. ali mislim da sam u predhodnim redovima objasnijo da je to bila inicijativa Tudjmana koja je kod nas ocenjena kao neprihvatljiva jer smo mi imali vec neke jasne naznake o namerama stvaranja velike hrvatske i nikakva podela Bosne nam nije odgovarala.

U Beogradu se na tu temu nikada nije razmišljalo, to je od Miloševica tražio Tudjman. Miloševic je pokušavao da citavu Bosnu zadrži u okviru Jugoslavije. Tudjman je preko Šarinica pokušao kod Miloševica da izdejstvuje podelu Bosne, koja je zapravo bila zamka za Miloševica. Mu smo tu varijantu tada u kabinetu svestrano analizirali i rekli da je to cista podvala i da oko toga ne treba ulaziti ni u kakve diskusije. Ta varijanta bi nas uvukla u sukobe sa muslimanima, a Hrvati bi dobili ciste srpske teritorije od reke Bosne pa naviše. Ono “S” koje koje je Tudjman Pediju Ešdaunu nacrtao na salveti, znacio je da nama ustupe malo prostora oko Banjaluke ali ne i Banjaluku a da se Hrvtaskoj i Dalmaciji obezbedi veliko zaledje. U toj kombinaciji mi smo gubili Liku, Kordun, Baniju, celu Republiku Srpsku Krajinu, gubili pola dela današnje Republike Srpske narocito Prijedor, Bosanski Novi i ostalo. Po toj podeli mi bi dobili 80 odsto muslimanskog življa, a oni bi dobili 50 odsto teritorije Bosne i Hercegovine plus celu RSK. I Miloševic je shvatio da je to cista glupost i navlakuša na koju ne treba reagovati. Bili smo na stanovištu da je najbolje za sve da cela Bosna i Hercegovina ostane u ostatku Jugoslavije pa makar toj republici dali i specijalni status ali se taj plan nije mogao da realizuje pod dodatnim pritiskom Nemacke i Zapada.

http://www.trajkovic.rs/intervjui/bosna/05.06.2002.html
 
pa šta im se desilo pa ne ostvariše ideju... muslimani ih nisu sprečavali sigurno :D

пропашћу сфрј пропао је и велики експеримент заједничког живота различитих етничких група којим је требало да владају анационалне тикве без корена заједно са најтврђим националистима минорних етноса, нешто попут секти. није помогло ни то што се користио један језик, верски чинилац се показао као јачи и са већим утицајем. то је веома забринуло оне који су цео експеримент и организовали јер је требало да сфрј послужи као пример и за друге сличне експерименте, другим речима нсп је доживео први озбиљни пораз управо у сфрј. наставак је лудачка прича да су за распад сфрј одговорни они који су направили југославију и једини остали верни датој речи да ће је бранити. маске су пале, све је лаж, срби треба да се помире са чињеницом да се непријатељу не може угодити и да је потпуно бесмислено то уопште пробавати. када поново дође до обрачуна треба бити немилосрдан и наплатити све дугове, раскопати све тајне архиве непријатеља и све објавити светској јавности.
 
А како их је то леба ти издао? Тако што је на крају препустио Барању, Источну Славонију, Западни Срем?
Након пада Книна?

Zato što ih je od početka 90. obmanjivao da nikako ne treba da prihvate da žive u Hrvatskoj, ni pod kojim uslovima i podstrekavao ih na oružanu pobunu,organizovao i finansirao im istu ,sve vreme pružajući uverenje da treba samo da pokazuju qurac Hrvatima i celoj medjunarodnoj zajednici ,a da će on stati iza njih i da će se na kraju njihova paradržava pripojiti Srbiji .
A onda ih je posle ko poslednja funjara prodao u dogovoru sa Tudjmanom i ostavio ih da beže na traktorima , da im pale kuće i ubijaju babe i dede koji nisi stigli da zbrišu.
Kao scena u FF kad pošalju nekog klinca ispred onog Milvolovog ili Arsenalovog paba da ih loži da izadju , a onda odjednom svi iz pozadine nagrnu na ove iz paba , e to je isti qurac samo što je Sloba poslao klinca do paba da prvocira , onda kad su oni (tj. ustaše) izleteli iz njega klinac skontao da je ostao sam , a da su oni koji su ga ložili nestali i naravno dobio po pizzi . :(
 

Back
Top