Trudnoca i pilule

Pa naravno da ne bi trebalo ,kao i svaki drugi lek.
Kontraceptivne pilule sprecavaju ovulaciju, ukoliko se kojim slucajem ipak desi da dodje do trudnoce one tu nece ugroziti bebu, znaci takva trudnoca se moze zadrzati.
 
Ja pijem kontraceptivne pilule već dve godine. Interesujeme da li dugo uzimanje pilula može da ima posledice, da li se kasnije može normalno zatrudneti? Imam već jedno dete od 4 godina, ali želim u budućnosti da imam još jedno. Takođe imam problem i sa antitelima, odnosno RH negativna sam i antitela su se pojavila. Pomozite!
 
Uzimanje pilula moze imati za posledicu izostajanje ovulacije u par ciklusa nakon prestanka koriscenja istih ali se to vrlo brzo dovede u red, sto se tice antitela, svaka buduca trudnoca mora biti planirana i pod kontrolom ginekologa kome je uza specijalnost rizicna trudnoca.
 
Nije.Najcesce da kazem nezeljena dejstva ovog vida kontracepcije je bol koji je izazvan prisustvom stranog tela u materici i nesto obilnije i produzeno menstrualno kravrenje.
S druge strane zene koje imaju spiralu su za 50% u vecem riziku za nastanak inflamatornih oboljenja u odnosu na zene koje su seksualno aktivne a ne koriste ovaj vid kontracepcije.
Prevedeno na srpski, ako si mladja i imas problem sa pojacanim sekretom, nekom STD ne mozes da koristis spiralu, niti da je stavis pa da menjas partnere.
Ukratko, koncic spirale ocas posla infekciju iz vagine prenese na matericu...
 

Back
Top