Trump predložio "čišćenje" Gaze, Palestincima "traži dom" u dvije države

Podjimo od realnosti,Gaza je razorena. Budu li ponovo tamo pravili grad,moguce je da se sve ponovi. Tramp me fascinira samom zeljom da se razrese poblemi stari decenijama,neki vekovima. On je sada na tom mestu ,predsednika USA ,najmocnijeg coveka sveta.Mozda uspe.
ne sveta, on je najmoćniji čovek sunčanog sistema

Trump predložio “čišćenje” Gaze, Palestincima “traži dom” u dvije države​

Uglavnom, rekao sam mu (jordanskom kralju op.a.) da bih volio da preuzmu više ljudi jer trenutno gledam cijeli pojas Gaze i to je nered, pravi je nered. Jordan može uzeti ljude. Volio bih da Egipat uzme ljude. Sastajem se sa – razgovaram sa generalom El-Sisijem sutra nekead. Volio bih da Egipat uzme ljude i volio bih da Jordan uzme ljude. Mogu – govorimo o milion i po ljudi, a mi samo očistimo cijelu stvar. Znate da je tokom vijekova, mnogo, mnogo sukoba, bilo na toj lokaciji. I ne znam, nešto se mora dogoditi, ali to je bukvalno mjesto za rušenje trenutno. Gotovo sve je porušeno i ljudi tamo umiru, pa bi radije uključio u neke od arapskih nacija i izgradio stambene objekte na drugoj lokaciji gdje mislim da bi možda mogli živjeti u miru za promjenu”, rekao je Trump novinarima tokom leta na Air Force One.
U principu nije losa ideja. Egipat i Jordan bi dobili veliki novac i moderne zgrade ali.....

https://n1info.ba/svijet/trump-predlozio-iseljavanje-gaze/
Појас Газе је иначе била Египатска територија,коју је Египат поклонио , само да му не шаљу паестинце,који праве срање где год дођу.

Појас Газе је иначе била Египатска територија,коју је Египат поклонио , само да му не шаљу паестинце,који праве срање где год дођу.
Sad sam pogledao,upravljao je Egipat od 48 do 67 ali je nije anektirao,niti im dao drzavljanstvo. U tom periodu su tu nakrcali stanovnike. Nije Egipat dao ni metar svoje teritorije.tj nije bila deo Egipta.
Jako losa situacija za Palestince.Niko ih nece.
Mozda da probaju sa Bosnom? Salim se.

Ima par stvari koje su povezane. Mozda ste culi da su USA stopirale sva izdavanja prema drugim zemljama osim dve. Jedna je Egipat druga Izrael. USA pomaze Egipat sa 10 tak milijardi godisnje.Nisam siguran u cifru a namena je formalno za vojsku,koja vlada Egiptom, El Sisi je general.
Pusinja Sinaj je nenastanjena a uz granice Gaze i Izraela. Jordan ih nece primiti,vec su ih jednom oterali za vreme Arafata jer su pravili nemire i zloupotrebili gostoprimstvo.
rtv.rs/sr_lat/svet/jordan-i-egipat-odbijaju-mogucnost-raseljavanja-palestinaca-iz-pojasa-gaze_1601799.html

Back