Trudnoća pre braka i crkveno venčanje

čoveka

za mene boga ima i on je savršen, a nama je u amanet da težimo savršenstvu. kada shvatiš da nešto nisi dobro uradila, pokušaš da ispraviš i ne grešiš, tako se penješ, a onda čeka te sledeća prepreka.
po bibliji, po božijoj blagodati će biti blaženi, zato što zna da ne možemo biti savršeni

mozda, ali Bog ne placa alimentaciju.
ni matičar a ni pop
ne znam kakve to veze ima

Dozvoljava crkva vencanje kada je mlada trudna cak sta vise smatra to potrebnim da se dete ne rodi van braka.
Shvatam te sta si htela ovom temom.
Pokusavas pokazati dvostruke arsine.
Neke stvari vernici osudjuju jel vera to ne priznaje ali zato sa druge strane se ne libe da rade neke druge stvari koje vera opet ne smatra dobrim ali eto vernicima se ipak svidja.
To je sex pre braka.
Za mene dete je dar ogroman i ne bi trebalo da se bavimo tom formom da li je zaceto pre braka ili ne, vec da se to dete rodi zdravo i pravo.
To sto me neki smatraju ovde cudnim vernikom zbog mog nacina shvatanja zivota i vere uopste me ne tangira jer ko zna ..... mozda na kraju kada se sve sabere i oduzme ispadne da sam veci vernik od njih

Poslednja izmena:
Svaki ulazak u crkvu je ostavljanje novca na ikone, kupovina sveca, davanje priloga... ko je lud da odbija pare. Ali ali, da li je to hriscansko ponasanje?

Sta fali, lepa alatkica
Kada bismo brojali one koji se danas ponašaju u skladu sa izvornim hrišćanskim učenjem, bili bi nam dovoljni prsti jedne ruke.

Seks pre braka možda nije u skladu sa takvim shvatanjima, ali treba imati na umu da su se u Hristovo vreme i pre njega ljudi venčavali mnogo ranije, maltene čim seksualno sazreju, tako da je to olakšavajuća okolnost.

ni matičar a ni pop
ne znam kakve to veze ima
pa rekao si, po tvom misljenju su dvoje vec vencani kad ocekuju dete. ali nisu, zapravo.

Dozvoljava crkva vencanje kada je mlada trudna cak sta vise smatra to potrebnim da se dete ne rodi van braka.
Shvatam te sta si htela ovom temom.
Pokusavas pokazati dvostruke arsine.
Neke stvari vernici osudjuju jel vera to ne priznaje ali zato sa druge strane se ne libe da rade neke druge stvari koje vera opet ne smatra dobrim ali eto vernicima se ipak svidja.
To je sex pre braka.
Za mene dete je dar ogroman i ne bi trebalo da se bavimo tom formom da li je zaceto pre braka ili ne, vec da se to dete rodi zdravo i pravo.
To sto me neki smatraju ovde cudnim vernikom zbog mog nacina shvatanja zivota i vere uopste me ne tangira jer ko zna ..... mozda na kraju kada se sve sabere i oduzme ispadne da sam veci vernik od njih
da, dvostruki arsini sa jedne strane, i pomodarstvo vencavanja po crkvama sa druge strane.

mislim da se vernik moze biti i bez pridrzavanja kanona, bez posecivanja crkvi.
molitva moze biti nacin komuniciranja sa Bogom i kad nije Oce nas, bitno je da je iskrena.

Ako zatrudnis pre braka,vencaj se u opstini..pa kad rodis kasnije vencanje u crkvi...
Ja znam da se u crkvu ne ide kad imas menstruaciju..npr..a sto bi trudna onda u crkvu..kalja se cistoca vere.
Istina je da se sada sve izgubilo i na vrednostima i na postovanju...tako da,sto bi neka koja ima vere jurila u crkvu trudna...treba da se sama zapita

blud je greh, ne seks.
znam par parova koji su zajedno od srednje škole i dok se nisu venčali verovatno su se seksali jer su bile duge veze. kako njih onda osuditi? (pod uslovom da nisu švrljali) to je najčistiji brak po tom pitanju
a sta je seks van braka ako ne blud? zasto uopste postoji prica o Devici Mariji ako je zacece van braka ok stvar?

a sta je seks van braka ako ne blud? zasto uopste postoji prica o Devici Mariji ako je zacece van braka ok stvar?
"deva marija" zastupa pravoslavlje, što znači da nikad nije imala odnos, dete joj začeto od boga.
blud se ne odnosi samo na seks, a ako je seks u pitanju jel bluditi sa voljenom osobom nevenčan ili legalno se seksati sa nekim kog prezireš (ugovoreni brakovi)
ne znam šta je tu u stvari blud.

"deva marija" zastupa pravoslavlje, što znači da nikad nije imala odnos, dete joj začeto od boga.
blud se ne odnosi samo na seks, a ako je seks u pitanju jel bluditi sa voljenom osobom nevenčan ili legalno se seksati sa nekim kog prezireš (ugovoreni brakovi)
ne znam šta je tu u stvari blud.
slazem se ja sa tobom, ali ajde ti to reci nekom u crkvi.
ustvari, ajde ja cu da pitam (kad sve moram sama)

По некој логици, као што је Литиргији сврха Причешће, тако су и Браку Деца. Како нема логике да у ова апокалиптична
времена терамо мак на конац, него желимо што више верних, не би требало да се ишта одбија ЧП
Заборавио си на брачне парове без деце.

Ako zatrudnis pre braka,vencaj se u opstini..pa kad rodis kasnije vencanje u crkvi...
Ja znam da se u crkvu ne ide kad imas menstruaciju..npr..a sto bi trudna onda u crkvu..kalja se cistoca vere.
Istina je da se sada sve izgubilo i na vrednostima i na postovanju...tako da,sto bi neka koja ima vere jurila u crkvu trudna...treba da se sama zapita
Najbolje da predložiš da se na ulasku u crkvu napravi soba
za proveru, ge se na brzinu može uratiti test na trudnoću i proveriti
da li žena ima menstuaciju, sve zarad očuvanja čistoće vere. :heart:
Kad već sva vera od ženskih gaća zavisi.

Back