Tuđman je strašno želeo manje Srba u Hrvatskoj

KianyRiws

Ističe se
Poruka
2.747
ZAGREB - Franjo Tuđman je strastveno želeo da u Hrvatskoj bude što manje Srba, i to je na razne načine pokušavao, rekao je hrvatski pisac i novinar Slavko Goldštajn za današnji riječki "Novi list".Goldštajn, kako kaže, iz ličnog poznanstva sa bivšim hrvatskim predsednikom, može zamisliti da je Tuđman, kada se 1995. godine odlučivalo o akciji Oluja, bio jako zadovoljan činjenicom da mnogi Srbi već odlaze.
"Tuđman nije imao čvrsti plan, ali je pokušavao nešto da dogovori s Miloševićem, a puno više potpisujući s Dobricom Ćosićem, kao predsednikom Republike Srbije, međudržavni sporazum o humanom preseljenju'', rekao je Goldštajn dodajući da je humano preseljenje čak i počelo.
''Iz požeške kotline jedna je grupa otišla u Srbiju, jedna grupa iz Vojvodine došla je u Hrvatsku, i Tuđman je bio srećan da se to tako rešava, ali se ubrzo pokazalo da je neostvarivo i da nije humano, već nehumano", naveo je Goldštajn. ceo tekst na http://www.blic.rs/Vesti/Politika/251279/Novinar-Tudjman-je-strasno-zeleo-manje-Srba-u-Hrvatskoj

Sve ono sto je velika vecina nas znala,a naravno nije mogla nista da uradi,danas pomalo izlazi na povrsinu javno,cak i HR u kojoj smo najmanje rado vidjeni.Da li ce politicko rukovodstvo Srbije pokrenuti malo kurs prema HR imajucu u vidu da Krajisnici zive ovde bez icega,da im je oduzete imovina najverovatnije zauvek i da je to tamo procenjeno na ~30 milijardi eura(naravno pre rusenja)???Ono sto je najtragicnije u celom priznanju Goldstajna jeste cinjenica da su se Tudjman i Milosevic izgleda svo vreme rata dogovarali,pa se postavlja pitanje,,Da li je Krajina zrtvovana namerno?",pa ako jeste onda se namece i odgovor da nije samo Tudjman kriv ,vec i Milosevic,koji je katastrofalno lose vodio svoj narod,a nije zeleo da ode sa vlasti.

pa ako jeste onda se namece i odgovor da nije samo Tudjman kriv ,vec i Milosevic,koji je katastrofalno lose vodio svoj narod,a nije zeleo da ode sa vlasti.
Nemoj zaboraviti da Hrvatima, pa i ovom Goldstajnu koji zastupa hrvatske interese, ne preostaje nista drugo nego da pokusaju da sad posle svega krivicu "podele" sa Srbima, i tako opet skinu nejvecu odgovornost sa sebe. Podsecam da je se do skora vikalo i drekalo kako su SAMO Srbi krivi, a oni se jadnici branili. Sad kad su saterani u cosak, zadovoljavaju se i time da pola krivice preuzmu na sebe. E ne moze to taako, mi smo znali onda kao sto znamo i sad da su SAMO oni krivi, i tu nema pomeranja kursa, hocu kakim, necu kakim.

pa ako jeste onda se namece i odgovor da nije samo Tudjman kriv ,vec i Milosevic,koji je katastrofalno lose vodio svoj narod,a nije zeleo da ode sa vlasti.
Nemoj zaboraviti da Hrvatima, pa i ovom Goldstajnu koji zastupa hrvatske interese, ne preostaje nista drugo nego da pokusaju da sad posle svega krivicu "podele" sa Srbima, i tako opet skinu nejvecu odgovornost sa sebe. Podsecam da je se do skora vikalo i drekalo kako su SAMO Srbi krivi, a oni se jadnici branili. Sad kad su saterani u cosak, zadovoljavaju se i time da pola krivice preuzmu na sebe. E ne moze to taako, mi smo znali onda kao sto znamo i sad da su SAMO oni krivi, i tu nema pomeranja kursa, hocu kakim, necu kakim.
Znam ja dobro ko je kriv,ali da smo mogli da budemo danas svoji na svome i da im ne dozvolimo da nas proteraju,to takodjer dobro znam.Milosevic nije dobro vodio nas narod i mi danas jesmo tu gde jesmo,kako mi Krajisnici,tako i Srpska,pa i Kosovari.Nikada Hrvatima nije uspelo da bilo kada i bilo koga pobede u ratu,a to im je tada uspelo.Na kraju krajeva,po planu Sajrusa Vensa,Srbija je potpisala taj dokument po kojem je duzna bila intervenisati,ne samo politicki nego i vojno,u slucaju da plan bude prekrsen.Miosevic nikada nije intervenisao..ni kada je plan prekrsen u operaijma,,Miljevacki plato",,Maslenica",ni ,,Medacki dzep", ni ,,Bljesak" ni ,,Oluja".Zar nije bilo postenije da je odmah rekao rukovodecim ljudima Krajine,,Mi vam ne mozemo ili necemo pomoci."??? nego da je ispalo sve kako je ispalo.Mi bi se u naredne godine-dve pokupili,prodali sto se moze prodati,niko ne bi stradao,narod bi se brojcano sacuvao,mnogo manje bi ih otislo za dijasporu,sacuvali bi znaci nacionalno bice-a ne da nam danas njihova deca zaboravljaju srpski jezik,a za Krajinu ne zele ni da cuju....Poraz od Hrvata je nasa najveca sramota i uvod u sve ostale sramote.

Goldstein je Židov, učesnik NOB-a i jedan od osnivača HSLS-a prve stranke u RH. Da zastupa trenutnu vlast ne bi davao ovakve izjave.

SAMO je malo pretenciozna riječ...

ZAGREB - Franjo Tuđman je strastveno želeo da u Hrvatskoj bude što manje Srba, i to je na razne načine pokušavao, rekao je hrvatski pisac i novinar Slavko Goldštajn za današnji riječki "Novi list".Goldštajn, kako kaže, iz ličnog poznanstva sa bivšim hrvatskim predsednikom, može zamisliti da je Tuđman, kada se 1995. godine odlučivalo o akciji Oluja, bio jako zadovoljan činjenicom da mnogi Srbi već odlaze.
"Tuđman nije imao čvrsti plan, ali je pokušavao nešto da dogovori s Miloševićem, a puno više potpisujući s Dobricom Ćosićem, kao predsednikom Republike Srbije, međudržavni sporazum o humanom preseljenju'', rekao je Goldštajn dodajući da je humano preseljenje čak i počelo.
''Iz požeške kotline jedna je grupa otišla u Srbiju, jedna grupa iz Vojvodine došla je u Hrvatsku, i Tuđman je bio srećan da se to tako rešava, ali se ubrzo pokazalo da je neostvarivo i da nije humano, već nehumano", naveo je Goldštajn. ceo tekst na http://www.blic.rs/Vesti/Politika/251279/Novinar-Tudjman-je-strasno-zeleo-manje-Srba-u-Hrvatskoj

Sve ono sto je velika vecina nas znala,a naravno nije mogla nista da uradi,danas pomalo izlazi na povrsinu javno,cak i HR u kojoj smo najmanje rado vidjeni.Da li ce politicko rukovodstvo Srbije pokrenuti malo kurs prema HR imajucu u vidu da Krajisnici zive ovde bez icega,da im je oduzete imovina najverovatnije zauvek i da je to tamo procenjeno na ~30 milijardi eura(naravno pre rusenja)???Ono sto je najtragicnije u celom priznanju Goldstajna jeste cinjenica da su se Tudjman i Milosevic izgleda svo vreme rata dogovarali,pa se postavlja pitanje,,Da li je Krajina zrtvovana namerno?",pa ako jeste onda se namece i odgovor da nije samo Tudjman kriv ,vec i Milosevic,koji je katastrofalno lose vodio svoj narod,a nije zeleo da ode sa vlasti.

Ако уопште постоји било какав "СПОРАЗУМ" као што наводи овај Чивутин - треба ИНСИСТИРАТИ НА ЊЕГОВОМ ОБЕЛОДАЊИВАЊУ И ОТКРИВАЊУ - да видимо сви о чему се ту ради??? Треба тражити од оног што ради НА ДОСТУПНОСТИ ИНФОРМАЦИЈА ПА ДА ВИДИМО... лично сам запрепашћен да је уопште могуће да тако нешто постоји...

Ако уопште постоји било какав "СПОРАЗУМ" као што наводи овај Чивутин - треба ИНСИСТИРАТИ НА ЊЕГОВОМ ОБЕЛОДАЊИВАЊУ И ОТКРИВАЊУ - да видимо сви о чему се ту ради??? Треба тражити од оног што ради НА ДОСТУПНОСТИ ИНФОРМАЦИЈА ПА ДА ВИДИМО... лично сам запрепашћен да је уопште могуће да тако нешто постоји...

Mnogo mi se ti nesto zaprepascujes!!
Uopste nije nepoznata zabluda kod srpskih "elita" da su remetilacki faktor
izmedju "bratskih naroda" upravo Srbi iz SR. Hrvatske, pa bi se resenjem tog
"problema" trajno resili problemi i nastupilo vreme bratske idile na balkanu!!!

Naravno na tom srbozdernom **********skom talasu zajedno su plovili
i "zivi svetac" i zvaljavi knjizevnik, "otac nacije", uz sadejstvo titinih pionira Slobe, Bore, Veljka, i ostalih iskompleksiranih srpskih kvaziintelektualaca zeljnih osvete
prekodrincima zbog svoje frustriranosti i neostvarenih akademskih snova!!!!!!

Pa, nastupi li bratska idila sa Hrvatima, sta bi????
Dzaba ih mitiste i sa pristankom da im ekonomska kolonija budete,
pjesma o Juri i Bobanu, sve cesci je repertoar u Hrvatskoj!!!!

Poslednja izmena:
Mnogo mi se ti nesto zaprepascujes!!
Uopste nije nepoznata zabluda kod srpskih "elita" da su remetilacki faktor
izmedju "bratskih naroda" upravo Srbi iz SR. Hrvatske, pa bi se resenjem tog
"problema" trajno resili problemi i nastupilo vreme bratske idile na balkanu!!!

Naravno na tom srbozdernom **********skom talasu zajedno su plovili
i "zivi svetac" i zvaljavi knjizevnik, "otac nacije", uz sadejstvo titinih pionira Slobe, Bore, Veljka, i ostalih iskompleksiranih srpskih kvaziintelektualaca zeljnih osvete
prekodrincima zbog svoje frustriranosti i neostvarenih akademskih snova!!!!!!

Pa, nastupi li bratska idila sa Hrvatima, sta bi????
Dzaba ih mitiste i sa pristankom da im ekonomska kolonija budete,
pjesma o Juri i Bobanu, sve cesci je repertoar u Hrvatskoj!!!!

А јеси ли ти ВИДЕО НЕКИ ТАКАВ ДОКУМЕНТ??? Ја нисам - и просто ипак не могу да верујем да би Добрица Ћосић тако нешто урадио иако о комуњарама мислим све најгоре...

А јеси ли ти ВИДЕО НЕКИ ТАКАВ ДОКУМЕНТ??? Ја нисам - и просто ипак не могу да верујем да би Добрица Ћосић тако нешто урадио иако о комуњарама мислим све најгоре...
Ne samo Dobrica Ćosić nego i Milošević.Koliko je zaista bilo dokumenata o tim antisrpskim aktivnostima a koliko su to tvrđenja Hrvata i njihovih saveznika,domaćih komunožutaća?

Družinu ''Sinji galeb'' sam čitao u osnovnoj školi i koliko se sećam,napisao je Slovenac.I na ovim slikama se vidi da ćelavci nose marame a nemam pojma koji si ti od njih.

ne vidiš dobro ??? nijedan čelav u lađi nema

Већа вам застава него чамац, у кавом је сада стању хрватска морнарица?
ne brini ti za našu mornaricu mi je barem imamo ;)

Back