Troškovnik automobila iz uvoza nakon par godina

mario80

Legenda
Banovan
Poruka
68.128
Plivajući zamajac, turbina, kompletan trap itd.

Egr i dpf je odmah počupan

Screenshot_2024-09-14-17-44-58-107-edit_com.kupujemprodajem.android.jpg

Ti ne znaš ništa o automobilima pa zato i pišeš ovakve nebuloze. Redovan trošak je kada ti na 50.000 km zameniš stabilizatore i eventualno jednu kuglu pa za sledećih 50 zameniš amortizere.

Ako ti za 20.000 km moraš da radiš KOMPLETAN trap, amortizere, kočnice, turbinu, plivajući zamajac znači da te neko masno zajebao i uvalio krš.

Bitno je da ti znas a iz ipisanog se vidi da nemas pojma.
Uostslom kako covek koji je za 26 godina imao DVA automobila moze da zna sta se sve menja na automobilu a pogotovo sto njemu nilad nista nije crklo kako on to kaze? 🤣🤣🤣
Isao sam u trecu godinu voznje automobila koji ima kilometara i sem velikog servisa evo nista nemam da menjam niti sta lupka a vozim cesto nas petoro u njemu. Brat vozi preko 8 godina auto sa 400k km i ulog je bio 130€.
Komsija koji mi je drugar postao jer sam mu prodao auto u koji sem zamene ulja nema sta da se ulozi a vozi ga tri godine.
Takodje drugar iz BG kom sam prodao isto pre tri godine imao je samo jedan vanredni ulog hde je morao da menja poluosovinu koju je platio 120€.
I niz drugih koji su mi i prijatelji na Fejsu i sa kojima se cujem.
I hde su sad te gluposti gde se auto raspadne? Pa raspasce se pre tvoj koji je kupljen u Srbiji a koja je istocno trziste ali cekaj da jos naguras kilometrazu.
Kad pocne da ti lupa volan na leru kad ga cimas javi se jer to je mana kod koreanaca. I nije letva volana. 😉

Ti ne znaš ništa o automobilima pa zato i pišeš ovakve nebuloze. Redovan trošak je kada ti na 50.000 km zameniš stabilizatore i eventualno jednu kuglu pa za sledećih 50 zameniš amortizere.

Ako ti za 20.000 km moraš da radiš KOMPLETAN trap, amortizere, kočnice, turbinu, plivajući zamajac znači da te neko masno zajebao i uvalio krš.
Bitno da ti imaš pojma :mrgreen: Stanje trapa i amortizera zavisi u mnogome i po kakvom putu voziš. I stila vožnje. Isto važi i za kočnice. Sve je to potrošni materijal. Kompletan trap na iole održavanom autu ne može otići.

Tu su odmah i lazovi na ovom forumu koji pojma o kolima nemaju.
Njihove lazi su smesne i neosnovane.
Cuj trap 2000-3000€???😂😂😂
I oni takodje nemaju pojma da remontovan trap ima garanciju godinu dana plus sto mnogi alfisti kazu da je bolji trap koji je remontovan od ovog sto se kupi u prodavnicama i masovno remontuju trap u Kragujevcu.
Da,ditne ce otici kad tad kao i sve ostslo ali nece nikad otici sve odjednom. Sve to kroz godine eksploatacije ce izaci 1000€ a to je drasticno manje nego da se kupuje nov auto.

Tu su odmah i lazovi na ovom forumu koji pojma o kolima nemaju.
Njihove lazi su smesne i neosnovane.
Cuj trap 2000-3000€???😂😂😂
I oni takodje nemaju pojma da remontovan trap ima garanciju godinu dana plus sto mnogi alfisti kazu da je bolji trap koji je remontovan od ovog sto se kupi u prodavnicama i masovno remontuju trap u Kragujevcu.
Da,ditne ce otici kad tad kao i sve ostslo ali nece nikad otici sve odjednom. Sve to kroz godine eksploatacije ce izaci 1000€ a to je drasticno manje nego da se kupuje nov auto.
Mnogi alfisti? Dečko u beogradu odavno više ne postoji nijedna alfa u voznom stanju. Malo ti se pomutio razum.

Amortizeri mogu mnogo da traju, nije mi jasno sta ti ljudi rade sa tim kolima kad im odlaze amortizeri tek tako.
Ulete u rupčagu i onda menjaju letvu volana, amortizer, servo motor, stabilizatore itd.

A ovo što ja pišem je potpuno druga priča, preprodavac uveze auto sa milion km i remontuje trap kod gige u šupu pa smanji km. Ti kupiš auto on utegnut ko nov. Za godinu dana se taj remontovan trap potpuno raspadne, procuri letva, amortizeri. Ti izvadiš par iljada evra sve zameniš opet kaaad turski kineski delovi opet se sve raspadne i auto pravac otpad.

Usput ti se dp filter stalno zapušava jer se raspao. I to remontuješ/skineš, teraš dalje. Uglavnom velika kilometraža je najveći ubica srba.
Da ne pomenem zamajac remontovan kod gige u šupu! A turbina? RASPADI No: 1,2,3,4, BUUUUUUM!

Poslednja izmena:

Back