Tuča monaha u Gračanici

:eek:

Ebt, ne verujem da ima takvih bolida. :dash:

Čitam ovde postove neke i stvarno se smejem................, u stvari ovde ima toliko onih koji "sve znaju......,a ništa ne znaju".........

Kada bi vam pisao da sam lično ja i moj stric učestvovali u izgradnji jednog manastira uz njegovu svesrdnu pomoć, na samoj granici, i o tome da odlično zna vladiku "Raška":D......., ne bi ste mi verovali............

Ionako ovde, su najinteresantniji oni koji najviše jedu govna.........., za džabe.........

images
artemije-clinton.gif

Imamo uticajne prijatelje... :super:

А, Артемију могу да поручим:
"Ко с` жутима тикве сади саме му се о главу олупају..."

Вала баш и не само са жутима, већ и са Клинтоном и Мадлен Олбрајт и ко ради о глави легалном и легитимном
председнику. Рачуни увек дођу на наплату.

Вала баш и не само са жутима, већ и са Клинтоном и Мадлен Олбрајт и ко ради о глави легалном и легитимном
Bog je presudio da je predsednik ispravan i više uradio za Srbe na Kosmetu od vladike...........

p.s. tad nismo ni imali maltene predsednika....

Ne vidim problem u pljuvanju Sloba, čovek ima mišljenje i ima pravo da ga izn ese. Ne vidim problem ni u sastajanju sa zapadnim liderima koji su nam činili zlo, ali eto, ja vidim problem u tome kako se prema njima ophodi, ako su informacije o ljubljenju Olbrajtove u ruku tačne

Па нак он проба да добије само десети део гласова народа које је Слоба, па нека га пљује, ако је уопште
примерено да попови "пљују".
Много је та поповска братија постала бахата, од кад је засела у џипове и аудије, док народ гладује!
Срам их било! И то су као неки духовни вође!

Прво, немој таквим тоном да ми се обраћаш, јер се ја теби не обраћам таквим примитивним тоном! :rtfm:

Друго, рекла сам да га физикус и "дело" сврставају у кепеце, а то друго си прескочио. И иза тога стојим.

Треће, патријарха Павла нисам помињала и немој га уплитати у ову причу, он је био човек сасвим другог кова.

Rugala si se nečijem fizičkom nedostatku, iozmeđu ostalog, što je vrhunac primitivizma, pa nisam osećao potrebu da ti lepo odgovorim, ali sam osetio itekakvu potrebu da ti odgovorim.

Da, došlo mu je na naplatu što je sprečio oduzimanje mitre patrijarhu Pavlu, i ustoličenje novog patrijarha pored još živoga Pavla.

Па нак он проба да добије само десети део гласова народа које је Слоба, па нека га пљује, ако је уопште
примерено да попови "пљују".
Много је та поповска братија постала бахата, од кад је засела у џипове и аудије, док народ гладује!

Stvarno, sram ih bilo! Zašto nisu kao žuti Marko, sin tvoga ljubljenog Slobe, nosili gajbe, pa uštedeli za Audije i džipove? Stvarno bezobrazluk jedan popovski. :lol:

Rugala si se nečijem fizičkom nedostatku, iozmeđu ostalog, što je vrhunac primitivizma, pa nisam osećao potrebu da ti lepo odgovorim, ali sam osetio itekakvu potrebu da ti odgovorim.

Јел то теби било упућено?! Зашто си се ти осетио прозван да браниш, уз вређање некога ко само износи своје
мишљење, не вређајући ни тебе, ни остале форумаше, а кепец је метафора, за типове тог менталног склопа.
Јел то будућност Србије у православној талибанштини?! Хвала лепо! :rtfm:

Једна од основних особина свештеног лица мора да буде - скромност.
Као свештеници, свој живот су посветили духовном а не световном.
Многи су показали да су им превагнуле световне вредности, да су подлегли материјалном. Бесна кола, џипови, владичански дворови опремљени као прави дворци .... зар то треба да буде одлика свештеника? Зар Качевенда треба да живи у простору опремљеном као да је Мишковићев дом? И да још каже да све то неће понети у гроб? Такви као он треба да се стиде оне мантије што је носе.
Једина права свештена лица су монаси по манастирима. Посебно оним који се налазе негде у забити, далеко од света. То су права свештена лица, прави духовници. А ови попови по градовима, посебно већим, постадоше ''тржишни свештеници''. Част изузецима.

Da, došlo mu je na naplatu što je sprečio oduzimanje mitre patrijarhu Pavlu, i ustoličenje novog patrijarha pored još živoga Pavla.

Не интересују ме ти унутарцрквени марифетлуци, о неком стичем утисак кад ступи у јавни живот и почне да се
петља у оно чему није дорастао и тада с пуним правом износим своје мишљење јавно.

23:46
ПАТРИЈАРХ: ЦРКВА ЋЕ НАЋИ НАЈБОЉЕ РЕШЕЊЕ ЗА ЕПАРХИЈУ
ЧАЧАК – Поводом одлуке Синода Српске парвославне цркве о разрешењу владике Артемија, патријарх српски Иринеј изјавио је како је уверен да ће СПЦ наћи најбоље решење за превазилажење проблема у Епархији рашко-призренској.
„Епископ Артемије је добар и честит човек, али је послове био превише препустио другима који су га компромитовали”, изјавио је патријарх Иринеј за Телевизију Чачак.
Синод СПЦ разрешио је епископа Артемија дужности управљања Рашко-призренском епархијом због неспремности да извршава одлуке Синода и Сабора, као и због сазнања да постоје велике неправилности, нејасноће, па чак и злоупотребе појединих лица и институција у тој епархији.
Епископ бачки Иринеј саопштио је да Артемије остаје епископ, али нема право управљања епархијом до завршетка процеса утврђивања његове канонске одговорности, који је Синод такође јуче покренуо.

Stvarno, sram ih bilo! Zašto nisu kao žuti Marko, sin tvoga ljubljenog Slobe, nosili gajbe, pa uštedeli za Audije i džipove? Stvarno bezobrazluk jedan popovski. :lol:

За "мог" Слобу су гласали милиони грађана. Он је имао легитимитет који му је дат од народа и као световни
човек и више пута биран председник њему је и приличило да се вози у председничкој лимузини.

• Podržavam
Reactions: 27E
Једна од основних особина свештеног лица мора да буде - скромност.
Као свештеници, свој живот су посветили духовном а не световном.
Многи су показали да су им превагнуле световне вредности, да су подлегли материјалном. Бесна кола, џипови, владичански дворови опремљени као прави дворци .... зар то треба да буде одлика свештеника? Зар Качевенда треба да живи у простору опремљеном као да је Мишковићев дом? И да још каже да све то неће понети у гроб? Такви као он треба да се стиде оне мантије што је носе.
Једина права свештена лица су монаси по манастирима. Посебно оним који се налазе негде у забити, далеко од света. То су права свештена лица, прави духовници. А ови попови по градовима, посебно већим, постадоше ''тржишни свештеници''. Част изузецима.

Наравно, али не знам из којих разлога то ови православни талибани негирају?

За "мог" Слобу су гласали милиони грађана. Он је имао легитимитет који му је дат од народа и као световни
човек и више пута биран председник њему је и приличило да се вози у председничкој лимузини.

Ma ja sam ti govorio o Žutom Marku, a Slobu sam spomenuo samo da znaš o kom Marku je reč.

I.... čime je Marko zaslužio da ima sve što ima? Ah...da... Kako sam zaboravan.... Nosio je gajbe.

SNS tvrdi da nije umešana u incident u Gračanici

Tanjug | 14. 02. 2010. - 23:43h
Opštinski poverenik Srpske napredne stranke za grad Prištinu Nebojša Nikolić demantovao je večeras da ta stranka ima veze sa današnjim incidentom i okupljanjem pristalica vladike Artemija u manastiru Gračanica, istakavši da SNS nije sklona mešanju u život i poredak Srpske pravoslavne crkve.

Bivši član Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije Ranđel Nojkić izjavio je ranije večeras Tanjugu da je među ljudima, koji su organizovano došli kako bi prižili podršku rezrešenom vladiki Artemiju, video i poverenika SNS-a za severni deo Kosova Bojana Jakovljevića.
Nikolić je kazao da mu nije poznato da je poverenik SNS-a Jakovljević danas bio u Gračanici, negirajući svake navode o umešanosti te stranke u incident u manastiru Gračanica, izmedju pristalica razrešenog vladike Artemija i pristalica novimenovanog administratora eparhije raško-prizrenske vladike Atanasija I njegovog pomoćnika vladike Teodosija.
“Nije mi poznato da je Jakovljević bio danas u Gračanici. Iako jeste, onda sigurno nije u svojstvu predstavnika SNS-a. Koliko je meni poznato, Jakovljević je član crkvenog odbora, crkvene opštine u Leposaviću. Nije isključeno da je on bio u Gračanici u tom svojstvu”, rekao je Nikolić.
Randjel Nojkić je agenciji Tanjug kazao da je u današnjem incidentu u manastiru Gračanica učestvovalo nekoliko desetina civila koji su organizovano stigli iz severnog dela Kosova. Nojkić je precizirao da je pedestak civila iz severnog dela Kosova u Gračanicu stiglo autobusom, kombijem, kao i privatnim vozilima.
Oni su, dodao je Nojkić, zajedno sa monasima iz Crne reke i drugih manastira sa severa Eparhije raško-prizrenske učestvovali u provaljivanju jedne od kapija manstira Gračanica, nakon čega je došlo do sukoba i manjeg fizičkog nasrtaja na monahe "lojalne" vladikama Atanasiju i Teodosiju.

Ma ja sam ti govorio o Žutom Marku, a Slobu sam spomenuo samo da znaš o kom Marku je reč.

I.... čime je Marko zaslužio da ima sve što ima? Ah...da... Kako sam zaboravan.... Nosio je gajbe.

А шта је он био? Председник, премијер, владика, министар....? Као неко ко није јавна личност, он ме апсолутно није занимао.

А чиме су сви ови што данас возе џипове и имају луксузне виле и станове, заслужили то што имају?
И чиме су попови заслужили да се возе у џиповима, аудијима и имају луксузне гајбе, а заветовали
су се на скромност у служби Богу?

А шта је он био? Председник, премијер, владика, министар....? Као неко ко није јавна личност, он ме апсолутно није занимао.

А чиме су сви ови што данас возе џипове и имају луксузне виле и станове, заслужили то што имају?
И чиме су попови заслужили да се возе у џиповима, аудијима и имају луксузне гајбе, а заветовали
су се на скромност у служби Богу?

A cime je Sloba bio zasluzio onoliki luksuz, a?:roll::evil::lol:

A cime je Sloba bio zasluzio onoliki luksuz, a?:roll::evil::lol:

Pa nisi videla šta veli...milioni su glasali za njega... aha jesu, jesu...milioni $... ukradenih narodu, naravno.

E, pa vidiš strelo, tako su i milioni vernika popovima davali milione svega i svačega, pa oni pokupovali auta. Ne opravdavam, ali tako je. Inače za mnoge je opravdano što imaju džipove, jer im je eparhija bez razvijene infrastrukture, manastiri u zabačenim vrletima.

Back