Trump: EU je stvorena kako bi prevarila SAD. Uvodim im carine od 25%!

Тихи

Starosedelac
Poruka
177.876

Trump: EU je stvorena kako bi prevarila SAD. Uvodim im carine od 25%!!!​

Trump: EU je stvorena kako bi prevarila SAD. Uvodim im carine od 25%

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump rekao je da je odlučio uvesti carine od 25 posto na uvoz iz Europske unije, javlja Financial Times. Oštro je kritizirao blok, rekavši da je EU "osnovana kako bi prevarila Sjedinjene Države". "Donijeli smo odluku i uskoro ćemo je objaviti. Bit će to 25 posto", rekao je američki predsjednik tijekom sjednice kabineta.

"Europska unija je stvorena kako bi prevarila Sjedinjene Države, to joj je glavna svrha, i moram priznati da su u tome bili vrlo uspješni", izjavio je Trump tijekom svoje prve sjednice kabineta u Bijeloj kući. Trump je govorio o svojim planovima za uvođenje carina od 25% na uvoz automobila i druge robe iz Europske unije. Istaknuo je kako mu smeta trgovinski suficit EU s SAD-om, tvrdeći da je riječ o nepravednom iskorištavanju američkog tržišta.

:zurka:

"Carine će iznositi 25%, općenito govoreći, i odnosit će se na automobile i sve druge proizvode", rekao je Trump. "Europska unija nas zaista iskorištava", dodao je Trump. "Ne prihvaćaju naše automobile, u biti ne žele naše poljoprivredne proizvode. Uvijek pronađu neki razlog zašto ne, dok mi bez problema prihvaćamo sve njihove proizvode", dodao je.

https://www.index.hr/vijesti/clanak...6218.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d

https://n1info.rs/svet/tramp-odluci...na-uvoz-iz-eu-one-ce-generalno-biti-25-odsto/

KOKAJ ROKAJ TRAMPE! :maramica:

SMRT TAMNICI NARODA EU I NJENOM MOTORU NEMACKOJ! :maramica:

A ako dignes carine na 100% javno se obavezujem da ti istetoviram lik na levom ramenu :maramica:

na šta je Tramp mogao da misli kad je izavio da je EU napravljena da prevari Ameriku?
posle drugog svetskog rata zemlje zapadne Evrope postale su de fakto američke kolonije...

prevara je u tome da se te zemlje stvaranjem zajednice izvuku iz kolonijalnog odnosa postajući ekonomski dorasli partenr Americi a bilo je govora i o evropskoj vojsci (MAkron je to pitanje otvarao a ne treba zaboraviti da ova Trampova izjava dolazi neposredno posle susreta sa Makronom)...
prevara je dakle u tome da se kolonija izmakne iz čvrstog stiska Amerike i postane nezavisna sila...

znači Tramp želi Ameriku ne kao partnera drugim zemljama nego kao nadređenu ostalim zemljama...to je njegova spoljna politika i ona će voditi u ratove pre svega ekonomske...

Europska unija već je najavila da će odmah uzvratiti ako Sjedinjene Države uvedu carine na izvoz zemalja članica. "Europska unija ne vidi nikakvo opravdanje za nametanje carina na svoj izvoz. Poduzet ćemo sve potrebno kako bismo zaštitili interese europskih poduzeća, radnika i potrošača od neopravdanih mjera", priopćila je EU ranije ovog mjeseca.

Imacemo totalni rat EU i SAD :maramica:

Gde su sad @dlugomir @SajaBg koji su pricali da Tramp samo preti?

@ssmpmd suze lije z:D

Jasno je da će ovaj potez imati goleme reperkusije na cjelokupno europsko gospodarstvo. Oko 20 država članica EU izvezlo je više u SAD nego što je uvezlo u 2023. godini. Prema Eurostatu, zemlja s najvećim trgovinskim suficitom bila je Njemačka, a slijede Italija i Irska. To znači da bi Njemačka - najveće gospodarstvo EU - mogla biti najteže pogođena kad bi SAD uveo carine za EU.

Analitičari očekuju da će Trumpove carine imati dubok utjecaj na automobilsku industriju, koja je jedan od ključnih sektora europskog gospodarstva. Očekuje se da će ove mjere dovesti do povećanja cijena automobila na američkom tržištu, što bi moglo smanjiti potražnju i negativno utjecati na proizvođače. Osim toga, postoji mogućnost da EU uvede protumjere, što bi dodatno eskaliralo trgovinski sukob.

Америка ће банкротира,по речима Илона Маска.
Зато је Трамп приморан да вуче неке радикалне Потезе.
Илон Маск каже да мора се драстично скреше унутрашња Потрошња.
Ал не мош ти снобове из Калифорније или Њујорка да натераш да се мало стисну,да притегну Каиш.
Као Опомена,намештен им онај Пожар у ЛА...
сад да ли су то они схватили,питање је :D

Америка ће банкротира,по речима Илона Маска.
Зато је Трамп приморан да вуче неке радикалне Потезе.
Илон Маск каже да мора се драстично скреше унутрашња Потрошња.
Ал не мош ти снобове из Калифорније или Њујорка да натераш да се мало стисну,да притегну Каиш.
Као Опомена,намештен им онај Пожар у ЛА...
сад да ли су то они схватили,питање је :D

Tramp je resen da eliminise potpuno deficit sa EU

A ako dignes carine na 100% javno se obavezujem da ti istetoviram lik na levom ramenu :maramica:
pazi sta si reko!
Pokušaj da ih natera da pristanu na ukrajinski plan. Samo da ne bude kao sa Kanadom/Meksikom. :lol:
sa njima moramo fino, a i legli su na rudu ekspresno, sta hoces?
a sa svabama nema sta, iskoriscavaju nas, a mi smo resili da stedimo, mislim da ovo nema veze sa ukrajinom

ako im se ne svidja da trampp ispregovara mir, neka kazu. pa neka ih puitko sa oresnicima nauci pameti, a mi ameri da se sklonimo da ne smetamo

@ssmpmd suze lije z:D

Jasno je da će ovaj potez imati goleme reperkusije na cjelokupno europsko gospodarstvo. Oko 20 država članica EU izvezlo je više u SAD nego što je uvezlo u 2023. godini. Prema Eurostatu, zemlja s najvećim trgovinskim suficitom bila je Njemačka, a slijede Italija i Irska. To znači da bi Njemačka - najveće gospodarstvo EU - mogla biti najteže pogođena kad bi SAD uveo carine za EU.

Analitičari očekuju da će Trumpove carine imati dubok utjecaj na automobilsku industriju, koja je jedan od ključnih sektora europskog gospodarstva. Očekuje se da će ove mjere dovesti do povećanja cijena automobila na američkom tržištu, što bi moglo smanjiti potražnju i negativno utjecati na proizvođače. Osim toga, postoji mogućnost da EU uvede protumjere, što bi dodatno eskaliralo trgovinski sukob.

Već sam ti odgovorio a i postavio pitanje

Molim te mi reci čime se baviš i od čega živiš kada se tako raduješ krizi u evropskoj industriji, ubeđen da neće uticati na tebe ili da ćeš profitirati.

Već sam ti odgovorio a i postavio pitanje

Molim te mi reci čime se baviš i od čega živiš kada se tako raduješ krizi u evropskoj industriji, ubeđen da neće uticati na tebe ili da ćeš profitirati.

EU je krvni neprijatelj i okupator srpskog naroda

I u Republici Srpskoj i na Kosmetu

EU zeli da kopa litijum u Srbiji unisti nam zivotnu sredinu

Samim tim EU je neprijatelj

Kao takva mora biti unistena

Jasno je da cemo i mi imati neke stete al sloboda nema alternativu

Inace nestacemo kao robovi EUrobske komunonacisticke elite

Pogledaj sta se desava komsijama rumunima !

EU je tamo ZAVELA DIKTATURU i hapsi kandidata koji uziva najvecu podrsku gradjana!

Analitičari očekuju da će Trumpove carine imati dubok utjecaj na automobilsku industriju, koja je jedan od ključnih sektora europskog gospodarstva.
nemamo ni francuske, fijata ili alfu poneku ako vidim, pa sta sad, oducicemo se i od svapskih, pa nismo se rodili u bmw -u ili mecki? ko ih bas voli, platice ih skuplje i kvit, a mi ostali cemo se vec snaci, i drugi prave jednako dobre automobile, hebes svapske, japanci su bolji

nemamo ni francuske, fijata ili alfu poneku ako vidim, pa sta sad, oducicemo se i od svapskih, pa nismo se rodili u bmw -u ili mecki? ko ih bas voli, platice ih skuplje i kvit, a mi ostali cemo se vec snaci, i drugi prave jednako dobre automobile, hebes svapske, japanci su bolji

prelazimo uskoro na BYD vozila otvara se fabrika u Segedinu NAJVECA U EVROPI BYD!

Samo 10% EU izvoza u USA su automobili, najviše se izvoze lekovi i medicinska sredstva alo koga to briga

Back